CF News Flash - Juli 2018 deel 3

Als jullie deze CF News Flash lezen zit mijn zomervakantie er helaas alweer op en ben ik onderweg terug uit de Franse Ardeche. Na twee weken even helemaal niks doen en het karperwereldje even te laten voor wat het is moet de batterij weer helemaal opgeladen zijn, zodat ik jullie de rest van het jaar weer kan voorzien van interessante artikelen. In deze editie van de News Flash heb ik onder andere nieuwtjes van Fox, Sticky Baits, Deeper, JRC, Pioneer Baits, Deeper, Carp Whisperer en Sentz.

Fox Camo Unhooking Mat

Met een opgerolde mat die slechts een afmeting heeft van 69 bij 28 cm heeft Fox duidelijk een nieuw product op de markt gebracht voor de struinende visser. Ondanks zijn geringe afmeting is hij toch 5 cm dik en uitgerold 102 cm groot. Door gebruik te maken van Ventec Ripstop materiaal zal de vis niet beschadigen en, zoals de naam al doet vermoeden is deze onthaakmat voorzien van een camouflageprint. Voor meer informatie kijk je op de website van Fox

fox camo unhooking mat

Sticky Baits The Krill Floater Hookers

Met de hitte van de laatste tijd zal je de karpers ook vaak aan het oppervlakte zien. Drijvend vissen is dan de manier om ze te belagen. Persoonlijk vind ik dit toch wel de mooiste manier van vissen. Natuurlijk kan je hiervoor gewoon een broodvlok of hondenbrokken voor gebruiken, maar soms zit daar dressuur op. Een andere manier is om gebruik te maken van speciaal drijvende aasjes. Een bekende in dit assortiment zijn de Krill Floaters van Sticky Baits. Binnenkort komt er van deze aasjes ook een speciale haakversie uit. Deze zal zachter zijn zodat je hem op de haak kunt plaatsen. Tevens bevat hij een hogere dosis flavours zodat het aas goed opvalt en is het drijfvermogen aangepast om het gewicht van de haak te compenseren. Kijk voor meer informatie over dit aas op de website van Sticky Baits

sticky baits the krill floater

Korda Kore Slip Ons

Over smaak valt gelukkig te twisten, want persoonlijk vind ik deze schoenen van Korda niet echt mooi. Makkelijk en comfortabel zijn ze wel. De schoen is van ademend materiaal en dus ideaal voor de warmere maanden van het jaar. Ook zijn ze geschikt om er mee door het water te lopen. Ze zijn verkrijgbaar in het zwart of olijfgroen in de maten 40 tot en met 45. De Korda Kore Slip Ons zijn onder andere te verkrijgen via Hareco Hengelsport

korda kore slip ons

JRC Defender Social Shelter

Als je een lange sessie uitzit is extra luxe wel zo fijn. Een extra tent om in te koken of gewoon lekker in te kunnen zitten is dan wel heel comfortabel. De JRC Defender Social Shelter is zo'n tent. Met zijn afmetingen van 2x2x2m is hij dus best ruim te noemen en kunnen de meeste van ons er zelfs gewoon in staan. Aan de voor- en achterzijde is een deur gemaakt die je ook als luifel kunt opzetten en de zijkanten zijn voorzien van een raam met muggengaas. Het doek is gemaakt van 5000 210D gecoat polyester en zal een behoorlijke stortbui aankunnen. Met zijn gewicht van 12kg is hij niet echt licht, maar voor wat extra luxe moet je ook niet op de kilogram kijken. Kijk voor meer informatie op de website van JRC.

JRC defender solcial shelter

Summer Sale bij Pioneer Baits

Al is het nog volop zomer, je voorbereiden voor een najaarsoffensief kan je het best op tijd plannen. Het aas wat je dan wilt gebruiken is natuurlijk een grote kostenpost en wat extra korting is dan meegenomen. Bij Pioneer Baits krijg je nu maar liefst 15% korting als je besteld voor woensdag 8 augustus. Voor meer informatie kijk je op de website van Pioneer Baits.

Carp Whisperer Safety Lead Clip Leaders

De No Escape loodclips van Carp Whisperer zijn uitermate geschikt om hier een safety systeem van te maken. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat de vis bij een lijnbreuk met alleen de onderlijn achterblijft. Heel ingewikkeld is dit niet, maar gemak dient de mens en daarom heeft Carp Whisperer ook een kant en klare versie in hun assortiment opgenomen. Ze zitten verpakt per drie stuks en zijn gemaakt met een 80lb leader van 1 meter lang in de drie bekende kleuren. Voor meer informatie kijk je op de website van Carp Whisperer.

CW safety lead clip leader

Sentz Tick-Off

Als je aan smeerseltjes denkt tegen muggen of teken dan denk je natuurlijk gelijk aan Deet. Dit middel staat bekend als één van de beste middelen tegen deze vervelende insecten. Maar zoals zo vaak kleven er ook weer nadelen hier aan. Zo is het niet zo goed voor het milieu en breekt het ook nog eens heel slecht af. Ook lijkt het niet zo goed te zijn voor je eigen gezondheid, al vind ik hier ook tegensprekende bronnen over. Sentz heeft nu een middel op de markt gebracht wat net zo goed zou werken, maar deze geen nadelige effecten heeft. De Sentz Tick-Off is gebaseerd op IR3535 en beschermt je maar liefst 8 uur tegen teken en muggen. Naast een spray voor volwassenen is er ook een speciale versie voor kinderen. Beide worden geleverd in een flacon van 100 ml. Kijk voor meer informatie op de website van Tick-Off

Sentz Tick-Off

Deeper Start

De eerste Deeper maakte gebruik van een Bluethooth verbinding die al weer snel werd vervangen door de Pro serie. Die laatste maakt gebruik van WiFi waardoor het bereik gelijk werd opgeschroefd naar 100 meter. Dit is natuurlijk niet voor iedereen nodig en heeft Deeper nu  een Start versie toegevoegd aan hun range. Deze Start versie is wel voorzien van WiFi, maar minder krachtig waardoor deze een bereik heeft van 50 meter. Ook de Sonar is minder krachtig en gedetailleerd, zo kan deze tot 50 meter diep waar de pro 80 meter kan halen en wordt er gebruik gemaakt van een enkele sonarstraal. In het kort dus minder sterk en gedetailleerd, maar wat dus terug te zien is in de prijs. Toch zitten er twee features op die ik graag op mijn Pro had gezien. Je kunt deze namelijk extern opladen en hoef je hem niet open te maken. Tevens zit er ook een ledlamp in die automatisch geactiveerd wordt en daardoor zal hij een stuk beter zichtbaar zijn in het donker. Voor meer informatie kijk je op de website van Deeper.

deeper start

We blijven nog even bij Deeper, want zij zijn recent een samenwerking aangegaan met de firma Spro, o.a. bekend van Strategy. Om het merk nog beter te kunnen promoten en verkopen in de Benelux zochten ze een sterke partner en die is nu dus gevonden. De kans is dus groot dat je de komende jaren steeds meer Deepers zult gaan zien aan de waterkant.

Deeper en Spro zijn een samenwerking aangegaan

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.