CF News Flash - Maart deel 1

Inmiddels is de derde maand van het kalenderjaar al weer aangebroken en komt eindelijk het voorjaar met rasse schreden dichterbij. Ik heb de laatste weken al meerdere keren gehad dat als ik slaperig de deur uitstap 's morgens dat ik word verwelkomd door het gezang van de vogels, die door een sporadisch zonnetje toch ook al behoorlijk het voorjaar in de bol hebben. Hopelijk ontwaken onze geschubde vrienden ook snel want er wordt nog veel geblankt als ik alle berichten zo hoor. Helaas heb ik zelf nog geen lijnen nat gemaakt na de laatste sessie op tweede kerstdag. Maar hoop doet leven en als er niemand roet in het eten heeft gegooid zit ik ten tijde dat dit artikel online komt heerlijk aan het water. Maar genoeg gezwets, in deze CF News Flash behandelen we weer een heleboel nieuwtjes van onder andere Delkim, Berkley, Mainline, Korda, Bank Bug en Björn Borg.

Delkim 25th Anniversary Special Edition

Deze week plaatsten we op een Facebookpagina al een link naar een artikel van een tijdje terug, waar Tim de historie van Delkim uit de doeken doet. Als je goed hebt opgelet had je gezien dat de eerste Delkim met het befaamde Piezo Vibrating Sensing in 1992 op de markt werd gelanceerd na negen jaar ontwikkeling. Dit is nu dus exact 25 jaar geleden en om dit te vieren brengt Delkim dus een speciale editie op de markt van de Standard Plus. Deze zal voorzien zijn van een zilver gekleurd logo, draaiwiel stickers en een hardcase. Deze speciale editie zal ook een iets lagere prijs hebben en gelanceerd worden op de Carpin' beurs komend weekend.

Delkim 25th anniversary special edition

Berkley Direct Connect CM90

Het Amerikaanse Berkley staat bekend om zijn lijnen natuurlijk en ze hebben hun gamma weer uitgebreid met diverse nieuwe lijnen die speciaal voor de karpervisserij zijn ontwikkeld. We beginnen met de CM90, een monofilament lijn die maar liefst een ontwikkel traject heeft doorstaan van 3 jaar. Berkley wilde het beste van de verschillende eigenschappen van monofilament combineren en nergens op inboeten voor zover dit mogelijk was. Het resultaat is een schuurbestendige nylon met enorm weinig rek voor nylon begrippen, die tevens beter afzinkt dan de concurrenten. De CM90 wordt geleverd op een klos van 1200 meter en heeft een donkergroene kleur zodat deze in de meeste wateren wegvalt ten opzichte van de begroeiing.

Berkley Direct Connect CF600

Naast de monofilament lijn heeft Berkley ook een nieuwe fluorocarbon lijn ontwikkeld die CF600 als naam heeft gekregen. De CF600 heeft twee features die de meeste andere fluorocarbon lijnen niet hebben. Fluorocarbon heeft al als eigenschap dat deze vrij zwaar is en dus goed afzinkt, maar Berkley heeft deze enorm zwaar gemaakt waardoor hij zinkt als een baksteen. De andere te vermelden eigenschap is dat de lijn heel soepel is en daardoor nagenoeg ongevoelig is voor knikken in je lijn. Mochten ze er toch in komen zal je door de lijn strak te trekken ze er zo uit halen.

Berkley Direct Connect CB2000

De laatste lijn die we behandelen van Berkley is de CB2000. De CB2000 is een gevlochten lijn die ontwikkeld is voor de afstandsvisserij. Hij is niet zinkend, misschien dat zwevend een betere omschrijving is voor deze lijn. Het voordeel hiervan is dat hij niet zal wegzakken in het water en al helemaal niet in de begroeiing. Als je een run krijgt moet je dus niet eerst de hele lijn van de bodem optillen. Zoals ik al aanhaalde, ideaal voor het vissen op grote afstand. Natuurlijk heeft deze gevlochten lijn de eigenschappen die je verwacht van een gevlochten lijn. Zo is deze enorm sterk en is de rek nihil te noemen. De CB2000 wordt geleverd op een klos met 900 meter. Alle lijnen worden geleverd in een luchtdicht afgesloten box met schroefdeksel. Nadat je jouw lijn er uit heb gehaald kan je deze dus nog hergebruiken als bijvoorbeeld een glug pot.

Korda Black & Whites

Begin vorig jaar melden we in de Random Nieuws van week 5 al dat deze tarty hangers er aan zaten te komen. Vanaf komende maandag worden ze geleverd aan de betere hengelsportzaak. Deze tarty hanger zal, zoals de naam al doet vermoeden, verkrijgbaar zijn in wit en zwart en tevens in vier verschillende formaten. De hangers worden geleverd met twee verschillende lengtes kettingen en twee extra gewichten. Middels een matzwarte hockey worden de kettingen gemonteerd onder je beetmelder, zoals die ook gebruikt word bij de bekende Stow Bobbins waar deze hockey tevens voor te gebruiken is.

Korda Black & Whites

Korda QC Hybrid Leadclip

De Hybrid Leadclip zal bij vele van ons al wel bekend zijn. Doordat de swivel zit ingegoten in de loodclip zal deze dus nooit meer los kunnen komen en ben je er dus zeker van dat het lood snel gelost wordt als deze ergens vast komt te zitten. Soms is het noodzakelijk om snel te kunnen inspelen op de omstandigheden en snel je onderlijn kunnen wisselen is dan een must. Een quick change swivel is dan een uitkomst natuurlijk, maar de Hybrid Leadclip was alleen verkrijgbaar in een variant met een ring. Korda heeft hier goed geluisterd naar de markt en brengt dus nu een Hybrid Leadclip op de markt die voorzien is van een Quick Change. Deze zal net zoals Black & Whites vanaf komende maandag in het Korda rek te vinden zijn.

