CF News Flash - Juni 2019 deel 1

Met weeral de zesde maand van het jaar die zijn intrede doet zijn alle seizoensgebonden verboden weer van de baan. In Nederland kennen wij die eigenlijk alleen nog voor het roofvissen, maar in België zijn er diverse wateren waar dit ook geldt voor andere vormen van visserij waaronder de onze. Maar aangezien het dus weer Juni is mogen we ook weer van harte lust op deze wateren gaan vissen. Alvast veel succes voor komend seizoen iedereen.

Trakker Revive

Met het enorm zonnige weekend is het misschien niet het eerste waar je bij stilstaat, maar je spullen waterdicht houden is natuurlijk wel belangrijk. Trakker heeft nu de Revive range op de markt gebracht met diverse producten die allemaal bedoeld zijn om je spullen waterdicht te houden. Zo hebben de Shelter Proofer welke je kan aanbrengen op je brolley en dergelijke om deze weer waterafstotend te maken. Ook is er Shelter Repair kit waarmee je scheuren kan bedekken, maar laat je niet misleiden door de productnaam want deze kan je ook gebruiken op leer, rubber, neopreen en dergelijke. Om je kleding weer een waterafstotende laag te geven is er de Wash & Protect en om deze range af te maken hebben ze ook nog de Sleeping Bag Anti-Bac Wash. Dit laatste is natuurlijk een speciaal wasmiddel voor je slaapzak. Voor meer informatie kijk je op de website van Trakker

Trakker Revive

Cygnet Auger

Als de grond hard is of vol zit met stenen is het vaak lastig je normale banksticks hier in te krijgen, nog maar te zwijgen over beschadigingen als je in het bezit ben van banksticks van carbon of geanodiseerd aluminium. De nieuwe Auger van Cygnet kan dan een uitkomst zijn aangezien deze is voorzien van een speciaal gefreesde snijknop van RVS. Door gebruik te maken van de tommy bar kan je ook nog eens flink wat kracht zetten, is dit niet nodig kan je natuurlijk ook de Stick Driver gebruiken van Cygnet om het zo ook netjes waterpas te zetten. De Auger is te verkrijgen voor de 20/20 en Minimal range, met andere woorden in een 16 en 12 mm variant. Voor meer informatie kijk je op de website van Cygnet.

Cygnet Auger

FR Custom Reels CT-Washers

Waar traditioneel slipschijven van metaal en vilt waren zijn er al heel veel mensen die tegenwoordig hun slipschijven vervangen door een versie van carbon. Ik zelf heb dit ook gedaan en ik zal niet meer anders willen. Naast carbon waren er ook versies op de markt van teflon, wat ik persoonlijk niet echt snap aangezien teflon juist glad is en gemaakt is om te slippen. Maar goed, het Duitse FR Custom Reels heeft nu beide werelden gemixed en komen nu dus op de markt met de CT Washer. Waar CT staat voor Carbon Teflon. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, want ongeacht het aantal schijven of formaat kosten deze maar 5 euro per spoel. Voor meer informatie kijk je op de website van FR Custom Reels.

FR Custom Reels CT-Washers

Soul Multi Functional Headlamp

Door de traploos instelbare focus beam is de Soul Multi Functional Headlamp toch weer net iets anders dan de meeste andere hoofdlampen. Ondanks dat deze maar een output heeft van 60 lumen, maar is voorzien van de Cree® Bulb technology heeft hij toch een bereik van maarliefst 150 meter. Zoals je mag verwachten is hij geplaatst op een elastische hoofdband en is de band en kop te verstellen. Check de website van Soul om jouw dichtstbijzijnde dealer te vinden. 

Soul Multi Functional Headlamp

CC Moore Northern Specials Mini’s

Pop-ups zijn voor de meeste van ons niet meer weg te denken uit ons aas assortiment. Soms direct als haakaas, andere keren als snowman of om iets af te ‘toppen’ om zo ee soort wafter achtig haakaasje te creëren. De mogelijkheden zijn legio dus. Waar de meeste pop-ups vaak 12 of 15 mm zijn lanceert CC moore in juli de mini variant van de Northern Specials. De mini’s zullen 8 mm zijn en in zeven kleuren in een potje zitten. Houd de social media pagina van CC Moore dus in de gaten voor de exacte releasedatum. 

CC Moore Northern Specials Mini's

TF Gear Airbomb Midi

Voor de meeste lezers zal de Airbomb eerder bekend zijn onder de naam van Prologic aangezien zij deze verdelen buiten het Verenigd Koninkrijk. Deze Spomb variant springt niet open zodra hij het water raakt, maar zodra de lijn onder spanning komt. Veelal wordt gedaan in de lucht door op de clip te gooien en zal je dus een grotere verspreiding krijgen van voer, maar kan je ook perfect onder takken voeren. Een andere optie is om juist niet op de clip te gooien maar hem te laten afzinken en dan pas open te laten gaan door de lijn strak te trekken. Ideaal als je juist compact wilt voeren op plaatsen waar stroming staat. Tijdens de release was er alleen een standaard formaat beschikbaar welke je eigenlijk kan vergelijken met de Large varianten van de Spomb en dergelijke. Nu is de Airbomb ook te verkrijgen in een midi formaat, waardoor deze ook te gebruiken is zonder speciale spod rod of juist veel verder geworpen kan worden. Voor meer informatie kijk je op de website van TF Gear

TF Gear Airbomb Midi

ESP Stalker Rods

Korte hengels is al een langere tijd een trend natuurlijk, maar ook kortere hengels heb je weer met verschillende eigenschappen te maken. ESP komt nu met een speciale range hengels op de markt die gemaakt is met het stalken in het achterhoofd. De Stalker Rods hebben dus genoeg body om de eerste spurt te kunnen bedwingen maar ook weer flexibel genoeg om niet direct de haak te laten uit scheuren. De Stalker Rods zullen verkrijgbaar zijn in een 8,9 en 10 ft variant. Waar de eerste twee een testcurve hebben van 2,75 lb heeft 10 ft een testcurve van 3 lb. Met een olijfkleurige blank, SIC ogen, DSP molenhouder en EVA handgreep wordt deze range afgebouwd. Kijk voor meer informatie op de website van ESP.

ESP Stalker Rods

Skotti Grill 

Waar we deze News Flash begonnen met een artikel waar je misschien niet direct bij stil stond dit weekend, sluiten we af met iets waar je waarschijnlijk wel bij stil had gestaan. Met het overheerlijke weer gaan natuurlijk gelijk de gedachten naar een lekker stuk vlees op de barbecue. Nu zullen de puristen zweren bij echte kolen waar de ander juist voor het gemak van gas gaat. De Skotti Grill kan dan een uitkomst zijn, want deze grill kan zowel op gas,kolen als hout werken. Hij is volledig demontabel waardoor deze dus met gemak in carry all past en zeg nu zelf we sleuren al genoeg mee naar de waterkant. Gemaakt van RVS en ziet er ook nog eens behoorlijk vet uit als je het mij vraagt. Toch weegt hij maar 3 kg en staat hij binnen een minuut in elkaar. De grillplaat heeft een afmeting van 30 bij 21 cm en er kan dus een behoorlijk stuk vlees op. De Skotti Grill wordt geleverd in een stevige tas. Voor meer informatie kijk je op de website van Skotti Grill

Skotti Grill

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.