CF News Flash - Juni 2018 deel 2

Morgen is het weer Vaderdag in Nederland terwijl dit vorig weekend in België het geval was. Wie weet werd/word je verrast met enkele leuke items uit de CF News Flash van afgelopen tijd. Inmiddels zit de langste dag van het jaar er ook al weer aan te komen. Dit zal komende donderdag zijn en dit betekent ook dat het jaar alweer grofweg halverwege is. Wat gaat de tijd toch snel! Ik had zoveel plannen voor het voorjaar, maar ik kan ze weer parkeren tot volgend jaar. We dwalen weer af, we waren bij Vaderdag. Mocht je nog 'last minute' aspiratie willen geven aan de kids... we hebben weer nieuwtjes van Saber, Avid, R.A.D., Grizzly, Hareco, The Carp Specialist, AWAS, Kudos en RidgeMonkey.

Saber Sensorbeam Head Torch

Hoofdlampjes heb je inmiddels in allerlei uitvoeringen die eigenlijk allemaal hetzelfde doen. Namelijk licht geven als je hem aanzet. Ja duh, zal je nu denken. Toch heeft Saber iets toegevoegd aan een hoofdlamp wat me toch wel erg makkelijk lijkt. Op de Saber Sensorbeam Head Torch zit namelijk een sensor zodat de lamp aanspringt als hij iets van beweging ziet. Je kunt hem dus gerust op je bivvytafel leggen, aangezien er een zwak blauw licht uitkomt zodra de sensor is geactiveerd. Als je er met je hand overeen zwaait gaat je hoofdlamp aan, het slapen met je hoofdlamp op je hoofd hoeft dus niet meer. De Sensorbeam heeft twee lichtsterktes met een maximum van 140 lumen, welke hij ook zal onthouden als je hem aanzet. Hiernaast heeft hij ook een groen licht wat zorgt voor een beter zicht in het donker als je wilt lezen en dergelijke. Via een micro-USB ingang laad je hem op. Voor meer informatie kijk je op de website van Saber en we raden je aan om onze website in de gaten te houden, aangezien we deze eens aan de tand gaan voelen. 

Saber Sensorbeam head Torch

Avid Carp Compact Session Table

Avid heeft al meerdere producten in het assortiment die zich richten op de vissers die nét dat beetje extra comfort aan de waterkant willen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Screen House Organizer. In deze categorie hebben ze nu ook een heuse tafel uitgebracht die de naam Compact Session Table draagt. Deze tafel heeft een blad met een doorsnede van 72 cm en is 63 cm hoog. Een bord op schoot kan ook, maar dit is toch wel een stuk comfortabeler. Het 'blad' is gemaakt van 600 denier materiaal dat ook gecoated is zodat deze makkelijk schoon te maken is. Ingeklapt is hij maar 15x40x70 cm en hij heeft een gewicht van 3,8 kg. Voor meer informatie kijk je op de website van Avid Carp.

Avid Carp Compact Session Table

R.A.D. Weigh Bar Kit

Wil je een beetje makkelijk wegen dan is een zogenaamde weighbar wel net zo makkelijk, althans als je geen hele tripod wilt meenemen. Een nadeel is dat de weighbar natuurlijk ook weer plek inneemt in je vistas en voor extra gewicht zorgt. R.A.D. Heeft nu een kit die je over een 15mm bankstick heen kunt schuiven. Hij is gemaakt van geanodiseerd aluminium voor extra sterkte en voorzien van een RVS karabijnhaak. De kit komt met een 9 inch (22,86 cm) carbon bankstick. Voor meer informatie kijk je op de website van R.A.D.

R.A.D. Weigh Bar Kit

Grizzly High Tech Illuminated Swingerset

Het is een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. Strak zien ze er in ieder geval wel uit als je het mij vraagt. Deze nieuwe swinger van Grizzly klemt je lijn tussen twee magneetlagers en heeft een verschuifbaar gewicht om de druk op je lijn in te stellen. In de swingerhead zit een led die je kunt verstellen in 7 kleuren zodat deze matched bij de rest van je setup. De kleuren zijn groen, blauw, paars, lichtgroen, lichtblauw, wit en rood. Je sluit de swinger aan op de jack output van je beetverklikker. Dit zal dus op de meeste beetverklikkers werken. De Grizzly High Tech Illuminated Swingerset is onder andere verkrijgbaar via de Watersportcentrale in Genk of bij Hareco Hengelsport.

Grizzly High Tech Uluminated Swingerset

Poseidon nu ook bij Hareco Hengelsport

Het Duitse Poseidon Anglesport heeft de laatste tijd al veelvuldig in de CF News Flash gestaan. Zo bespraken we bijvoorbeeld de Ground Tester, Boat Holder Speed Release en Magnetic Netfloat. Allemaal producten die net iets anders zijn dat je gewend bent. Tot voor kort kon je artikelen van Poseidon alleen in hun Duitse webshop bestellen, wat natuurlijk ook gelijk voor hoge bezorgkosten zorgde. Dit is nu verleden tijd aangezien het assortiment nu ook te verkrijgen is via Hareco.

