CF News Flash - Juli 2019 deel 3

Code geel, code rood …… ..Ons kikkerlandje kan niet zoveel hebben, als de zon iets te hard wil schijnen is heel het land in rep en roer en als er een sneeuwvlokje valt is het niet veel beter. Wij als karpervissers hoor je niet zo snel klagen, meestal vissen we gewoon door onder de meeste weersomstandigheden toch? In deze editie van de News Flash heb ik wat nieuwtjes voor je van oa Fox, Oztent, Nash en Carp Whisperer. Veel leesplezier!

Fox Easy Brolly

De nieuwe Easy Brolly van Fox is een shelter die ideaal is voor karpervissers die korte sessies vissen en weinig aan materiaal willen meenemen. Doordat je de storm poles definitief aan het frame kan bevestigen door de ‘Quick Clips', glijden deze langs de baleinen naar beneden. Hierdoor kan je door 1 druk op de knop het gehele systeem weer los laten en terug laten glijden. De vier grote baleinen raken de grond waardoor de brolly een grotere stabiliteit heeft. De brolly heeft een afmeting van 250 cm breed, 160 cm diep en 120 cm hoog met een totaal gewicht van 4,9 kg en wordt geleverd met een lichtgewicht grondzeil en heavy duty haringen. Kijk voor meer informatie op de website van Fox. 

Fox Easy BrollyEasy Brolly van Fox

Oztent Hotspot Chair

De meeste van onze karperspullen zijn ontworpen om te vissen, maar we hebben vast allemaal iets waarvan het origineel gemaakt is voor andere doeleinden terwijl het ontzettend handig is aan de waterkant. De Red Bell Hotspot Chair van Oztent is hier dan ook een goed voorbeeld van. De stoel heeft een lichtgewicht van slechts 3,6 kg, zeer comfortabel en nu komt het…...Ze hebben vier geïsoleerde zakken die ontworpen zijn voor de bijgeleverde HotSpot-zakjes lekker je tijdens de koude dagen lekker warm erbij zit in je stoel. De Hotspot zakjes blijven na activeren tot een uur warm, tot ongeveer 500 keer. Ondanks dat je nu waarschijnlijk uit je stoel zweet is het weer winter voor je het weet. De extra handige functies zoals de opslag in de hoofdsteun, de verstelbare leuningen en een geïsoleerde bekerhouder maken de stoel helemaal af. Kijk voor meer informatie op de website van Oztent.

Oztent Hotspot-stoel

 

Cyprinus Bunker Compact 1 Man Bivvy

De nieuwe Bunker Compact Bivvy van Cyprinus  is een compacte bivvy die gemaakt is om op de minder ruime plekken te kunnen nachtvissen, terwijl je toch alle functies van een bivvy kan verwachten. Om te gaan staan in de bivvy zal wat lastiger zijn maar als je op je stretcher zit of ligt is er voldoende hoofdruimte en heeft als voordeel dat tussen laaghangend gebladerte makkelijk je tent kan opzetten. De bivvy heeft verstelbare spanriemen zodat je de bivvy nog verder kunt verlagen mocht je nog een kleinere ruimte willen bevissen. De bivvy is gemaakt van het bekende Hydro-Tec-materiaal waardoor hij ademend en waterdicht is. Hoe klein de bivvy ook mag wezen toch heeft hij drie deurpaneel opties, de standaard solide Hydro-Tec, mozzie mesh en de PVC heldere deurpaneel. Alle drie de deuropties worden geleverd met dubbele rits. Verder heeft de bivvy twee voorruitpanelen en twee achterruitpanelen welke beide voorzien zijn van een mozzie mesh ventilatie-optie. De bivvy wordt standaard geleverd met een zwaar grondzeil, steunpalen en haringen van topkwaliteit. Het wordt ook geleverd met een extra grote draagtas waardoor hij met gemak past en je geen moeite meer moet doen je bivvy in te pakken. De bivvy heeft een afmeting van 260 cm x 215 cm x 120 cm en inclusief het grondzeil en haringen weegt de bivvy maar slechts 10,5 kg. Check voor meer informatie op de website van Cyprinus.

