CF News Flash - Maart 2018 deel 2

In de vorige News Flash melde ik al dat de meteorologische lente was begonnen en nu inmiddels ook de astronomische lente. De temperaturen lijken nu eindelijk wat omhoog te gaan en dus zal bij de meeste van ons het vissersbloed weer sneller gaan stromen. Voor mij heeft de winter in ieder geval veel te lang geduurd en ik kan eigenlijk niet wachten totdat de lente echt gaat beginnen. Hopelijk lees je deze News Flash lekker aan de waterkant, genietend van een heerlijk voorjaarszonnetje en een bakje koffie. We hebben onder andere nieuwtjes van Okuma, CC Moore, Poseidon, Korda en RS Tackle.

Poseidon Magnetic Netfloat

Het Duitse Poseidon heeft wederom een bestaand artikel onder de loep genomen en het nog net iets verbeterd. Dit keer betreft het de netfloat. De kans is groot dat je jouw net 'inkort' door het door je spreidblok te halen of door het rond de float te wikkelen, zeker als je vaak bij obstakels vist of uit een boot drilt. Poseidon heeft de randen van de netfloat magnetisch gemaakt waardoor je hier een speciale ring aan vast kunt 'klikken'. Deze ring kan je weer aan je net vastmaken en bij het uitoefenen van wat druk zal de magneet loskomen. Nu is niet ieder net hetzelfde en is de netfloat dus aan beide kanten magnetisch gemaakt. De Magnetic Netfloat komt in twee varianten, namelijk eentje geschikt voor een afschroefbaar spreidblok en één waar dit niet het geval is. De laatste heeft een binnendiameter van 21mm en je moet dus wel even kijken of hij over je handvat heen kan. De netfloat is 20cm lang en zwart afgewerkt met het logo van Poseidon in het wit. Voor meer informatie kijk je op de website van Poseidon.

poseidon magnetic netfloat

Nieuwe Korda Goo's

Wie het tweede hoofdstuk van de Benelux Masterclass heeft gezien weet dat Korda drie nieuwe Goo's op de markt brengt. Natuurlijk is de titel iets misleidend, want Goo draagt eigenlijk de merknaam 'Kiana' maar ik denk dat de meeste van ons het eerder zullen herkennen als Korda Goo. Tot zover de informatie voor de puristen onder ons. Almond was een smaak die furore maakte in de Underwater DVD's. Toch is niet iedereen fan van de roze kleur en kiezen er ook veel mensen voor bijvoorbeeld de Wonderberry. Daarom hebben ze nu ook de Almond in een witte uitvoering op de markt gebracht. Deze is zowel verkrijgbaar in een Supreme variant voor het soaken van het haakaas, en als Smoke. De derde nieuwe Goo is ook een Smoke variant die ook tijdens het zigvissen schijnbaar in de smaak viel van de vissen. Deze draagt de naam Outrageous Orange Smoke en heeft een mierzoete sinaasappel geur. Inmiddels liggen deze al in de schappen van de betere hengelsportwinkels. Voor meer informatie kijk je op de website van Korda

Korda Goo's

Dynamite Baits Evolution Oils

Als we dan toch met liquids bezig zijn kunnen we ook gelijk even de nieuwe Evolution Oils range van Dynamite Baits de revue laten passeren. Zoal de naam al doet vermoeden is het een olie gebaseerde liquid en dus ook geschikt voor PVA. Ondanks dat is de Evolution Oil zo is samengesteld dat hij toch bij alle watertemperaturen te gebruiken is. De range bevat de volgende smaken: Citrus, Hemp, Smoked Salmon, Robin Red en Monster Tiger. Alle smaken zijn verkrijgbaar in flacons van 300 ml die voorzien zijn van een spuitmond. Voor meer informatie kijk je op de website van Dynamite Baits.

Dynamite Baits Evolution Oils

CC Moore Aquasweet

De trouwe CC Moore fan heeft vast wel eens gehoord van Talin. De Aquasweet wordt de opvolger van de Talin waarin een unieke blend van Thaumatin zit verwerkt, wat tevens de basis is van Talin. Vervolgens worden hier nog drie verschillende zoetstoffen aan toegevoegd die allemaal enorm goed oplossen bij verschillende watertemperaturen. Doordat alle ingrediënten hittebestendig zijn kan je de Aquasweet ook gebruiken in je eigen boilies of partikels. Ondanks dat de Aquasweet enorm geconcentreerd is heeft hij niet het nadeel dat er een bittere nasmaak zal zijn wat veel zoetstoffen juist wel hebben. Ook het soaken van high visual baits, zoals fluo pop-ups, kan met de Aquasweet en hierbij zal hij nauwelijks de kleur aantasten. Kijk voor meer informatie op de website van CC Moore.

