CF News Flash - Juni deel 1

Inmiddels zijn we alweer in juni aanbeland en is het jaar alweer bijna halverwege. De dagen zijn al behoorlijk lang en over een kleine twee weken is zelfs de langste dag van het jaar alweer aangebroken. Wat gaat de tijd toch snel besef ik me ineens. Op de meeste wateren zal de paai wel al achter de rug zijn en kan je dus vol gas het seizoen in. Natuurlijk hebben we weer een hoop nieuwtjes op een rij gezet zodat je seizoen hopelijk net wat makkelijker wordt. In deze editie onder andere nieuws van Evolution Products, RidgeMonkey, Pallatrax, Avid en Rhino Tech. Veel leesplezier!

Evolution Products Krill Shrimp Trassi Boilie

Er kan niet genoeg garnaal en dergelijke in een boilie zitten moeten de heren uit Franeker hebben gedacht toen ze deze boilie ontwikkelden. Naast krill zit er dus ook Trassi in verwerkt, wat ook bekend staat onder de naam 'belachan'. Hierdoor zitten er veel aminozuren in en hebben ze uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijk aroma's. Met een eiwitpercentage van 35% een bol die juist voor dit jaargetijde is ontwikkeld. Voor meer informatie check je de shop van Evolution Products

evolution products krill schrimp trassi

RidgeMonkey Line Control Arm

De lijn langzaam van je spoel laten komen terwijl je ook nog je voerboot moet besturen kan soms lastig zijn, aangezien we maar twee handen hebben. RidgeMonkey komt ook hier weer met een simpele maar effectieve oplossing op de markt, genaamd: de 'RidgeMonkey Line Control Arm'. De Line Control Arm plaats je over je spoel en een nepvinger zorgt er voor dat de lijn met een lichte druk van je molen af komt. De RidgeMonkey Line Control Arm is geschikt voor de meeste Big Pit molens. Natuurlijk zijn er nog legio situaties te bedenken waar deze Line Control Arm een uitkomst kan zijn als je toch twee handen vrij wilt hebben. De verwachting is dat ze rond de zomer in de winkel te vinden zullen zijn. Voor meer informatie kijk je op de site van RidgeMonkey

ridgemonkey Line Control Arm

RidgeMonkey RM-Tec Mainlines

Als we dan toch aanbeland zijn bij het gele aapje duiken we gelijk even in de nieuwe hoofdlijnen die er binnenkort aankomen. Onder de noemer RM-Tec brengen ze twee nieuwe hoofdlijnen op de markt, namelijk de RM-Tec Fluoro en RM-Tec Mono. De laatste is zoals de naam al doet vermoeden een monofilament lijn. De RM-Tec Mono is verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk clear, bruin en groen en wordt geleverd op een spoel van 1200 meter in sterktes van 0.35mm (12lb), 0.38mm (15lb) en 0.42mm (18lb). RM-Tec Fluoro is een monofilament lijn gecoated met fluorocarbon, zoals we die bijvoorbeeld kennen van de P-Line. De monofilament kern is opgerekt zodat de lijn minimale rek bevat en door de coating van fluorocarbon alle eigenschappen bevat van deze lijn. De RM-Tec Fluoro wordt op een spoel van 1000 meter geleverd in twee breeksterktes, namelijk 0.33mm (15lb) en 0.37mm (20lb). Voor meer informatie kijk je op de site van RidgeMonkey.

ridgemonkey RM-Tec

Pallatrax Gripz nieuwe formaten

Een tijdje terug heeft Bob de unieke haken van Pallatrax met het Gripz design al aan de tand gevoeld. De Gripz haken zijn uniek te noemen omdat ze geen weerhaak hebben maar ribbels. Hierdoor combineren ze eigenlijk het beste van zowel de weerhaak als de weerhaakloze haak. Daarnaast zijn de haken ook nog eens extreem scherp te noemen. Tot op heden waren ze alleen verkrijgbaar in de maten 6, 8 en 10 maar ze gaan de range uitbreiden met de maten 2, 4 , 12, 14 en 16. Binnen enkele weken zullen ze verkrijgbaar zijn. In de komende maanden zullen er ook andere haken op de markt worden gebracht onder de Gripz range. Persoonlijk kan ik niet wachten aangezien deze haken ook mij enorm hebben verrast. Voor meer informatie kijk je op de site van Pallatrax.

