CF News Flash – Januari 2021 (deel 1)

Poseidon Backlead 2.0 - CF News Flash

De eerste sneeuw is gevallen en veel vissers hebben gisteren de kans gepakt om een heuse ‘sneeuwkarper’ te vangen. Met die reden zal het ongetwijfeld een stuk drukker zijn geweest aan de waterkant dan normaal in de wintermaanden, maar dat zal de pret niet mogen drukken. Deze zondag staat er niet alleen op voetbalgebied een kraker op het programma, ook is het tijd voor de eerste editie van onze News Flash in dit nieuwe jaar. We hebben weer flink wat nieuwe producten voor je opgespeurd en op een rij gezet. Welk item vind jij het meest interessant?

 

Advertentie:

Nash Tackle  



The Art of Carp

Het eerste nieuwtje dat we graag met je willen delen is een gaaf project van Frank van Dooren. Zijn fraaie foto’s heb je wellicht al wat keren voorbij zien komen op social media en onze edities van de Facebook’s en Insta’s Finest. Een selectie van zijn foto’s is nu ook te koop voor aan de muur en dat maakt iedere karper een stuk sfeervoller! Check het aanbod op zijn Facebookpagina.

The Art of Carp - CF News Flash
Een fraai voorbeeld van de mogelijkheden

Nieuwe pop-ups in de maak bij Holland Baits

De producten van Holland Baits zijn enorm populair in Nederland, België en diverse andere Europese landen. We struinen dan ook vaak even hun Facebookpagina af op zoek naar nieuwtjes en scoops. Gisteren lazen we dat er achter de schermen hard wordt gewerkt aan een nieuw type pop-up in de vorm van een dumbell die in twee kleuren en smaken verkrijgbaar zal zijn. Wij zijn benieuwd! Benieuwd naar nieuwtjes rondom Holland Baits? Bekijk dan eens hun website.

Nieuwe pop-ups Holland Baits - CF News Flash

Poseidon Backlead 2.0

Het is een opvallende verschijning, maar de Backlead 2.0 van Poseidon is een zéér innovatief product. Dit product is namelijk niet alleen een standaard toploodje, maar zorgt ook voor een ruimte tussen de bodem en jouw hoofdlijn. En die ruimte kan je naar wens aanpassen. Eenmaal op de bodem kantelt het drijflichaam, waardoor jouw lijn eenvoudig uit de Backlead getrokken kan worden bij een aanbeet of het indraaien van je lijn. Benieuwd naar de werking? Check dan de onderstaande video eens. Hij is voorzien van 10 meter lijn en verkrijgbaar in 3 gewichtsklassen: 30, 60 en 100 gram.

De Backlead 2.0 bestel je direct op de website van Poseidon of bijvoorbeeld via Hareco Hengelsport.

PB Products Downforce Tungsten hooklink

We vervolgen deze News Flash met nieuws uit de stal va PB Products. De afgelopen periode hebben zij meerdere nieuwe producten gelanceerd en de eerste die we bespreken is de nieuwe Downforce Tungsten. De Downforce producten zijn al langer erg populair en aan deze range is nu een verzwaard onderlijnmateriaal toegevoegd. De goed stripbare hooklink is voorzien van een tungsten coating die de onderlijn snel zinkend maakt. Hierdoor ligt hij altijd plat op de bodem. Hij is verkrijgbaar in twee kleuren: mat groen (weed) en mat bruin (silt) en in de 20lb variant. Een rol bevat 10m onderlijnmateriaal en is te koop voor € 16,95

PB Downforce Tungsten hooklink - CF News Flash
PB Downforce Tungsten hooklink

PB Products Spod Braid

Ben je een fervent gebruiker van de spod- en markerhengel dan is het 2e nieuwe item van PB Products wellicht wat voor jou. De opvallend oranje Spod Braid zal begin 2021 gelanceerd worden. Er is nog niet veel over bekend, behalve dat hij verkrijgbaar is als 0.18mm lijn met een trekkracht van 30lb (13,6). Een rol zal 250m Spod Braid bevatten. Check voor meer informatie de website en Facebookpagina van PB Products.

PB Products Spod and marker braid

Vlog: Lizette & Bianca op Loch’ness Carpe

In de vorige editie van onze News Flash kon je al iets lezen over een nieuwe vislocatie in het aanbod van The Carp Specialist. Het Franse Loch’ness Carpe bevat prachtige karpers en het vissende duo Lizette & Bianca hebben recent een sessie gevist op dit water. Hun gloednieuwe vlog check je hieronder en natuurlijk op de YouTube pagina van The Carp Specialist.

Nash Cam Lock Banksticks en Bivvysticks

Nieuw in de range van Nash zijn de oude vertrouwde banksticks. Deze ken je wellicht nog vanuit het verleden, toen waren ze er in een groene kleur. De Cam Lock banksticks zijn nu mat zwart en voorzien van uiterst sterke schroefpunten om ze probleemloos in harde ondergronden te plaatsen. Door de goede sluitclip en de groef in het binnenste deel zullen de Cam Lock Banksticks niet ongewenst gaan draaien. Ze zijn verkrijgbaar in 9” (23cm), 12” (30cm) en 15” (38cm).

Tevens vind je in de range ook de Cam Lock Bivvysticks, speciaal bedoeld voor het gebruik als stormpaal of wanneer je gewoon wat meer lengte nodig hebt. Deze zijn verkrijgbaar in 26” (66cm), 36” (91cm) en 48” (121cm). Check de website van Nash voor meer informatie.

