CF News Flash - Juli 2019 deel 2

20 juli, inmiddels hebben we de laatste weken al heel wat warmterecords mogen verbreken en de zomer begint nog maar net. Voor mij persoonlijk is het de ideale tijd om veel aan de waterkant door te brengen nu het vakantie is en het fantastisch (vis)weer is. Blauwe lucht, zonnestralen, spiegelglad water en aasende karpers……..Toch heb ik even de tijd genomen om weer wat gave en nieuwe producten op een rijtje te zetten. In deze News Flash kijken we naar de nieuwe producten van o.a. Carp Spirit, Korda, Spomb en Wize Tackle. Veel leesplezier!

Carp Spirit Inox Rod Pod

De naam Inox hebben we al eerder voorbij zien komen bij Carp Spirit door de komst van de Inox 300 Range. Na het succes van deze range is de opvolger Inox Rod Pod ontworpen en net als de 300 range gemaakt van het hoogwaardige roestvrijstaal. Dankzij de veervergrendelings beugels die aan elke uiteinde zijn gemaakt kunnen alle poten makkelijk en snel vastgezet worden en ze kunnen worden ingesteld in een hoek van 45 graden of in de laagste positie van 22,5 graden, waardoor hij veel lager is en je hengels dichter bij de grond staan. De Rod Pod is verkrijgbaar in de basisversie of de iets duurdere complete versie. De basisversie is gemaakt voor 1 of 2 hengels en de complete set is gemaakt voor 3 of 4 hengels. Verder heeft de Rod Pod driekantige duimschroeven zodat je ze makkelijk kan aandraaien en wordt geleverd in bijpassende draagtas. Check voor meer info op de website van Carp Spirit.

Carp Spirit Inox Rod Pod

Wize Tackle Bait Needle

Zelf ben ik wel voorstander van de nieuwe Bait Needle van Wize Tackle aangezien ik altijd nogal in de weer ben met de flavours en meestal heb ik dan ook gekleurde en stinkende vingers nadat ik mijn hengel in heb liggen. In eerste instantie is hij ontworpen voor de jonge vissers onder ons, om hun zo veilig mogelijk met scherpe voorwerpen om te leren gaan. Maar neemt natuurlijk niet weg dat deze boilienaald ook voor ons geschikt is. Door het gebruik van de Bait Needle wordt de boilie opgepakt en geprikt op de naald zonder hem aan te raken en vervolgens kun je de boilie dippen of op je hair monteren. Zelf soak ik mijn haakaas graag van te voren en deze naald is dus ook handig om je boilie uit een potje met soak te halen zonder je vingers vies te maken. Doordat de boilie altijd doorboord worden hoef je de boilie niet meer voor te boren.De Bait Needle is geschikt voor boilies van 12 tot 24 mm. Pre order nu op de website van Wize Tackle.

Wize Tackle Bait Needle

Pioneer Baits - Going Nutz

Voor wie Pioneer Baits een beetje volgt zal vast al gemerkt hebben dat ze erg druk waren met het testen van een nieuwe bol aangezien ze hier heel erg goede resultaten op boekten. Inmiddels is de bol gisteren gelanceerd voor het publiek en heeft deze de naam 'Going Nutz' gekregen. Deze bol heeft zoals je wel kunt raden een hoog gehalte aan A-Kwaliteits Pindameel waar gemalen boekweit en kokosmeel aan toegevoegd wordt. Wat vervolgens wordt afgemaakt met diverse triggers, aroma's en dergelijke. De 'Going Nutz' wordt als range uitgebracht en je vindt hierin dus boilies in zowel freezer als readymades, liquids, pop-ups, wafters, baitsoak, featherweights en washed out pop-ups. Wil je deze nieuwe bol eens proberen wees er dan snel bij, want tot eind deze maand krijg je maar liefst 15% introductie korting. Kijk voor meer informatie op de website van Pioneer Baits.

Spomb

Spomb komt deze zomer met een aantal nieuwe producten die natuurlijk speciaal gemaakt zijn voor het gebruik in combinatie met de welbekende Spomb. De nieuwe Spomb Rods zijn de nieuwe hengels voor het uitgooien van geladen Spombs en het je comfortabeler te maken. Dankzij de carbon vezel materialen heeft de hengel een goede handgreep dat je extra kracht geeft bij het werpen. De hengels zijn afgemaakt met de Fuji 18 mm DPS molenhouder en zijn verkrijgbaar in de drie modellen 12ft Medium Range, 12ft Long Range en 13ft Long Range en alle drie de modellen zijn voorzien van een 50 mm startoog. Om de nieuwe producten af te maken komen ze ook nog met de Single Bucket Stand Kit, een handig compact ontwerp dat je aasemmer op de perfecte hoogte houdt en je niets steeds hoeft te bukken bij het vullen van de Spomb. Het systeem is geschikt voor vierkante emmers van 10 en 17 liter en ontzettend snel op te zetten door het camlock-systeem. Check voor meer informatie over de nieuwe producten op de website van Spomb

Wize Tackle Bait NeedleDe nieuwe hengels van Spomb maken het je een stuk comfortabeler

Prologic Swivel Hook

De nieuwe Swivel Hooks van Prologic zijn perfect voor pop-up presentaties of om de draairichting van de haak te verbeteren als je bijvoorbeeld vist met stijf bodemaas. Ze worden geleverd met een korte sectie van siliconen slang die over het haakoog glijdt om een ​​agressieve klauwachtige hoek te creëren voor onmiddellijke haak rotatie en verbeterde houding van de haak. Ze worden compleet geleverd met een geïntegreerde ring wartel, micro-weerhaak en inclusief krimpkous. De haken zijn geschikt voor zowel pop-ups als bodem aas-presentaties en door de hoge kwaliteit Carbon Steel-haken hebben ze de juiste scherpte. De Swivel Hooks worden geleverd in een verpakking van 5 stuks en zijn verkrijgbaar in 2 verschillende haakpatronen en 6 verschillende maten, check voor meer info op de website van Prologic. 

