CF News Flash - Juni 2020 Deel 2

Waar vorige week 'de mussen nog dood van het dak' vielen lijkt het nu wel herfst buiten. Een flinke zuidwester met windkracht vijf raast er nu door zeeland. Een heerlijk visweertje als je het aan mij vraagt. Het enigste wat nog verraad dat het toch geen herfst is, is de temperatuur want het kwik tikte toch de 20 graden aan hier vanmiddag. Ik gebruik deze avond niet om te vissen helaas, maar om de News Flash af te maken voor jullie. In deze editie vindt je onder andere nieuws van M2 Bait and Tackle, CC Moore, ESP, PB en ESP.

CC Moore Carp Freaks Pop Ups

De nieuwe pop ups van CC Moore zijn hoog attractieve pop ups welke ontworpen zijn door Mark Pitchers zelf. We hadden deze een tijdje terug al belicht, maar nu is dan ook eindelijk de releasedatum bekend. Ze bevatten een hoge dosis van de unieke, fruitige CF1 flavour blend. Doordat de pop up bedekt is met een duurzame mantel zorgt het voor consistent drijfvermogen gedurende meer dan 24 uur. De CarpFreaks zijn verkrijgbaar in washed out pink en wit in 12 mm en 13-14 mm en een Carpfreaks CF1 Hookbait Booster. Vanaf begin juli verkrijgbaar, check voor meer informatie de website van CC Moore. 

CC Moore Carp Freaks Pop UpOok verkrijgbaar in de een Hookbait Booster

Gyron zonnebrillen bij Zunnebeld

De zonnebrillen van Gyron associeer je waarschijnlijk niet direct met vissen, maar met motorrijder, fietsen en andere sporten. Een reden hiervoor is natuurlijk dat deze heel erg comfortabel zijn, polariserend en zeer sterk. Dat lijken wel verkoop argumenten voor een bril voor tijdens het vissen :-) Dat is dan ook exact de reden waarom Zunnebeld ze heeft opgenomen in hun assortiment. Ze hebben natuurlijk wel de modellen gekozen die goed te gebruiken zijn voor ons als vissers. Zo is er dus nu via Zunnebeld de Nash Black, Kuma Carbon, Kuma Matt Black, Merak Black, Wolf Black, Electra Matt en de Bat Polarised verkrijgbaar. Check de webshop van Zunnebeld voor meer informatie. 

Wychwood Extricator 5000FD – Nieuwe spoel

De Wychwood Extricator 5000FD is al weer een jaartje of drie op de markt en door de aluminium kleurige spoel viel deze natuurlijk best op. Nu valt over smaak altijd te twisten, maar er was toch schijnbaar veel vraag naar andere spoelen voor deze molen. Wychwood komt nu met een zwarte en goud kleurige spoel. In mijn ogen een heel goede keuze, want beide staan toch een stuk mooier dan de originele spoel.

Thinking Anglers Camfleck range

Aan de Camfleck Range van Thinking Anglers zijn een aantal nieuwe producten toegevoegd. Zo zien we nu in deze range de Camfleck Cover Up, compact en waterdicht met zes elastische lussen die op veel verschillende manieren kunnen worden gebruikt. De Cover Up werkt goed als een klein grondzeil onder je bedchair, als mini-schuilplaats in bomen, als kruiwagen bescherming of om over je onthaakmat te leggen. De afmetingen van de mat zijn 148 cm x 140 cm. Verder zien we de Camfleck Bitz Bag XL welke erg handig is voor het waterdicht opbergen van modderige laarzen, je natte waadpak of reservekleding.

