CF News Flash - Maart 2020

Soms heb je van die momenten dat alles te gelijk lijkt te komen. Zo ook nu in mijn geval vandaar dat het dus iets langer is geleden dan dat ik eigenlijk de CF News Flash had willen maken. Er moest in eens hals over kop een nieuwe auto komen. Deze moest gelijk, naar de wensen van Patricia, iets meer auto zijn de Zafira die ik had. Met als gevolg een kar voor de visspullen, wat dus een tuinhuis betekend voor de fietsen en het verplaatsen van de vijver. Het meeste heeft de vader van Pat gedaan (waarvoor mijn dank), maar dit betekende natuurlijk ook in de avonden nog wat klussen naast een overvolle agenda op het werk. Anyway genoeg gereuteld over mijn privé perikelen en op naar de laatste nieuwtjes, want ondanks de Corona crisis en ook de sluiting van diverse (vooral Engelse) bedrijven zijn er genoeg nieuwtjes te melden.

Corona en vissen

Iets wat iedereen wel al weet, maar ik toch nog even kort wilt belichten zijn de laatste regels rond het beoefenen van onze hobby in deze aparte tijden. In België is het in ieder geval tot 5 april verboden om te vissen. Onze Belgische lezers kunnen ook geen andere landen bezoeken aangezien de grenzen dicht zijn en verplaatsing (zoals ze zo mooi kunnen zeggen in het Vlaams) zonder geldige reden is verboden. In Nederland is het vissen vooralsnog niet verboden mits je de algemene richtlijnen volgt. Dit betekend geen grotere groepen dan 3 personen en houd tenminste 1.5 meter afstand. Let wel op dat lokale noodverordeningen boven de algemene richtlijnen gaan en het dus kan zijn dat een bepaald water of de parking er van gesloten is. Check dit wel goed. Sportvisserij Nederland heeft dit vertaald in de volgende regels:

  • Áls je gaat vissen, ga dan in je eentje - ook als je met een boot het water opgaat.

  • Kies je stekken liefst in landelijk gebied, zodat je weinig andere mensen tegenkomt.

  • Houd je te allen tijde aan de minimale afstand van 1,5 meter.

Houd je er dan ook aub aan. Niet alleen voor je zelf, maar ook vooral voor andere.

T.art Titanium Bobbin

De producten van T.art heb je waarschijnlijk al diverse keren voor bij zien komen, want zeg nu zelf die zijn gewoon VET! En ze blijven ook maar met nieuwe producten komen. Zo hebben ze inmiddels ook hun bobbin uitgebracht in een titanium versie. Deze is net zoals de andere bobbins voorzien van het tarty T.art logo en heeft een uitsparing voor een isotoop. Hij is voorzien van een 2BA schroefdraad zodat je er een ketting naar keuze op kan monteren. De producten van T.art zijn onder andere te verkrijgen via M2 Bait and Tackle.

TART Bobbins

Gemini Tidy Stems

Als je een fan bent van het vissen met solid PVA bags dan zijn de Tidy Stems van Gemini misschien wel iets voor jou. Deze verlengde inserts voor een inline lood hebben aan het eind een fluorocarbon lus waaraan je de hoofdlijn monteert (eventueel met een lus in lus verbinding) zodat je heel snel een al klaar gemaakte solid PVA bag kan monteren. De fluorocarbon heeft een breeksterkte van 45lb en is dus meer dan sterk genoeg. Je kan eventueel over je hoofdlijn nog tubing plaatsen en het geheel afwerken met een speciale sleeve. Doordat je dus geen leader meer nodig hebt is deze setup natuurlijk ook geschikt voor wateren waar deze verboden zijn. De Tidy Stems zijn verkrijgbaar in een 5mm variant die onder andere geschikt is voor loden van Korda en een 5.75mm variant die bijvoorbeeld goed past bij de inline loden van Fox. Check de website van Gemini voor meer informatie. 

Gemini Tidy Stems

Thinking Anglers Stripper Scissors

Ik denk dat we allemaal wel een schaartje, stripper en knot puller in onze tackle box hebben liggen. Commercieel gezien slim, want zo kunnen bedrijven weer drie tooltjes verkopen. Het Engelse Thinking Anglers dacht daar anders over en heeft nu een schaartje op de markt gebracht waar alle drie de functies in verwerkt zitten. Nu heb ik hem natuurlijk niet zelf vast gehad, maar het lijkt me dat je met de knot puller minder druk kan zetten dan met de meer gangbare designs. Nu kan je je natuurlijk ook afvragen of je er zoveel kracht op moet zetten. Desondanks schilt het weer wat plek in je tacklebox en hoef je er ook niet achter te zoeken. Simpel maar effectief. Voor meer informatie kijk je op de website van Thinking Anglers

