CF News Flash - Juli deel 2

Het vakantieseizoen is inmiddels in volle gang en ik mag inmiddels ook genieten van wat vrije tijd van mijn normale werk. Onze hobby gaat natuurlijk 24/7 door en ondanks de vakantie hebben we de laatste nieuwtjes weer verzameld in deze CF News Flash. In deze editie onder andere nieuws van The Carp Specialist, Strategy, Matrix Innovations, Ridgemonkey, Fox, Trakker en Angletec.

Etang des Gaulois te boeken bij The Carp Specialist

Vis je graag op groot water maar wel met de luxe van een betaalwater? Dan heeft The Carp Specialist nu de perfecte locatie voor je toegevoegd aan de indrukwekkende lijst met bestemmingen. Met een oppervlakte van 27 ha en een maximum van 20 vissers is rust, ruimte en privacy gegarandeerd. Naast bivvy stekken is er ook een gite geschikt voor twee personen die gehuurd kan worden. Er is een net sanitair gebouw met gescheiden douches voor mannen en vrouwen. Hier vind je ook koelkasten, vriezers en de oplaadpunten voor je elektronica. Tevens is er Wifi beschikbaar bij het sanitair gebouw en kan je dus je vangstfoto's gemakkelijk uploaden. Het meest indrukwekkende van dit water is nog wel de bezetting. Met vier bekende karpers van over de 30kg en 150 stuks boven de 20kg is de kans om een pr te verbreken wel erg groot. Etang des Gaulois is natuurlijk te boeken via de website van The Carp Specialist.

Strategy The Scale

Als je graag je vangsten nauwkeurig bijhoudt is een goede weegschaal natuurlijk een must. De nieuwe Stratgey The Scale is een uiterst nauwkeurige analoge weegschaal. De schaalverdeling op de weegklok geeft zowel Engelse ponden als kilogrammen weer. Bovenop de weegklok vind je een nulstelknop zodat je hem met gemak op nul zet met je weegzak er aan. Zowel de haak als het oog zijn vervaardigd uit sterk roestvrij staal. De Strategy The Scale wordt geleverd in een luxe bewaartas zodat deze optimaal wordt beschermd. Voor meer informatie kijk je op de website van Strategy.

Strategy The Scale

RidgeMonkey Quad Connect Stove

Je begint je langzamerhand toch af te vragen hoe groot hun product development afdeling wel niet is, want er is bijna geen maand geweest dat ze geen nieuw(e) product(en) bekend maakten. We hebben het dan natuurlijk over Ridgemonkey. Bekend geworden door hun Sandwich Toaster maar inmiddels een erg indrukwekkende hoeveelheid aan producten. Eigenlijk kon het niet uitblijven, want naast een Toaster heb je natuurlijk ook een gasstel nodig. Met vier in hoogte verstelbare poten staat dit gasstel erg stabiel, zeker als je er een grotere pan op zet zoals de Sandwich Toaster. Een unieke feature is dat je de Stoves aan elkaar kunt koppelen en dus maar een enkele gasbus nodig hebt. Dit koppelen gebeurt middels een quick release koppeling die ook nog eens zelfdichtend is. Wederom een doordacht product van Ridgemonkey dus.

Ridgemonkey Stove

Fox Horizon X5 Hengels

De naam suggereert al dat het hier om een hengel gaat waar afstanden gegooid mee dienen te worden. Alle uitvoeringen zijn voorzien van een 50 mm startoog om nét dat beetje verder te kunnen werpen. Met carbon versterkte pensluitingen is er geen zwakke plek in de hengel waardoor je met vertrouwen in de hengel kan hangen. Afstanden tot 180 meter zijn er al voor de camera mee geworpen. De Horizon X5 is verkrijgbaar met een abbreviated of full duplon handvat in zowel 12 als 13 voet. Tevens is er ook een marker/spod hengel verkrijgbaar. Voor meer informatie kijk je op de website van Fox.

Fox X5

Nash Wasp Indicator

Eigenlijk is het niet nieuw, maar terug van weggeweest. We hebben het dan natuurlijk over The Wasp Indicator van Nash. Als je in veel verschillende situaties vist dan herken je vast het probleem van verschillende hangers of het verwisselen van gewichten. Met deze hanger is dat verleden tijd aangezien je het gewicht instelt middels een draaiknop. Het gesimuleerde gewicht kan je zelfs instellen tot 180 gram, wat mij meer dan genoeg lijkt voor alle omstandigheden. De lijnhouder is zo ontworpen dat deze pas los komt bij een aanbeet. Natuurlijk kan de Nash Wasp Indicator gebruikt worden bij zowel nylon of braid. Kijk voor meer informatie op de website van Nash.

Nash Wasp Indicator

Matrix Innovations Lock-In Butt Rests

Er zijn inmiddels als diverse achtersteunen op de markt die er voor zorgen dat je hengel geen kant op kan tijdens een run. Matrix Innovations heeft dit concept toch nog eens goed bekeken en heeft toch nog ruimte voor verbetering gevonden. Hun Lock-In Butt Rest mag gerust uniek worden genoemd. Je hengels zitten namelijk volledig ingeklemd in deze achtersteunen. Middels een release knop springt de achtersteun open en kan je de hengel er uit nemen. De Lock-In Butt Rests zijn verkrijgbaar in twee maten zodat er bijna voor alle hengels wel een passende maat is. Naast de maat kan je middels de rubberen insert de exacte dikte en grip bepalen. Matrix heeft twee lijnen voor hun rod support, namelijk de RVS 'Rock Solid' en de 'Blackout' van zwart aluminium. Natuurlijk is dan ook de Lock-In Butt Rest te verkrijgen in beide ranges. Voor meer informatie kijk je natuurlijk op de website van Matrix Innovations.