CC Moore Aquasweet

JRC Slim Kurve Indicators

Met de nieuwe JRC Slim Kurve Indicators heeft JRC een nieuwe hanger/swinger op de markt gebracht die je eigenlijk altijd moet kunnen gebruiken. Als we de specs mogen geloven is dat ook aardig gelukt. Zo heeft de kop een dubbele lijnclip en kan je dus kiezen om deze fixed of running in te zetten. De clip is natuurlijk geschikt voor zowel nylon, braid als fluorocarbon. Tevens is hij te verzwaren via twee meegeleverde RVS gewichten. Als verbinding tussen de hockey en de indicator kan je kiezen voor een ketting of een arm en dus eigenlijk tussen een swinger of hanger montage. De body is voorzien van een sleuf voor een isotoop en wordt standaard meegeleverd in vijf kleuren, namelijk neongeel, neongroen, neonoranje, wit of zwart. De hockey, ketting, arm en kop worden in drie kleuren geleverd en daar zal je wel van te voren een keuze in moeten maken. Die keuze zal je moeten maken tussen zwart, zwart neon of wit. Normaal ben ik niet echt van het prijzen noemen, maar deze schaf je al aan voor € 14,90 per hengel en koop je hem als set voor drie hengels dan krijg je er ook nog een opbergtas van EVA bij. Een enorm scherpe prijs lijkt me. Voor meer informatie kijk je op de website van JRC.

JRC Slimk Kurve Indicators

Cygnet Square Bucket Adapters

Als je een fervent spodder bent dan kan het steeds bukken naar je emmer soms best irritant worden. Hiervoor zijn natuurlijk al diverse oplossingen op de markt te vinden. Cygnet had al een oplossing voor ronde emmers en heeft nu ook deze 'adapters' voor vierkante emmers, aangezien we deze steeds vaker aan de waterkant zien. De adapters schroef je op de emmer en dit vergt dus thuis wat preparatie. Op de adapters kan je dan een backstick/stormpole schroeven naar je keuze, aangezien de adapter is voorzien van 3/8 BSF draad wat eigenlijk op alle stormpoles zit. Het voordeel is dus wel dat je geen extra kit mee hoeft te nemen als je hem niet permanent gebruikt. Kijk voor meer informatie op de website van Cygnet.

Cygnet Square Bucket Adapters

Cygnet Spod Station

Boor je liever niet in je emmer dan heeft Cygnet ook een Spod Station voor je. In de Spod Station passen twee vierkante emmers van 17 liter zoals bijvoorbeeld de Trakker 17 liter Olive Square Container, welke je natuurlijk weer kan voorzien van het Pureflo Bait Filter System. Ook bij dit systeem zijn de poten gewoon stormpoles en kan je het dus naar eigen inzicht afmaken en/of afstemmen op de situatie. Aan de zijkant kan je twee meegeleverde rodrests monteren die voorzien zijn van EVA. Je kunt hier je hengel tussen laten liggen in horizontale stand. Kijk voor meer informatie op de website van Cygnet.

Cygnet Spod Station

RS Tackle Aluminium Distance Sticks & Libellen Kopf

Ik kende het Duitse RS Tackle eigenlijk alleen van de HB-Maschine die Tim uitvoerig besprak in zijn artikel over rig vices, maar naast dit soort spullen maken ze ook andere exclusieve tackle. Zo hebben ze nu ook een aluminium distance stick in hun assortiment. Deze distance stick is standaard voorzien van 3 groeven om je lijn in op te vangen. Ze zijn van massief aluminium en dus relatief licht maar nog steeds sterk. Een erg fraaie distance stick als je het mij vraagt. De Libellen Kopf is niets meer en minder dan een waterpas voor op je distancestick, maar het oog wil ook wat af en toe. Ze worden ook los verkocht en aangezien ze zijn voorzien van 3/8 BSF draad kan je ze gebruiken op bijna alle banksticks, rodpods en dergelijke. Ze zijn verkrijgbaar in drie varianten. Voor meer informatie kijk je op de website van RS Tackle of neem je contact op met ze via hun Facebookpagina.

RS Tackle Aluminium Distance Sticks

Okuma 8K Reel

De Okuma 8K is de nieuwe big pit molen van Okuma die enorm compleet mag worden genoemd voor het prijssegment waarin deze zich bevindt. Op de 8K kan je 550 meter lijn met een dikte van 0.35 mm spoelen en hij weegt 743 gram. Hij is voorzien van onder andere een dubbele lijnclip en een quick drag, die ze een fast drag noemen bij Okuma. Voor het gemak hebben ze hem ook gelijk voorzien van Carbon slipschijven. Daarnaast is de spoel iets getaperd, waardoor de lijn makkelijk van je spoel afkomt. Het opspoelen gaat met 108,2cm per omwenteling en daarnaast is de spoel ook voorzien van een slow oscillation system waardoor de lijn beter op de spoel komt te liggen. Het geheel wordt afgemaakt met een houten hendel wat het natuurlijk een luxe uitstraling geeft. Kijk voor meer informatie op de website van Okuma.

Okuma 8k

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.