Thinking Anglers Stripper Scissors

Pallatrax Gripz Curve Shank Hooks

De Gripz haken van Pallatrax heb je waarschijnlijk al eens eerder voorbij zien komen op onze website. Bob heeft ze een hele tijd terug al eens nader bekeken en ook ik ben best gecharmeerd van deze haken. Ze hadden natuurlijk al een wide gape en straight point variant van deze haken, maar hebben recentelijk ook een curve shank haak uitgebracht van de Griz. De Gripz haken van Pallatrax hebben geen weerhaak, maar ribbels op de haakpunt. Hierdoor hebben ze een veel beter houvast dan een weerhaakloze haak, maar zodra je de druk echt van de lijn afhaalt kan je de haak wel verwijderen zonder enige moeite. De Pallatrax Gripz Curve Shank is verkrijgbaar in haakmaat 4,6 en 8. Voor meer informatie kijk je op de website van Pallatrax

Pallatrax Gripz Curve Shank Hooks

CC Moore Mark Pitchers' Carp Freaks

Eigenlijk had ik de release van de nieuwe Carp Freaks range van CC Moore welke uit de handen komt van Mark Pitcher al verwacht, maar ik gok dat de hele Corona crisis hier wat verandering in heeft gebracht. De release datum is dus niet bekent bij ons. Toch wil ik dit nieuwtje even meenemen. Zoals gezegd komt deze popup range uit de handen van Mark Pitcher. Deze is gebaseerd op een oud recept met diverse fruitsoorten, citrus en cream. Dit zou zomaar eens heel bijzondere popup kunnen worden. Houd de social media van CC Moore dus in de gaten.

Powapacs ION

Als je Powapacs zeg zullen velen aan de ATOM denken. Zelf heb ik er ook eentje aangeschaft en ben er zeer tevreden over. Enorm veel power, een 220 v omvormer ingebouwd en nog steeds handzaam. Is dit toch net iets te veel van het goede voor je, maar wil je wel eigenlijk alle voordelen van de ATOM dan moet je zeker eens kijken naar de ION. Deze is eigenlijk het kleinere broertje van de ATOM, maar wel met allemaal dezelfde opties. Kleiner klinkt wat denigrerend, maar met zijn 24000 mAH 84 Wh lithium accu's perst hij heel vermogen uit een stuk kleiner kastje. Hierdoor is hij natuurlijk nog een stuk handzamer dan zijn grotere broertje. Wat ook opvalt bij de ION is dat een sonar panel en standaard wordt bijgeleverd. Super compleet dus en met een prijs van slechts € 179,99 is hij ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd. Check de website van Powapacs voor meer informatie of pre-order hem bij M2 Bait and Tackle.

Powapacs ION

Rig Malore bij M2 Bait and Tackle

Als we dan toch bij M2 Bait and Tackle zijn aanbeland kunnen we gelijk nog wel een nieuwtje meenemen van hun. Waar het allemaal begon met allerlei speciale bankware en andere spullen voor de tackle tart breiden ze hun assortiment steeds verder uit. Naast Gardner hebben ze nu ook diverse producten van Rig Marole in hun assortiment opgenomen. Ook voor je meer dagelijkse spullen kan je dus nu terecht bij M2 Bait and Tackle. Het zal je wel opgevallen zijn dat beide niet je alledaagse merken zijn en net zoals in heel hun assortiment voeren ze alleen producten en merken waar je zelf voor de volle 100% achter staan. Zoals hun slogan al zegt 'quality above quantity'. Check dus zeker even de webshop van M2 Bait and Tackle en scroll eens door hun indrukwekkende assortiment. 

Rig Malore bij M2 Bait and Tackle

Nash Instant Action Hot Tuna

Een tijdje terug hadden we het al vermeld dat de Hot Tuna er aan kwam en inmiddels is hij ook verkrijgbaar. Zoals de naam al doet vermoeden is de Hot Tuna voorzien van een flinke dosis chili poeder en olie en is dus lekker pittig. Het is geen geheim dat onze gevinde vrienden dit vaak kunnen waarderen en is deze bol dus zeer goed instant te gebruiken. Naast chili zitten en er ook twee soorten vismeel in en natuurlijk een gezonde hoeveelheid birdfood. De Hot Tuna is verkrijgbaar in 12, 15, 18 en 20 mm. Check de website van Nash Tackle voor meer informatie. 

Nash Instant Action Hot Tuna

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.