Pallatrax Gripz

Rhino Tech Beam V2

's Nachts mooie foto's maken is toch veel lastiger dan overdag. Als je geen goede externe flitser gebruikt is de foto of bewogen of de kleuren zijn niet goed en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Fotografie is een kunst op zich als je het mij vraagt, maar met wat extra licht wordt alles ineens een heel stuk gemakkelijker. Een erg handig hulpstuk hiervoor is de Rhino Tech Beam. De Rhino Tech Beam is een led lamp die je boven op de meeste DSLR fototoestellen kan monteren. Dit jaar heeft Rhino Tech de v2 van deze lamp op de markt gebracht. De nieuwe feature van deze versie is dat er nu een accu in kan die je middels een micro usb kunt opladen. Naast de accu is er nu ook een hardcase beschikbaar. Binnenkort plaatsen we een uitgebreide review op onze site over dit handige hulpstuk wat nachtfotografie een heel stuk makkelijker maakt. De Rhino Tech Beam V2 is onder andere verkrijgbaar bij M2 Bait and Tackle.

rhino tech beam v2

Catch and Release Handycover CB Hanger

Wie de Random Nieuws rubriek van Tim in het verleden heeft gevolgd moet dit merk bekend voorkomen. Wat begon met covers voor een smartphone is uitgegroeid tot allerlei accessoires en heeft dus al vaak de revue gepasseerd in de voorloper van deze nieuwsrubriek. Onlangs hebben ze nu ook een tarty hanger op de markt gebracht die ze 'CB Hanger' hebben genoemd. CB zijn de initialen van de maker en eigenaar van dit bedrijf, namelijk Christian Bergs. De CB hanger is verkrijgbaar in de kleuren blauw, zwart, zilver, paars, rood en groen. Deze hangers zijn te bestellen in de webshop van Catch and Release Handycover.

CB Hanger

Avid Carp Curvex Landing Net & Handle

Wie vaak met een boot of juist een zig rig vist kent het probleem wel. Je schepnetsteel is eigenlijk, naargelang de situatie, juist te lang of net te kort. Het Curvex schepnet heeft een schepnetsteel dat bestaat uit twee delen, met een maximum lengte van maar liefst 2,4 meter. Ideaal dus voor als je met een lange zig zit te vissen. In het onderste gedeelte van de schepnetsteel kan je een haak draaien die je vervolgens kunt gebruiken om je lijn uit takken en dergelijke te halen. Het spreidblok is gemaakt van aluminium en is voorzien van sleuf waar je een isotoop in kunt plaatsen. Een erg universeel en doordacht schepnet als je het mij vraagt. Het Avid Curvex schepnet is verkrijgbaar in twee maten, namelijk 42 en 50 inch. Voor meer informatie kijk je op de site van Avid.

avid carp curvex

Banktech Poseidon System

We sluiten deze editie af met wel een erg doordacht systeem van Banktech. Het Banktech Poseidon System is een universeel systeem zodat je dit als losse steun of rodpod kan vissen. De losse steun is eigenlijk een omgedraaide goalpost, waardoor het net lijkt of je met losse steunen vist. In tegenstelling tot de meeste heeft deze drie poten voor extra stabilitei, in het midden een lange pin en een soort stabilizers aan de buitenkant. De middelste pin kan je verwijderen en er een dop in draaien, waardoor je de twee goals aan elkaar kunt bevestigen met twee tussenliggers. Je hebt dan ineens een rodpod gecreëerd. Alles is natuurlijk vervaardigd uit hoogwaardig RVS en ziet er dus ook nog eens erg strak uit aan de waterkant. Voor meer informatie kijk je in de shop van Banktech

bank tech poseidon systeem

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.