Matrix

Trakker Pureflo Air-Dry System

Vis je met freezer boilies dan is de kans groot dat je gebruik maakt van een droogzak. Persoonlijk heb ik er al diverse versleten aangezien er altijd wel iets is wat er aan gaat knagen (of ik ben weer eens te onvoorzichtig om ze uit een boom te halen.) Gebasseerd op het Pureflo Baitfilter systeem heeft Trakker nu een Pureflo Air-Dry systeem op de markt gebracht. Dit systeem past natuurlijk ook in de 17 liter emmer van Trakker. Het Air-Dry systeem bevat veel van dezelfde features als het Baitfilter. Een belangrijk verschil is de pylon in het midden van de emmer. Deze pylon zal voor extra luchtcirculatie zorgen en zo dus je boilies beter laten drogen. Tevens heeft dit systeem ook een deksel zodat je hem ook buiten de emmer kunt neerzetten zonder dat er allerlei beesten met je boilies vandoor gaan. Voor meer informatie kijk je op de website van Trakker.

Trakker

Angletec S-System

De naam Angletec zal je waarschijnlijk vooral doen denken aan hun Dynamic Lead System welke ik een tijd geleden al besprak in onze systeemrubriek. Maar de mannen van Angletec hebben niet stilgezeten na de release van het Dynamic Lead System. De laatste maanden hebben ze de laatste testen gedaan met het S-Systeem en dit zal dus binnenkort worden uitgeleverd aan de leveranciers. Het S-System is gebaseerd op het Center Of Gravity concept. De onderlijn verlaat het lood dus op het zwaarste punt en bij het inhaken zal dus het volledige loodgewicht benut worden. Bij het Angletec S-System is er op dit punt een insert geplaatst in het lood die vervolgens zal loskomen. Hierna dril je dus met een conventioneel waterlood welke dus ook weer snel gelost kan worden mocht het lood vast komen te zitten. Het mooie van dit systeem is dat de onderlijn door een groef in het lood loopt en er dus niet overheen.

Waterhog verkrijgbaar bij M2 Bait and Tackle

Waterhog zullen jullie waarschijnlijk vooral kennen van hun Bio Mass Stove. Dit uiterst vernuftige brandertje genereert hitte op allerlei soorten brandstof waaronder ook dennenappels of takjes. Nadeel is wel dat je er een powerbank bij nodig heb, maar als je die kan opladen zit je dus nooit meer zonder brandstof. Naast de Bio Mass Stove hebben ze nog meer producten waar ze ook bestaande producten net dat beetje extra willen meegeven. Tot op heden was je aangewezen op een shop uit het Verenigd Koninkrijk als je iets van dit merk wilde hebben. Het zal je misschien niet verbazen, maar M2 Bait and Tackle heeft dit merk nu ook opgenomen in hun assortiment.

Waterhog

R.A.D. Angling Limited Distance Sticks

Distance sticks zijn er tegenwoordig van diverse merken maar de versie van R.A.D. is toch wel erg tarty te noemen. Ze zijn gemaakt van 3k zwart carbon en dus ultra licht te noemen, maar ze zien er natuurlijk ook erg vet uit. De Distance Stick is vervolgens afgewerkt met een aluminium punt en een fluorescerende blauwe tip. In deze tip kan je ook nog een isotoop plaatsen zodat hij in het donker nog beter zichtbaar zal zijn. Carbon blijft een kwetsbaar iets dus hebben ze een insert gemaakt die je in de grond kan duwen, welke de naam Strudy Stick heeft meegekregen. In de Sturdy Stick kan je vervolgens de Distance Stick plaatsen. De Sturdy Stick zit gelijk met de grond en zal dus lastig te verwijderen zijn, maar daar heeft R.A.D. Natuurlijk ook weer iets voor verzonnen. Als je de kit koopt krijg je er ook Sturdy Stick Removal Tool bij. De Distance Stick is als kit of los verkrijgbaar en in twee maten namelijk: 20 of 30 inch (50-76 cm). Voor meer informatie kijk je op de site van R.A.D. Angling.

RAD Angling Distance Sticks

Fox Chunk Camo Flip Flops

Camo is helemaal hot op dit moment en je ziet dan ook veel producten met een camo look. Zo ook diverse producten in de Fox Chunk range. Ik moet wel toegeven dat ik deze flip flops wel heel gaaf vind en ze zelfs buiten het vissen om gewoon te dragen zijn. Het voetbed is voorzien van een camo print net zoals de band, al is die een stuk subliemer. De band is voorzien van neopreen voor extra draagcomfort en uitgevoerd in de zo kenmerkende oranje Fox kleur. De Chunk Camo Flip Flops zijn verkrijgbaar in de maten 41 tot en met 47 en bij je lokale Fox verdeler. Voor meer informatie kijk je op de site van Fox International.

Fox Chunk Camo Flip Flops

Avid Carp Outline End Tackle Range

We sluiten deze editie van CF News Flash af met de bekendmaking van de nieuwe End Tackle range van Avid. Met veel geheimzinnigheid hebben ze bekend gemaakt dat in Augustus hun nieuwe Outline End Tackle range op de markt komt. Van wat er bekend is zal het enorm camouflerend zijn en dit op verschillende bodemtypes. Wat natuurlijk al enorm handig is, want ik denk dat de meeste van ons van veel end tackle de bekende drie kleuren wel in hun tackle box hebben zitten. Veel meer is er nog niet over bekend dus houd onze CF News Flash in de gaten voor meer nieuws.

Avid

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.