CF News Flash - Juli deel 1

Wat zijn twee weken tegenwoordig nog? Ze vliegen om! Net zoals mijn vakantie in Italië, voor je het weet vlieg je weer terug naar huis en gaan we weer back 2 normal life. Eenmaal thuis was nog even flink aanpoten om weer een nieuwe News Flash op de mat te krijgen, maar het is weer gelukt. Wat kunnen we deze keer verwachten? Nou we gaan onder andere kijken naar een compleet nieuwe Camo Luggage Range van Fox, we staan even stil bij het veel belovende door Danny Fairbrass ontworpen Korda Singlez systeem. Verder behandelen we nog een portable douche, een EHBO nieuwtje van Carp Couture en ik kan jullie verklappen dat er binnenkort een nieuwe beetmelderset van Mad Carp op de markt komt. Dit en nog veel meer in deze nieuwe eerste editie van Juli. Veel leesplezier.

Nieuwe buzzerbars van QC Tackle

Avid Carp Day Session chair

In de review van Willem den Deurwaarder zagen we dit stoeltje van Avid Carp al voorbij komen in de complete dagsessie uitrusting. Doordat er veel vraag was naar alleen dit stoeltje uit de Day Session Kit hebben ze bij Avid Carp besloten om deze stoel ook los in hun assortiment op te nemen! Een ideaal stoeltje voor de struinende vissers onder ons.


Nu ook los te verkrijgen de Day session chair van Avid Carp.

Nieuwe producten uit de Fox Camolite Luggage range

Vanuit Avid Carp komen we terecht bij Fox. Deze Engelse hengelsport gigant is niet te stoppen en gelukkig maar! De komende News Flash editie`s kunnen jullie weer aan scala aan nieuwe producten van Fox verwachten! Voornamelijk uit de camouflage range met o.a. de volgende nieuwe tassen:  Accecoires Bag, Buzzerbarbag, Bucket Carryals, Ruckall en de nieuwe verlaagde versie`s van de Coolbag en Carryall. Bekijk ze hieronder allemaal.

fox-camolite-accesoires-bag
fox-camolite-bucket-carryall
fox-camolite-buzzerbar-bag
fox-camolite-ruckall
fox-camolite-cool-bag
fox-camolite-low-level-carry-all

Korda Heli Leads

De naam verklapt het al, de nieuwe Heli Leads van Korda zijn speciaal ontworpen voor het gebruik in combinatie met een Heli of Chod systeem. Door de wartel te vervangen met alleen een stevige ring zullen ze veel beter passen in een Heli Safe of andere sluiting. Nog een bijkomend voordeel van deze loden is dat ze ontworpen zijn met het zogenoemde weight forward design, wat het mogelijk maakt om ver en precies te kunnen werpen.


Ook de camouflage van dit lood is aangepast.

Korda Singlez

Het Korda Singlez systeem is het nieuwe geestekindje van Danny Fairbrass. In de laatste masterclass dvd konden jullie al een preview zien. 6 jaar lang is dit systeem in ontwikkeling geweest. Na deze lange periode van testen en ontwikkelen was het prototype daar en werd er gezocht worden naar een geschikte fabrikant. Uiteindelijk bleeg JAG products de beste kandidaat voor deze samenwerking. En het resultaat van deze samenwerking is een brute roestvast stalen set-up waarbij het lijkt alsof je met losse banksticks strak naast elkaar vist. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de buzzerbar op een spike gemonteerd wordt met daarboven de banksticks. Het Korda Singlez systeem is overal inzetbaar doormiddel van de zogenaamde stage stands.


Super strak ogende set-up met de Korda Singlez.

Rinsekit Portable Shower

Vis je vaak lange sessie`s op openbaar water dan kan het wel eens verfrissend zijn om een douche te nemen. Het douchen aan de waterkant was al gelange tijd mogelijk doormiddel van de zogenaamde douche bags die je dan hoog in een boom moet hangen, maar nu is er wat nieuws in de vorm van de Rinsekit Portable Shower. Het mooie van deze compacte douche is dat het water constant onder druk blijft staan zonder ingebouwde pompen of het gebruik van elektriciteit. Als je de douche functie gebruikt kan je ongeveer 75 seconden non stop douchen met een volle watertank. De douchekop is in een handomdraai om te zetten naar een vaste straal waarmee je bijvoorbeeld vieze visspullen kunt schoonspuiten. Een nadeel is dat deze compacte douche toch wel wat ruimte inneemt, wat ten koste gaat van de laadruimte in bijvoorbeeld je auto.


Oh ja het gaat hier op deze foto wel om de Rinsekit ;)

Carp Couture First Aid Kit

Ook aan de waterkant zijn ongelukjes niet geheel uitgesloten. Het kan dan handig zijn als je dan eerste hulp kan verlenen. Een slim idee dus van Carp Couture om een eerste hulp kit op de markt te brengen die er tevens ook nog carpy uitziet. In deze kit vind je onder andere verschillende verbandtypes, alcohol voor het ontsmetten, pleisters en zelfs een mitella. En wat deze eerste hulp kit nog mooier maakt is het feit dat er ook aan onze beschubde vriend is gedacht. Speciaal voor de wondjes van de karper is er een aparte desinfectie middel die doormiddel van een wattenstaafje aangebracht kan worden. Deze handige First Aid Kit is te verkrijgen bij M2baitandtackle & tegenwoordig ook bij Raven.


