CF News Flash - Maart 2018 deel 1

Hoewel de meteorologische lente vorig weekend al is begonnen hebben de meesten van ons toch op een andere manier van het water genoten. Inmiddels zijn de temperaturen alweer in twee getallen te schrijven en als ik social media mag geloven gaan vele van jullie er komen weekend weer op uit. Zelf heb ik ook plannen en hoop ik mijn eerste vis van 2018 te mogen vangen, maar eerst nog even de laatste nieuwtjes op een rijtje zetten voor jullie.

Norm voor kleding die helpt beschermen tegen tekenbeten

Een beet van een teek is op zichzelf niet vervelend, maar als je hem niet op tijd verwijdert en de teek besmet was kan je er enorm serieuze gevolgen aan overhouden. “Voorkomen is beter dan genezen” is natuurlijk een gezegde wat ook hier opgaat. Er zijn diverse merken die speciale kleding maken die behandeld is met permethrine, wat een natuurlijk schermingsmiddel is tegen teken. Een voorbeeld hiervan is de kleding van Rovince. Natuurlijk is een juiste behandeling van groot belang. Om deze te bewaken heeft de NEN hiervoor een norm in het leven geblazen welke nummer 8333 heeft gekregen. Op basis van deze nieuwe norm zal ook een Europese norm worden ontwikkelt. Het volledige persbericht rond de norm kan je hier vinden.

Avid Carp – Extremity Rods

Als ver werpen een vereiste is in jouw visserij, dan is een passende hengel natuurlijk een must. Speciaal voor deze groep heeft Avid vorig jaar de Extremity Rods op de markt gebracht. Door gebruik te maken van 'low resin' carbon hebben ze een werpkanon gemaakt waarmee precisieworpen geen probleem zijn. Afgewerkt met een fraaie carbonmesh, duplon handgrepen en RVS ringen ziet hij er naar mijn mening ook nog erg fraai uit. Natuurlijk is hij ook voorzien van een 50 mm startoog. De Extremity Rod is alleen verkrijgbaar in een 12 ft variant in 3,25 en 3.5 lb. De laatste is echt bedoeld voor het zware werk en heeft dus ook een andere greep en tip gekregen. Voor meer informatie kijk je op de website van Avid.

Avid Extremity Rods

Sportex Xclusive Float NT

In de vorige editie bespraken we al diverse dobbers en deze gedijen natuurlijk het best met een speciale hengel. De meest verkochte hengel in dit segment is de Exclusieve Float van het Duitse Sportex. Ze willen dit succes gaan evenaren met een nog betere penhengel. Deze heeft de naam Xclusive Float NT meegekregen. Deze penhengel is voorzien van 12 SIC ogen, een kurken handgreep die afgewerkt is met een zeer fraai gegraveerde aluminium cone en natuurlijk een Fuij molenhouder. De Xclusive Float NT is verkrijgbaar in lengtes van 3,6 m, 3,9 m en 4,2 m en is geschikt om tussen de 20 - 40 gram mee weg te zetten. Er is ook Light versie beschikbaar die geschikt is om 10-30 gram mee te werpen, maar deze is alleen verkrijgbaar in 3,6m en 3,9 m. Beide zijn driedelig waardoor de transportlengte maar tussen de 125 en 145 cm bedraagt. Sportex staat natuurlijk bekend om hun subieleme kwaliteit en op de blank krijg je standaard 10 jaar garantie. Kijk voor meer informatie op de website van Sportex.

Sportex Xclusive Float NT

Trakker Sunglasses

Een goede polariserende zonnebril is een must tijdens het struinen, pennen en lokaliseren van de vis. Trakker heeft drie nieuwe modellen op de markt gebracht die natuurlijk allemaal voorzien zijn van polariserende lenzen en een UV protectie van 400nm. Let er wel op dat het zogenaamde TAC lenzen betreffen en ze dus in het lagere klassement vallen van de polariserende lenzen. De Wrap Around is een sportieve bril voorzien van bruine lenzen, waar de Classic een (zoals de naam al doet vermoeden) klassieke uitstraling heeft die voorzien is van zwarte lenzen. Als laatste model hebben ze de Aviator welke is voorzien van een reflecterende gouden look. Voor iedereen dus een passend model. Alle brillen worden geleverd in een harde case om ze te beschermen. Kijk voor meer informatie op de website van Trakker.

Trakker zonnebril

Crafty Catcher Easy Squeezy

Bij Crafty Catcher hebben ze eigenlijk twee boilie ranges in het assortiment. Zo hebben ze de 'Retro Range' die voornamelijk voor het instant werk is en de 'Big Hit', die vooral geschikt is voor het voorvoeren. In de laatste range hadden ze tot voor kort weinig liquids verkrijgbaar, maar met de komst van de Easy Squeezy is dit verleden tijd. De Easy Squeezy zal namelijk verkrijgbaar zijn in alle smaken van de Big Hit Range. Dit betekent dus Raspberry & Black Pepper, Salty Tuna, Spicy Krill & Garlic, Coconut & Maple Cream en Chocolate Vanilla Nut. Ze worden geleverd in een flesje van 100 ml die voorzien is van een spuitmond, waardoor het gemakkelijk is om deze aan te brengen op je haakaas. Crafty Catcher is onder andere verkrijgbaar bij Raven. Houd hun website dus in de gaten wanneer de Easy Squeezy verkrijgbaar is in Nederland. 

