CF News Flash - Juli deel 1

De vakantie voor de regio midden is inmiddels weer begonnen en massaal zullen er weer mensen naar Frankrijk trekken. Alleen de meeste niet met het doel om onze hobby te gaan uitoefenen. Ondanks dat de vakanties er aan zitten te komen zijn er toch weer een hoop nieuwtjes te melden. In deze editie onder andere nieuws van ECU, Summit Tackle, Fox, Evolution Products en een geinig tooltje van Katran.

Evolution Products Trassi Pasta

Na de lancering van hun Krill Shrimp Trassi Bol heeft Evolution Products ook een trassi pasta op de markt gebracht. Trassi is ook bekend onder de naam belachan en is een pasta van gefermenteerde garnaal. De pasta van Evolution Products bevat 90% garnaal en zoals we wel weten is karper daar dol op. De pasta kan je bijvoorbeeld gebruiken om rond je boilie te kneden, door je stickmix te mengen etc. Voor slechts € 7,95 bestel je een blok van 350 gram in de webshop van Evolution Products.

Trassi

ECU MK1 R-Plus Compact

Scott Edwards heeft met de nieuwe MK1 R-Plus Compact een nieuwe standaard gezet voor beetverklikkers. De feature lijst van deze beetverklikker is zo immens dat we ze niet allemaal kunnen opnoemen hier. Eentje die ik toch wel echt gaaf vind is de mute functie. Gebruik je de mute functie op de beetverklikker zelf dan zal ook gelijk de receiver in mute gaan. De mute tijd kan je instellen op 30 of 60 seconden en dus kan je in die tijd je wakers goed stellen. Als de tijd verstreken is wordt de mute functie opgegeven zodat je nooit meer kan vergeten om je beetverklikkers aan te zetten. Vervolgens kan je zowel op de beetmelder als receiver de kleur van de led instellen, zodat alle combinaties mogelijk zijn. Range testing, batterij waarschuwing en toon verandering bij de soort aanbeet zijn vervolgens nog wat features die je niet overal ziet. Naast de R-Plus is er ook een S-Plus beschikbaar. Deze laatste heeft geen optie voor de receivers, maar is voor de rest voorzien van dezelfde functies. De ECU MK1 R-Plus Compact zijn verkrijgbaar via onder andere M2 Bait and Tackle en Hareco.

ECU MK1 R-Plus Compact

Summit Tackle Colosseum Adjustable Stage Stand

Na de nieuwe ECU beetmelders blijven we even in het segment van de tackle tarts, want je nieuwe ECU's staan natuurlijk extra tarty op een RVS setup van Summit Tackle. En laten zij nu net een nieuwe verstelbare stage stand op de markt hebben gebracht. De Adjustable Stage Stand van Summit Tackle heeft een met grip uitgeruste voet zodat wegdraaien van je buzzerbar niet meer tot de scenario's behoort. De Adjustable Stage Stand is verstelbaar in hoogte van circa 11 cm tot 20 cm. Via een bijgeleverde schroef bevestig je de stage stand in het hout.

MarkerWorld Rod Jail

De oplettende bezoeker van Carp Zwolle had ze al gezien, want MarkerWorld had ze daar ook al bij zich. We hebben het natuurlijk over de Rod Jail's van Markerworld. Met de Rod Jail kan je hengel geen kant meer op en daarmee is het dus een must voor de obstakelvissers onder ons. Via een clip stel je de gewenste lengte van het elastiek in en daarmee zijn ze dus te gebruiken voor iedere soort hengel. De Rod Jail's hebben een rvs base plate en zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, geel, blauw, rood en groen. Tevens kan je er voor kiezen om ze zonder butt rest te bestellen, zodat je naast de zekerheid van de Rod Jail nog gewoon jouw favoriete achtersteun kan gebruiken. De Rod Jail's zijn verkrijgbaar in de webshop van Markerworld.