Eerste hulp aan de waterkant met de Carp Couture First Aid Kit

Pollard Baits Tijgernoot Pellets

Dat Tijgernoten ware killers voor de karpers zijn hoef ik menig karpervisser niet meer te vertellen. Tijgernoten heb je in verschillende maten of voorzien van een flavour, kleurstof en noem maar op. Bij Pollard Baits hebben ze een nieuwe variant en dat zijn Tijgernoot Pellets. Deze pellets bestaan voor 100% aan tijgernootmeel en om de pellets nog meer attractie mee te geven zijn ze ook nog voorzien van een aromige tijgernoot flavour. Je kunt deze pellets prima gebruiken voor zowel een voercampagne als instant. www.pollardbaits.nl

E-S-P Carpgear Leadcore

Nieuw van E-S-P Carpgear is de weedy green en de Choddy Silt leadcore. Deze leadcore is nog meer gecamoufleerd als zijn voorgangers en is tevens ook super slijtvast. De E-S-P Carpgear leadcore laat zich eenvoudig splitsen en heeft een breekpunt van meer dan 50 pond. Deze nieuwe leaders zijn verkrijgbaar op spoelen van 25 meter geen zin om te knopen? Dan zijn er hiervan ook de kant en klare leaders in de schappen te vinden. Meer info op www.esp-carpgear.com


Nieuw Leadcore van E-S-P Carpgear.

MAD Carp Hi-T Lite Bite-alarm

Na een lange ontwikkelingsfase is hij eindelijk daar. Het nieuwste parade paartje onder de beetmelders van MAD Carp! Met het uitbrengen van de MAD Carp Hi-T Bite-alarm zet MAD Carp zich prima op de kaart als geduchte tegenstander op het gebied van beetindicatie. De beetmelder ziet er niet alleen super cool en old skool uit maar beschikt namelijk ook over alle benodigde hi-tec functie`s, die je van een kwalitatief goede beetmelder zou verwachten. Zoals een guide-light, mute functie, afneembare snag-ears, dropback functie op de beetmelder/receiver en nog veel meer! Deze nieuwe beetmelder is straks verkrijgbaar in een 3+1, 4+1 en een limited special "all blue" editie. Vanaf eind augustus kun je ze verwachten bij jou MAD Carp dealer.

Evolution Carp Tackle Corn Stacks

Als we het over plastic aas hebben dan komen we al gauw uit bij twee grote marktspelers. Namelijk Enterprise Tackle en Evolution Carp Tackle. In deze editie gaan we kijken naar een nieuw plastic aasje van Evolution Tackle, namelijk de nieuwe Corn Stacks. Zoals de naam het al zegt is het niet meer dan een stapel mais van 3 stuks maar dan in plastic vorm. Aan het uiteinde van elke Corn Stack heeft Evolution Tackle een uitsparing gemaakt. Speciaal om je stopper te verbergen in het materiaal. De Corn Stacks zijn te verkrijgen in 9 verschillende kleuren. Tevens zijn er nu ook  de washed out look Corn Stacks uitgebracht. Voor meer info surf je naar www.evolutioncarptackle.com

Soul Buzzerbars & Banksticks

Ook bij Soul Carp hebben ze anno 2016 hun assortiment weer uitgebreid met een aantal nieuwe producten. Zo ook met deze legergroene buzzerbars en de bijbehorende banksticks. De Buzzerbars zijn er in een 2 en 3 hengelopstelling. Let er wel op bij de 3 hengels versie dat deze een dubbele bankstick nodig heeft voor 1 buzzerbar. Een handig kenmerk van de buzzerbar is dat hij verstelbaar is, zodat je altijd de gewenste opstelling kan creëren voor jezelf. De banksticks die bij deze buzzerbars horen zijn verkrijgbaar in twee verschillende lengtes. De 2x20 cm en de langere versie van 2 x 40 cm. www.soulcarp.com

Helaas. Het zit er alweer op! En dan bedoel ik niet alleen deze News Flash, maar ook mijn vakantie. Vanaf nu gaat het normale leven weer beginnen. Jammer genoeg heb ik weinig tijd gehad om aan de waterkant te vertoeven, maar daar heb ik gelukkig nog een weekje vissen in Frankrijk voor gepland dit najaar. En hoe gaan jullie je zomervakantie besteden? Vissend? Of juist even helemaal niet en er lekker tussen uit gaan? Of misschien gebruik je je vakantie wel voor een verbouwing. In ieder geval een fijne vakantie alvast toegewenst voor wie al (bijna) vakantie heeft. En vergeet niet over twee weken is er gewoon weer een nieuwe kersverse News Flash! Tot dan...

Nooit meer zere vingers van het vast of losdraaien in warme, koude of natte omstandigheden met deze nieuwe Easy Tight van Summit Tackle.

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.