Swivel Hooks van Prologic

Korda 15lb en 18lb Kontour

De originele Kontour van Korda kennen we al in de 0.33 mm diameter en wordt inmiddels veel gebruikt. Toch was er een grote vraag naar dikkere fluorocarbon maar tot op heden bleken deze veel te stug en lastig in gebruik te zijn. Doordat de vraag groot bleef is Korda in de tussentijd doorgegaan met ontwikkelen en is het hun gelukt om een 0.35 mm en 0.37 mm variant te maken. De 15lb en 18lb uitvoeringen voldoen dan ook aan alle eisen die Korda aan een goede fluorocarbon stelt. Hierbij bieden ze dan ook een extra sterk alternatief op de nog altijd ongewijzigde 12lb/0.33mm Kontour die veel gebruikt wordt. De 15lb en 18lb Kontour zijn vanaf vandaag verkrijgbaar op de website van Korda.

Korda 15lb en 18lb KontourDe 15lb en 18lb Kontour

Meccanica Vadese Quick Release Fast-Lock 2.0

Eigenlijk was het helemaal nog niet de bedoeling dat dit ontwerp al zo snel op de markt kwam maar doordat er ‘per ongeluk’ een foto online kwam was er geen ontkomen meer aan. Vol trots kondigt Meccanica Vadese dan ook de nieuwe Quick Release Fast-Lock 2.0 aan! Snel, vast, mooi en super prettig in gebruik, door de basis op je rodpod of bankstick te monteren en het andere deel op je beetmelder of Back Rest. Zoals alle producten van Meccanica Vadese zijn de twee delen CNC gedraaid en passen dus perfect in elkaar. Handig is dat ze ook magnetisch zijn en vast is dan dus ook echt vast. De delen uit elkaar halen doe je heel eenvoudig door de beetmelder stevig recht omhoog te trekken.
Let wel even op dat er twee versies zijn, namelijk het model Meccanica Vadese Quick Release Fast-Lock 2.0 MV welke alleen voor de Meccanica Vadese rodpod gebruikt kan worden. Deze is vanaf nu verkrijgbaar. De Meccanica Vadese Quick Release Fast-Lock 2.0 Uni welke met universele schroefdraad is en voor elke rodpod of bankstick gebruikt kan worden. Deze is binnenkort verkrijgbaar. Check voor meer informatie de facebookpagina van Meccanica Vadese.

Solar Tackle P1 Anti-Twist Banksticks

Vanaf nu zijn de vernieuwde Solar Tackle P1 Anti-Twist Banksticks. verkrijgbaar. De huidige anti - twist banksticks waren al uniek door de afgevlakte kant zodat ronddraaien van de binnenbuis al niet meer mogelijk was. De vernieuwde bankstick zijn voorzien van een goalpost converter zodat een buzzerbar nu ook niet meer kan loskomen of draaien. De banksticks zijn verkrijgbaar in de 9,12,16 en 20 inch versies. Check voor meer informatie op de website van Solar Tackle. 

Raptor X-Wide 2.00 meter vernieuwd

Raptor heeft zijn X-Wide nogmaals aangepast naar de wensen van hun klanten. Dit betekend dus dat we al de zevende versie van deze boot mogen verwachten. In deze upgrade hebben ze eigenlijk heel veel aangepast. Zo is ten eerste de X-Wide nog breder geworden, wat resulteert in meer ruimte en stabiliteit. Het doek wordt maar liefst 0.2mm  dikker en dus 0.9mm met ook nog meer bescherming aan de onderkant van de boot. Tevens worden alle onderdelen dubbel verlijmd, de spiegel wordt dikker, meer D-ringen en extra handgrepen. Een behoorlijke upgrade dus voor de X-Wide. Kijk voor meer informatie op de website van Raptor.

Poseidon Weigh Sling P4 Line

De nieuwe Weigh Sling P4 Line van Poseidon is een nieuw product dat op de markt is gekomen van een professional voor professionals. Zoals we gewend zijn van Poseidon heeft de weigh sling de bekende kenmerken zoals robuustheid, duurzaamheid en sneldrogend. Het laatste heeft dan ook zeker zijn voordeel bij het snel inpakken. De weigh sling is gemaakt materiaal dat geen water absorbeert waardoor je een nauwkeurige weging hebt en mesh-achtige stoffen bekleding in de bodem en zijkanten geeft een goede circulatie en geeft een optimale float-eigenschappen. Erg handig is het extra opbergvak voor het bijbehorende koord om je weigh sling in het water te hangen. Verder heeft de weigh sling 6 vaste drijvers in camo zwart/olive, alle ogen en sluitingen zijn gemaakt van het duurzame roestvrij staal, een volle YKK-rits en de afmeting van de weigh sling is 128 cm x 50 cm met een gewicht van 1,8 kg. Check voor meer informatie op de website van Poseidon.

Poseidon Weigh Sling P4 Line​

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.