Poseidon nu ook bij Hareco Hengelsport

F.R. Custom Reels Custom Line Clips

Als je een fan bent van customizen dan is een standaard lijnclip natuurlijk niet echt gaaf. Het Duitse F.R. Custom Reels heeft nu custom lijnclips in het assortiment en naast het feit dat deze er heel gaaf uitzien, zijn ze ook nog eens gemakkelijker in gebruik dan de meeste standaard lijnclips. Deze lijnclips zijn namelijk voorzien van een veertje en je kunt hier dus veel gemakkelijker je lijn in plaatsen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig (7075) aluminium en passen op bijna alle spoelen. Er zijn ook speciale lijnclips verkrijgbaar voor de Daiwai Tournament, Emblem en SS2600. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud, rood en zwart. Voor meer informatie kijk je op de website van FR Custom Reels.

F.R. Custom Reels Custom Line Clips

RidgeMonkey Nite Glo Needle Range

De mannen van RidgeMonkey hebben ook weer enkele nieuwe producten, waaronder de Nite Glo Needle Range. Deze naalden zijn zoals de naam al aangeeft voorzien van een 'Glow in the dark' handvat en geven dus licht in het donker. Je boilienaald zoeken in het donker is dus verleden tijd. Allemaal zijn ze voorzien van een zacht rubber handvat dat is voorzien van het RidgeMoney logo. In de range vind je een boilie-, braid-, splicing-, stick- en lip close needle. Natuurlijk allemaal voorzien van een eigen kleur zodat je snel de juiste naald pakt. Voor meer informatie kijk je op de website van RidgeMonkey

RidgeMonkey Nite Glo Needle Range

Nieuw bij The Carp Specialist – Dragon Island

The Carp Specialist heeft al een erg indrukwekkende lijst met betaalwateren in het assortiment, maar ze blijven dit maar uitbreiden. Nieuw in het assortiment is een grindafgraving van 15 hectare in de Champagne regio in Frankrijk, genaamd Dragon Island. Je vindt hier zes ruime tweepersoonsstekken en naast de riante ruimte zijn ze ook zo geplaatst dat je geen direct kijk hebt op de andere vissers. In het clubhuis vind je douches, toiletten, een koelkast, vriezers en oplaadpunten. Naast deze faciliteiten kan je ook een gite huren die van alle gemakken is voorzien. Op het meer zwemmen naar schatting 700 vissen waarvan de topvis net over de 30 kg gaat, maar ook meerdere vissen tussen de 20 en 30 kg. Het is niet het gemakkelijkste water in hun bestand, maar staat garant voor rust en de beheerder zal proberen je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Voor meer informatie kijk je op de website van The Carp Specialist.

The Carp Specialist – Dragon Island

Ferenc Fishing Squid & Cray Black Popup

Wie Ferenc een beetje volgt op social media weet inmiddels wel dat Squid een van zijn favoriete smaken is. Vaak zijn pop-ups juist fel gekleurd en juist daarom heeft Ferenc nu een zwarte gemaakt. Op sommige bodems zal zwart juist enorm goed zichtbaar zijn en aangezien ze deze nog weinig zien kan het zomaar eens de nieuwsgierigheid kunnen triggeren. Voor meer informatie kijk je op website van Ferenc Fishing.

Ferenc Fishing Squid & Cray Black Popup

AWA'S Cutting Blade Haken

Het grote nadeel van weerhaakloos vissen is dat de haak zich kan lossen, of nog erger dat hij gaat 'wandelen' als je niet genoeg druk houdt op de lijn. De weerhaakloze haken van het Slowaakse AWAS hebben een verdikking net na de punt, waardoor ze toch dat beetje tegendruk hebben. Hierdoor zal de haak niet snel lossen of gaan 'wandelen', maar blijft het onthaken een fluitje van een cent. Deze haken zijn tevens voorzien van een 'cutting blade' haakpunt. Wat zorgt voor een enorme scherpe haakpunt die ook minder snel bot zal zijn dan een traditionele haakpunt. De AWA's Cutting Blade haken zijn te verkrijgen via Markerworld.

AWA'S Cutting Blade Haken

Kudos Tackle Parsons Alarms

Als je fan bent van oldskool spul, maar niet wilt inboeten op technologie, dan heeft Kudos Tackle de ultieme beetmelder voor je. Ze brengen namelijk een gelimiteerd aantal uit van de legendarische Parsons alarms. Nu zal niet iedereen die naam iets zeggen, maar Graham Parson (en ook Steve Neville die nog steeds actief is) waren de eerste die met beetmelders op de markt kwamen die gebaseerd waren op rollers met magneten. Deze waren veel kleiner dan de beetmelders van toen zoals die van Del Romag (het latere Delkim) en Sunridge. Veel features moet je natuurlijk niet verwachten, want die waren er toentertijd ook niet. Aan/uit en volume, meer heb je eigenlijk ook niet nodig. Als je intresse hebt in deze legendarische en historische beetmelder dan moet je even een mailtje sturen naar Kudos Tackle

Kudos Tackle Parsons Alarms

De Tacklebox - Cadeau voor geslaagde

We sluiten deze editie af met een heel aardig gebaar van onze vrienden bij de Tacklebox. Als je geslaagd bent kan je in de winkel in Beilen namelijk een cadeaubon afhalen van € 10,-. Je moet dan natuurlijk wel even aantonen dat je geslaagd bent door je diploma te laten zien. Deze cadeaubon kan je vervolgens verzilveren in de winkel of de webshop

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.