Camfleck Bitz Bag XL

De Camfleck Carryall is natuurlijk ook voorzien van het unieke Camfleck patroon en twee extra steekzakken. Als laatste zien we de Camfleck Unhooking Mat. Een onthaakmat welke volledige bescherming geeft door de dikke schuimrubberen basis met een beanie-topper, die beide aan de binnenkant zijn verzegeld om te voorkomen dat de mat water opneemt. De bevestigingsflap wordt aan de buitenkant van de mat bevestigd, zodat het klittenband niet kan losraken. De mat heeft ook een knielkussen met twee vakken voor het opbergen van essentiële items voor het verzorgen van vissen en een draagriem die is ontworpen met de mobiele visser in gedachten. De afmetingen van de mat zijn 117 cm x 76 cm x 10 cm. Check voor meer informatie de website van Thinking Angler.

De Camfleck Cover Up

PB The Rock

Flexibele hakenslijpers zijn echt ideaal wat mij betreft en The Gom van LCA zit dan ook standaard in mijn tacklebox. Naast deze heb je natuurlijk ook de Point Doctor van Gardner en in dit rijtje komt er nu ook The Rock van PB Products. Deze is iets harder dan de variant van LCA en komt dus meer in de buurt van de harde variant van Gardner. Niet vernieuwend maar doordat PB in bijna alle winkels te vinden is word hij wel een stuk makkelijker verkrijgbaar. Persoonlijk ben ik wel benieuwd welke voor- of nadelen de iets hardere variant heeft en kun je dus binnenkort hier een review van verwachten. De verwachting is dat deze de komende weken in het winkelschap te vinden is. Check de website van PB Products voor meer informatie. 

Jez Simpson Spobbins bij M2 Bait and Tackle

In de laatste 'De gaafste indicators van dit moment' besprak Tim al de Night Glow versie van de Spobbins. Deze indicators worden gemaakt door Jez Simpson en zijn vanaf nu ook verkrijgbaar bij M2 Bait and Tackle. Ze zijn voorzien van M5 schroefdraad waardoor je ze eigenlijk kan monteren op alle soorten kettingen en clips aangezien ook 2BA schroefdraad past in een M5 schroefdraad. Met slechts 2 gram zijn ze zeer licht en tevens voorzien van slot voor een 3 x 11mm isotoop. De Spobbins zijn bij M2 verkrijgbaar in het wit, zwart, blauw, groen, rood, oranje en de door Tim besproken nightglow. Tevens worden er twee Engelse vlag stickers bij geleverd waar de ene in kleur is en de andere in zwart/wit. Check de website van M2 Bait and Tackle voor meer informatie. 

ESP Kettle

Thee is natuurlijk niet weg te denken uit de Engelse scene aangezien dit het levens elixer is van bijna iedereen met Engels bloed. Natuurlijk zijn er tegenwoordig een hele berg aan carpy ketels te koop waar we zelfs een hele editie van 'Carp Scene Lifestyle' aan hebben geweid. ESP komt nu ook op de markt met een eigen ketteltje. Dit retro ketteltje doet je waarschijnlijk denken aan de variant die vroeger op het fornuis stond bij je ouders ergens in de jaren 70 of 80, althans daar doet het mij aan denken. Deze is natuurlijk voorzien van een kek groen kleurtje en een ESP logo. Hij is verkrijgbaar in een 0.6 en 1 liter variant. Check de website van ESP voor meer informatie.

Velvet Pharma Processie Rups Gel

Eind mei plaatste we al een 'Eerste Hulp Bij Vissers Ongelukken' speciaal gewijd aan de eikenprocessierups. Dit beestje kan een sessie goed vergallen of althans de zogenaamde brandharen die vrij kunnen komen. Ze veroorzaken een behoorlijke irritatie die een enorme jeuk kan veroorzaken. Het Nederlandse Velvet Pharma komt nu ook met een gel op de markt die de jeuk zal tegen gaan en ook de huid verkoelt. Tevens werkt deze ook voor de bastaardsatijnrups. Deze laatste veroorzaakt dezelfde klachten, maar is vooralsnog een stuk zeldzamer dan de eikenprocessierups. Kijk op de website van Velvet Pharma voor meer informatie.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.