Nash Camlock bivvy sticks
Nash Cam Lock Bank en Bivvy sticks

JSV Innovations Master Lock Black

In een eerdere editie van onze News Flash heb je mogelijk de Master Lock van het Spaanse JSV Innovations al voorbij zien komen. Dit gave spreidblok maakt het mogelijk om zonder enige moeite de armen van je net uit het spreidblok te halen. Met een simpele beweging van je duim haal je de spanning eraf, of spreid je het net. De Master Lock wordt gemaakt van RVS componenten in een marine grade geanodiseerde aluminium body. Hiermee wordt het gewicht laag gehouden en weegt de Master Lock zo’n 200 gram. Hij is geschikt voor armen tot 12mm en past op elke steel met een standaard 3/8 BSF draad. De JSV Innovations Master Lock black koop je voor slechts €49,95 bij onze vrienden van M2 Bait and Tackle.

JSV Innovations Master Lock black - CF News Flash

ND Tackle Carbon singles set up

Op de Facebookpagina van New Direction Tackle kwamen we hun nieuwe Carbon Singles set-up tegen. Deze carbon versie wordt geleverd met een handige draagtas. Dit maakt je set-up compact en hij is snel op te zetten is. De producten van New Direction Tackle zijn te bestellen via Amazon.

De Carbon Singles set up bestaat uit:
– ND tackle P7 series Luggage(bag) (1 stuk)
– Horizontal Bar 11.5 inch (1 stuk)
– Horizontal Bar 10.5 inch (1 stuk)
– Carbon Adjustable Bank stick 12-22 inch (2 stuks)
– Carbon Adjustable Bank stick 9-16 inch (4 stuks)
– Stabilizer (2 stuks)

ND Tackle Carbon Singles Setup - CF News Flash

CC Moore Benelux BaitKitchen Afl. 4 – Boost je Live System boilies

De mannen en vrouwen van CC Moore Benelux weten als geen ander hoe ze hun aas perfect kunnen inzetten voor hun visserij. In hun BaitKitchen video’s toont Chris De Clercq hoe je het beste uit je Live System boilies kunt halen. Interessant!

https://youtu.be/uP7d-QwTRh0

The Injector GPS/GNSS extension voor Baitstar

In de webshop van Baitstar is nu “The Injector” te koop. Met deze uitbreiding kan je jouw voerboot een upgrade geven waardoor hij eenvoudig GPS/GNSS waterkaarten en livemapping mogelijk maakt voor Navionics. The Injector werkt via WIFI en is eenvoudig in gebruik. Hij is compatibel met de Baitstar SonarTab fishfinder en ook met Raymarine en Vexilar fishfinders voor voerboten. The Injector kost tussen de €199,00 en €275,00, afhankelijk van je wensen. Kijk voor meer informatie op de website van Baitstar Baitboats.

Baitstar The Injector
The Injector van Baitstar

RidgeMonkey Compact Bucket System 7.5L

Een aantal jaar geleden maakten we al eens een review van de RidgeMonkey Modular Bucket. Door de jaren heen zijn er verschillende vergelijkbare items op de markt verschenen en de nieuwste is het kleine Compact Bucket System met een inhoud van 7,5 liter. We hoeven een emmer niet uitgebreid te beschrijven lijkt ons. Check dus vooral even de onderstaande video om te zien of de Compact Bucket System bij jouw visserij past.

RidgeMonkey Compact Bucket System 7,5L

Forge Tackle Bullet Rods

Ook nieuw is de Bullet range van Forge Tackle. De range bevat meerdere type hengels en het meest opvallende is natuurlijk de gave camouflage handgrepen. Daarnaast is de Bullet rod opgebouwd uit een SHM24TX High Modulus carbon blank, diverse 1K carbon onderdelen, minimalistische ogen en SIC anti-wrap topogen. Naar eigen zeggen heeft de Bullet Rod een progressieve, snelle actie. De Bullet Rods zijn leverbaar in 10, 11 en 12 ft en in de testcurve van 3 lb tot 3,5 lb. De goedkoopste versie koop je voor €89,99 en de duurste voor €109,99. Eerlijk is eerlijk, ze zien er gelikt uit!

Forge Tackle bullet rods - CF News Flash
Forge Tackle Bullet Rods

Kamber-Tech Boilie Cannon

We zijn bijna aan het einde gekomen van deze eerste CF News Flash van 2021. We sluiten deze editie knallend af met een opmerkelijk nieuw product dat we tegenkwamen op het wereldwijde web. In deze video zien we het Boilie Cannon van het Poolse Kamber-Tech aan het werk. Met deze Boilie Launcher kan je jouw voerstek eenvoudig onderhouden zonder een tennisarm te krijgen van je werppijp, je voerboot het water op te sturen en/of je boot op te pompen!

Kamber-Tech Boilie Cannon - CF News Flash

Het Boilie Cannon is een voermachine die is voorzien van 3 microcomputers. Hij heeft een interne accu die tot wel 30kg boilies kan verschieten! Met een bereik van 100 meter en een aantal van 60 boilies per minuut kan je heerlijk doorknallen. Hij kan overigens overweg met boilies van 15mm tot 23mm en werkt op de ingebouwde accu zo’n 70 minuten op 80% van de snelheid en 28 minuten op ‘full speed’. Jouw favoriete instellingen zijn via het scherm te bepalen, maar dankzij de Bluetooth connectiviteit kan je ook met je telefoon veel regelen.

Optioneel zijn diverse items verkrijgbaar die je in staat stellen om meer/langer te voeren en de Boilie Cannon op te laden in de auto of aan de waterkant. Ook kan je trouwens je kleine apparatuur opladen via het Boilie Cannon!

Het Boilie Cannon is verkrijgbaar voor €999.00 via de website van Kamber-Tech.

En dat was hem weer, de eerste News Flash van 2021. Heb jij zelf een gaaf nieuwtje gespot die wij nog niet hebben behandeld? Tip ons dan!

 

Advertentie:

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *