CF News Flash - Juli 2018 deel 2

De zomervakantie is inmiddels ook aangebroken in de regio midden en vele van ons zullen de navigatie instellen naar het zuiden om de zon op te gaan zoeken. Vooralsnog is dit niet echt nodig want de zomer in Nederland is bijzonder goed te noemen. Als je tijdens je vakantie (of gewoon thuis) op de hoogte wilt blijven van het laatste productnieuws zit je bij ons natuurlijk goed. Zo hebben we een uitbreiding van de Ball Maker van Advance gespot, maar ook een nieuwe loodvrije range aan werpgewichten uit Tsjechië. Naast deze producten hebben we ook nieuws van Monkey Climber, CC Moore, LCA, ECU, JAG, The Carp Specialist en Smart Indicators.

Advance Target Lead System

Een tijdje terug deden we al verslag van de Ball Maker van het Italiaanse Advance Fishing. Het Target Lead System is eigenlijk een uitbreiding hier op. Het is namelijk een method feeder die geschikt is om in de Ball Maker te plaatsen. Hierdoor krijg je natuurlijk een consistente bal die ook nog eens enorm aangedrukt is en dus geschikt is om ver en precies mee te werpen. Er wordt ook een soort sponsje bijgeleverd die je om de as van het lood kunt doen en waar je eventueel nog een liquid op kunt doen. Ze zullen verkrijgbaar zijn in een een inline versie van 60 gram en een wartel uitvoering oplopend van 20 tot 120 gram.

Monkey Climber Octoblend 12 Limited Edition Pop up

In samenwerking met Solar Tackle heeft Monkey Climber weer een limited edition pop up op de markt gebracht. Deze pop up is gebaseerd op, volgens Gio, de beste attractors van Solar uit de jaren negentig. Een echte old school pop up dus. De pop up's hebben een fel oranje kleur en zijn alleen verkrijgbaar in 14mm. Naast de normale versie is er ook nog een extra attractieve versie verkrijgbaar die gedurende langere tijd dagelijks is voorzien van een extra dosis attractors. Inmiddels zijn ze al half door de voorraad heen, als je dus een potje van deze pop up's wilt moet je er snel bij zijn. Voor meer informatie kijk je op de website van Monkey Climber.

Monkey Climber Octoblend

CC Moore Northern Specials Orange Pop ups

Als we dan toch over pop up's bezig zijn nemen we gelijk de nieuwe Orange NS1 van CC Moore even mee. Deze zullen vanaf 23 juli verkrijgbaar zijn bij je CC Moore verdeler. Voor wie Northern Specials niks zegt, dit is de legendarische pop up van Gaz Fareham die zijn roots vindt in 2009. Of eigenlijk in de jaren negentig toen de originele blend werd ontworpen door een groep Engelse vissers die in het noord westen viste. Ze kwamen er achter dat een specifieke blend het enorm goed deed als single pop up en vanuit daar werd de Norhern Special verder ontwikkelt.

cc moore NS1 orange

LCA Tackle Sniper Stick

Als je veel boilies op afstand wilt voeren met een werppijp is het gewicht van de werppijp erg belangrijk. Hoe lichter je werppijp des te gemakkelijker dit je zal afgaan. Door gebruik te maken van 3K carbon weegt de Sniper Stick van LCA Tackle slechts 70 gram. Hij wordt geleverd in een luxe nylon hoes om hem te beschermen tijdens het transport en is verkrijgbaar in één maat die geschikt is voor boilies van 18 tot 22 mm. Voor meer informatie kijk je op de website van LCA Tackle.

LCA Tackle Sniper Stick

ECU MK1 R-Plus Compact weer leverbaar

Exact een jaar geleden vermelde we dat de nieuwe MK1 R-Plus was uitgekomen van ECU. Een beetverklikker om u tegen te zeggen. Dit bleek ook wel want ze vlogen als warme broodjes over de toonbank en ze waren dus ook snel uitverkocht. Maar er is goed nieuws want er komt een nieuwe lading aan. Volgende week worden ze naar Nederland verstuurd en zullen dus snel beschikbaar zijn. Houd dus de website van M2 Bait and Tackle in de gaten.

ECU MK1 R-Plus

Egerfish loodvervangers

Tijdens het struinen naar nieuwtjes kwam ik het Tsjechische Egerfish tegen. In hun assortiment vind je een volledige range van loodvervangers. Van werpgewichten zoals wij die vaak gebruiken tot aan loodkopjes voor de roofvisser en voerkorven voor de witvissers. Een erg compleet assortiment dus wat aansluit bij de green deal die getekend is. Ze maken gebruik van diverse non-ferro materiaal wat een dichtheid heeft van 7.2 kg/dm3. Dit is dus grofweg de helft van lood, maar substantieel hoger dan steen (zoals de Pallatrax Stonze) of beton legeringen (zoals de UFO Sinkers). Door de gebruikte materialen kunnen ze het gieten op dezelfde manier als lood en zijn dus alle modellen mogelijk die je maar kan bedenken. Naar mijn weten zijn ze nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar hier zal snel wel verandering in komen. Voor meer informatie check je de website van Egerfish

Egerfish loodvervangers

JAG 2 plus 1 Buzzbars

Deze productnaam is misschien in het Engels duidelijk, maar ik moest toch een paar kaar nadenken wat ze er mee bedoelden. Innovatief is het wel, want je kunt namelijk de buzzerbar in een handomdraai omtoveren van een 3 rod naar een 2 rod. Dit doe je door de insert eruit te halen en deze te vervangen door een dop. Dus alles blijft er super strak uitzien. De insert kan je dan direct op een bankstick draaien. Ideaal dus als je op het laatste moment toch besluit om een hengeltje op een sneaky plek te plaatsen, maar geen concessies wilt doen hoe je setup er bij staat. De 2 plus 1 buzzbars komen in september op de markt en zullen verkrijgbaar zijn in het zwart en RVS.

Bivvy Alarm - Fox RX+

Helaas is het niet altijd zo veilig aan de waterkant als we zouden willen en een waarschuwing dat iemand je stekt betreedt is dan soms wel zo aangenaam. Een bekende speler die hier op inspeelt is natuurlijk Smart Indicators met hun Bivvy Alarm. Door gebruik te maken van Passive Infra Red (PIR) worden objecten waargenomen die in een straal komen tot 7 meter. Het mooie van hun systeem is dat het geheel draadloos is en op diverse receivers kan aangesloten worden zodat je geen extra receiver nodig hebt. Deze is er onder andere voor Delkim en diverse Fox modellen. Binnenkort verschijnt er ook een versie voor de vorig jaar uitgekomen Fox RX+. Als je een beetje handig bent met video kan je ook contact met ze opnemen om een testmodel te krijgen. In ruil hiervoor moet je dan een uitlegvideo maken. Voor meer informatie kijk je op de website van Smart Indicators.

bivvy alarm fox rx+

The Carp Specialist - The Great Lake gaat weer open

The Great Lake, hét water waar het voor The Carp Specialist bijna 15 jaar geleden allemaal mee begon. Een te gek water: bijzonder uitdagend, laag bezet, wierrijk, helder en de fraaist beschubte spiegelkarpers van Frankrijk. Met topvissen tot zo'n 30kg en echte karaktervissen zoals The Queen, de dubbele rijen en de grote leder trok het water zowel 'bakkenjagers' als vissers die op jacht gingen naar de typische volbeschubte spiegelkarpers waar het water zo bekend om staat. Na een sluiting van het water vanaf eind oktober 2017 zijn we er vanuit The Carp Specialist bijzonder trots op dat het water vanaf de zomer van 2018 weer beschikbaar komt voor onze gasten. Met nieuw beheer, slechts 7 stekken op het water, mooie faciliteiten en vooral veel visruimte is het water toe aan een nieuwe naam: Le Grand EtangVoor meer informatie kijk je op de website van The Carp Specialist.

The Carp Specialst - The Great Lake gaat terug open in 2018

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.