 Rod Jail

Fox XT5 zonnebril

Een goede polaroid bril is een must als je de vis wilt lokaliseren, aangezien deze de schittering van het water wegneemt en je dus veel beter het water kunt kijken. De nieuwe XT5 zonnebril van Fox is dus natuurlijk voorzien van gepolariseerde lenzen die ook nog een stootje kunnen hebben. Naast de polariserende werking biedt deze bril ook volledige bescherming tegen de schadelijke UV straling die de zon helaas ook uitstoot. Het zwarte frame wordt onderbroken door de welbekende oranje Fox kleur. De X5 wordt geleverd in een handige hardcase en een reinigingsdoekje. Kijk voor meer informatie op de website van Fox.

Fox XT 5

Strategy Grade Safety Keep Sack Cable System

In de tweede editie van juni vertelden we al over het Grade Keep Sack System, maar naast de zak zelf is er ook nog een speciaal kabelsysteem beschikbaar. Het Grade Safety Keep Sack Cable System is speciaal ontworpen zodat je ook het Keep Sack Systeem veilig kunt gebruiken bij hele steile of juist langzaam aflopende oevers. De kabel is ook van staal en gecoate zoals bij de zak, maar deze is 5 meter lang en voorzien van een karabijnhaak. Voor de haak zit een grote stevige stopper zodat je zak er niet af kan glijden. Je kan deze op twee manieren gebruiken. De eerste is het werpen met een zwaar lood en de tweede optie is het monteren tussen twee stormpalen of een ander bevestigingspunt zoals een boom. Bij het laatste creëer je een lijn waaraan je de zak kan bevestigen. Doordat de lijn behoorlijk lang is kan je er natuurlijk ook meerdere zakken aan bevestigen.

Voordeelverpakking Baitsoak bij Pioneer Baits!

Veel karpervissers kennen de kracht van het soaken van boilies in een goede baitsoak. Dat Pioneer Baits kwalitatief goede baitsoaks verkoopt is duidelijk, het product heeft veel aftrek in de webshop. Omdat men steeds meer en vaker de Baitsoaks gebruikt om hun boilies en ander voer te overgieten met deze attractieve liquids. heeft Pioneer Baits vanaf nu jerrycans met een inhoud van 1 liter naast de populaire flesjes van 250 ml. Door meer volume in één keer aan te schaffen, minder verpakkingskosten en minder werk voor het vullen van meerdere flesjes, kan de literverpakking omgerekend ruim 25% goedkoper aangeboden worden! Zo bestel je jouw favoriete baitsoak, bijpassend bij je boilie naar keuze, voor maar € 19,95 per liter! De Baitsoaks van Pioneer Baits zijn niet zomaar een ‘blanco vloeistofje, met een geurtje/kleurtje’. Nee, het zijn echte ‘food liquids’. Er is bij iedere boilie uit het assortiment een bijpassende soak beschikbaar. In de soak zijn dezelfde liquid extracts en triggers verwerkt die ook in de boilie zelf zitten. Zo geeft de baitsoak hetzelfde voedselsignaal af als de boilie zelf, waardoor je ze nog sneller tot ‘vreten’ aanzet! De voordeelverpakking is natuurlijk verkrijgbaar in de webshop van Pioneer Baits.

Nu ook literverpakkingen Baitsoak! Bespaar dik 25% op deze voordeelverpakkingen!

Katran 5 in 1 multi-tool

Okay, hij is al een tijdje op de markt maar hij viel me recentelijk pas op. Naast dat het een handig ding is kost hij ook nog eens bijna niks en laten we hem alsnog de revue passeren. De Katran Multi Tool is zoals de naam al doet vermoeden een stuk gereedschap voor in je tackle box die 5 mogelijkheden herbergt. Zo kan je hem gebruiken als stripper voor gecoate onderlijn, om de afstand te bepalen voor bijvoorbeeld je hair, de grote van de lus in je hair of leader, aantrekken van de knoop op je haak en het aantrekken van de knoop bij je swivel. De Multi Tool is vervaardigd van duurzaam PVC en voorzien van een geinig uiterlijk. Hij is onder andere te verkrijgen via Karper Budgetpoint voor slechts € 3.00.

Katran

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.