Crafty Catcher Easy Squeezy

Fox Halo Power Multi Light

Er zijn best een hoop accessoires die je sessie net iets makkelijker of comfortabeler maken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan powerbank, bivvy lamp en een extra lichtbron voor nachtfoto's. Hoe makkelijk kan het zijn als deze dan gecombineerd zitten in één apparaat wat slechts 320 gram weegt?! De accu in de Halo Power Multi Light is 6000 mAh, waarmee je meerdere malen je mobiel kunt opladen. Als je de lamp op vol vermogen zet kan je hier 4,5 uur licht uit krijgen! Daarnaast kan je het apparaat bijladen met het ingebouwde zonnepaneel. Dit paneel heeft een vermogen van 150 mAh/h. De lamp hoef je overigens niet altijd op vol vermogen te zetten, want je kunt hem schakelen in de volgende standen: 10, 100, 250 en 500 lumen. Tevens is de lampvoet verstelbaar en voorzien van magneten en een schroefdraadvoorziening zodat je deze op een tripod kunt schroeven. Natuurlijk kan je ook een bankstick gebruiken middels een verloopje. Voor meer informatie kijk je op de website van Fox. 

Fox Halo Power Multi Light

Land Rover Explore Smartphone

Bij het merk Land Rover denk je waarschijnlijk gelijk aan robuuste 4x4 terreinwagens, maar samen met Bullitt hebben ze nu ook een Smartphone op de markt gebracht. Bullitt is je misschien niet direct bekend, maar zij maken diverse robuuste smartphones zoals bijvoorbeeld ook die van CAT. De Land Rover Explore is natuurlijk ontworpen voor het gebruik buiten. Zo heeft hij een 4000 mAh accu waar je achterop de smartphone nog een extra accu kunt klikken die nog eens 4350 mAh heeft. Een totaal dus van meer van 8000 mAh, wat behoorlijk genoemd mag worden. In de extra accupack zit ook een GPS-Patch zodat je plaatsbepaling nog nauwkeurig wordt. Om hier een beetje nut van te hebben worden er ook speciale kaarten meegeleverd met alle mogelijke details. Ideaal dus als je echt off-road gaat als je wilt gaan pionieren. Zoals je bijna al kan verwachten van zo'n smartphone heeft deze een IP68-rating. Dit betekent dat hij stof- en waterdicht is en je hem gerust van 1.8 meter hoogte kunt laten vallen. Een andere mooie feature is dat het scherm ook bedient kan worden met handschoenen of natte vingers. Voor meer informatie kijk je op de website van Land Rover.

Land Rover Explore Smartphone

Sticky Baits Matt Black Mug

Nu heeft ieder zichzelf respecterend merk wel een hele range aan merchandise, maar ik vond deze mok van Sticky Baits toch het vermelden waard. Niet dat er iets echt over te melden is, want het blijft natuurlijk gewoon een mok. Maar ondanks dat ik niets heb met Sticky Baits vind ik hem er wel heel erg gaaf uit zien. De mok is gemaakt van keramiek en heeft een matzwarte basis. Deze mok is onder andere verkrijgbaar bij Eric's Angling.

Sticky Baits Matt Black Mug

Fox Compact 3000 Stove

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een compacte gasbrander. Hij weegt slechts 220 gram en de poten kunnen worden ingeklapt zodat je hem heel compact kunt opbergen. Toch weten ze er 3000 Watt uit te persen en is je bakje dus zo klaar. De vlamhoogte is instelbaar, maar de gewichtsbesparing moet ergens vandaan komen natuurlijk. Zo is er geen automatische ontsteking en zal je dus altijd je aansteker moeten gebruiken. De brander zelf is uitgevoerd in het matzwart met het fox logo en oranje tinten, geheel in lijn met het Fox design. Voor meer informatie kijk je op de website van Fox International.  Fox Compact 3000 Stove

Fishstone

Op het vlak van loodalternatieven hebben we ook nog een nieuwtje gevonden. Het Duitse Fishstone heeft diverse systemen op de markt gebracht waarmee je met stenen kunt vissen. Als je het mij vraagt is het een flinke doorontwikkeling op de Ballast Link van Carperlan. De grootste vergelijking heb je met de 'Loop'. Alleen deze heeft alleen een oogje zodat eigenlijk het grootste minpunt gelijk is opgelost. Met de 'Zip' heb je een soort inline-achtige montage waar de lijn langs de steen loopt. Het laatste design is de 'Snäp', wat ook een soort inline montage creëert. De lijndoorvoer loopt ook rond het lood waardoor je op het gezicht in ieder geval een betere aaspresentatie krijgt. Bij alle drie heb je de keuze uit een slip of fix montageband. Zoals de naam al suggereert zal je bij de slip de steen vrij makkelijk lossen en bij de fix omarmt hij de steen. Alle items zijn verkrijgbaar in drie (kleur)patronen, namelijk Rocky (lichte steen), Muddy (modder) en Veggie (deze is wat groenig). De wraps zijn er in drie formaten. Small voor stenen tot 40 gram, medium voor 40 tot 100 gram en large voor 100 tot 350 gram. Voor meer informatie kijk je op de website van Fishstone. 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.