Fortis Eyewear Wraps Bifocal +2.00

De laatste tijd zien we Fortis Eyewear wel vaker voorbij komen met hun nieuwste producten waar wij als karpervissers graag gebruik van maken. Zo hebben ze nu dan ook de nieuwe Wraps Bifocal +2.00 gepolariseerde zonnebril die tot stand is gekomen doordat er veel vraag naar was. De gepolariseerde zonnebril heeft een vergroot segment van +2,00 wat je niet alleen het perfecte zicht bij het vissen geeft, maar ook de mogelijkheid hebt om je voorwerpen van dichtbij te bekijken. De vergroting van +2,00 verdubbelt eigenlijk de grootte van de objecten die je ervoor plaatst. Heel simpel je draad door je oog van de haak krijgen gaat jou waarschijnlijk een stuk makkelijker af. Het gewicht van de bril is een lachertje…..23 gram! Check voor meer informatie op de website van Fortis Eyewear. 

Voor het perfecte zicht bij het vissen

Carp Whisperer Werppijp

De nieuwe werppijp van Carp Whisperer is gemaakt van ultra licht gewicht aluminium. Waardoor deze speciale boilie werppijp heel sterk is en niet zal vervormen wanneer je de werppijp bijvoorbeeld in de zon laat liggen. De werppijp heeft een S-vorm waardoor je ver kan werpen zonder dat de boilies openspatten. Het handvat is gemaakt van sterk, maar zacht aanvoelende foam waardoor het voeren van meerdere kilo’s boilies geen probleem is. De meerdere kilo’s boilies per keer wordt je makkelijk gemaakt door het snellaadsysteem. De werppijp is voorzien van het Carp Whisperer logo dat in het aluminium gegraveerd is waardoor deze niet na een paar keer vissen al vervaagd is. De werppijp is in twee verschillende diameters verkrijgbaar, namelijk een 18mm uitvoering waarmee je boilies tot en met 16mm kunt werpen en een 24mm uitvoering waarmee je boilies tot en met 20mm kunt werpen. Check voor meer informatie op de website van Carp Whisperer. 

Gemaakt van hoogwaardig aluminium

Gimson Extreme Wide Range

Na jaren testen komt Gimson met de Extreme Wide Range, naar eigen zeggen een ideale karperboot vanwege de extra brede afmetingen waardoor hij veel binnenruimte heeft. In de boot zit een verstelbare lichtgewicht zitplank en een opblaasbare hufterproof bodem, waardoor de hele boot lichter en meer hanteerbaar en stabiel op het water is. De boot is gemaakt van extra dik decitex materiaal en heeft dan ook 5 jaar garantie op de naden en het doek. Verder heeft de boot langs de lange zijkanten een touw spanning, stootrubbers langs de hele buitenzijde en alle zijdes extra grepen. De boot bestaat uit de volgende 3 modellen:

  • 2,00 meter: breed 145cm (binnenruimte:135cm x 75cm)
  • 2,30 meter: breed 165cm (binnenruimte:165cm x 85cm)
  • 2,70 meter: breed 175cm (binnenruimte:195cm x 90cm)

Hij wordt geleverd inclucief voetpomp, reparatie-set, peddels, accu-plate en draagtas. Nu tegen een vette actieprijs verkrijgbaar op de website van Hareco Hengelsport.

Gimson Extreme Wide Range

Smart-Alarm voor Fox RX Digital

Smart Indicator komt het Smart-Alarm om het het risico op diefstal van je waardevolle spullen te verlagen, want helaas is het de realiteit dat er ook aan de waterkant wordt gestolen. Het smart-alarm heeft een Passief Infra Rood (PIR) detectie systeem wat betekent dat door een elektronische sensor dat infrarood (IR) straling van objecten in zijn gezichtsveld detecteert ( detectie afstand 4-7 m met een hoek van 120 graden). Het smart-alarm is een stil alarm dat werkt in samenwerking met de FOX ontvanger. (Let wel even op dat het alleen samenwerkt met de Fox Mr+, MXr+, RX+, RX en NTXr ontvangers). Het smart-alarm zelf maakt geen geluid, alleen een detectie led lichtje zal gaan branden. En zodra je het smart-alarm uitschakelt, zal het een anti diefstal signaal naar de ontvanger gestuurd worden. Check voor meer informatie op de website van Smart Indicators.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.