Korda QC Hybrid Lead clip

Bank Bug Rock Steady Back Rest System V2

Het Engelse Bank Bug heeft een verbeterde versie gelanceerd van hun Rock Steady Back Rest Systeem. Dit gepatenteerde systeem zorgt er voor dat je hengels vast liggen op je rodpod of steunen, maar dat je ze er toch zonder moeite kan afpakken. Dit komt doordat het werkt middels een bus-pin verbinding waar de pin vast zit aan je hengel middels twee stevige o-ringen. Deze ringen worden in twee formaten geleverd zodat het systeem op alle soorten hengels te gebruiken is. In deze tweede versie hebben ze het systeem behoorlijk verbeterd door de verbinding langer te maken met een betere klemeigenschap. Daarnaast hebben ze de koppeling die op je buzzerbar wordt geplaatst kantelbaar gemaakt, zodat je het systeem ook kan gebruiken als je hengels in een hoek staan.

Als je hengels echt goed vast moeten staan!

Evolution Products Milk & Fruit

De Tutti Frutti boilie van Evolution Products heeft een upgrade gehad en heet vanaf nu Milk & Fruit. De originele boilie staat bekend als eentje die vooral instant heel erg goed tot zijn recht komt. Toch hebben ze bij Evolution Products geprobeerd dit oranje balletje nog aantrekkelijker te maken. De naam verraadt al dat ze er een melkaroma aan te hebben gevoegd. Hierdoor veranderde de samenstelling toch behoorlijk, waardoor ze hem voor de duidelijkheid toch maar een andere naam hebben gegeven. Mocht je eens kennis willen maken met deze bol dan kan je er ook een introductie pakket van bestellen.

Mainline Supa Sweet Ziggers

Als je dit voorjaar met ziggen aan de slag wilt heeft Mainline enkele zeer interessante producten op hun release schedule staan. Ten eerste de Supa Sweet Ziggers, een special zig hookbait met twee kleuren. Ze zullen verkrijgbaar zijn in drie varianten welke in een handig opbergdoosje zitten. Je kan namelijk de doosjes op elkaar schroeven. Wel zo handig dat al je Ziggers bij elkaar zitten. De Ziggers zullen verkrijgbaar zijn in drie kleurcombinaties, namelijk: geel/zwart, rood/zwart en wit/zwart.

Mainline Supa Sweet Zig Liquid

Naast de Ziggers komt Mainline ook met een speciale liquid waarvan de naam Supa Sweet Zig Liquid zal zijn. Deze liquid is speciaal ontwikkeld voor het gebruik als liquid voor je zig foam of natuurlijk de Supa Sweet Ziggers die we hierboven al behandelden. De liquid is heel dik en stroperig en zal daardoor goed aan het foam blijven plakken. Toch heeft Mainline het voor elkaar gekregen dat je de liquid ook kan gebruiken om je zigs in te soaken zodat ze naast visueel aantrekkelijk ook een geurspoor afgeven.

Mosquito Angling A-Just-A-Zig Floater

Als we dan toch met onze gedachten bij het zigvissen zijn wil ik jullie deze toch wel vernuftige floater van Mosquito niet onthouden. Een floater die je zowel kan gebruiken bij een adjustable zig rig of als floater tijdens je oppervlaktevisserij. Nu is dat op zich al handig, want nu kan je met 1 floater uit de voeten voor twee soorten visserij, maar deze floater herbergt nog enkele unieke features. Te beginnen bij het feit dat je de floater zowel running als gefixeerd kan plaatsen. Het fixeren doe je door de insert uit de floater te trekken en te draaien. De zachte insert zal zich dan om je lijn heen draaien waardoor hij vast komt te zitten, maar zonder enkele kans om je hoofdlijn te beschadigen. Super handig als je toch je floater iets verder van je haak wilt plaatsen. Aangezien een floater moet drijven zal het je niet verbazen dat hij hol is natuurlijk, maar doordat je de insert er uit kan halen kan je er ook extra gewicht laten inlopen in de vorm van water. De floater is leverbaar in drie formaten, oplopend van small naar large. Bij de medium en large variant hebben ze de opening ook zo gemaakt dat je ook een isotoop of breekstaafje kan inbrengen. Je kan dus met deze unieke eigenschappen supersnel inspelen op de omstandigheden.

A-Just-A-Zig Floater

Carp System Dot Spod

Het Servische Carp System heeft een spod ontwikkeld die toch weer net even wat anders is dan dat we gewend zijn. Dit ondanks dat hij op het eerste oog toch veel weg heeft van bijvoorbeeld de Fox Impact Spod. Maar schijn bedriegt in dit geval. De klep is zo ontworpen dat je de  spod met één hand kan vullen en tegelijkertijd kan sluiten. Vervolgens is het sluitmechanisme, of eigenlijk het ontbreken ervan, zo gemaakt dat er niks mechanisch aan te pas komt en bij een aanraking ergens op de spod zal de klep zich openen. Hierdoor zal de spod ten alle tijden opengaan, hoe hij ook het water raakt. Dit in tegenstelling tot een Spomb of Impact Spod die altijd met de neus het wateroppervlak moeten raken. De Dot Spod is vervolgens ook nog eens drijvend zodat deze met gemak over het wateroppervlak heen komt. Dit is volgens de ontwerpers ook nog eens een stuk makkelijker dan bij de eerder genoemde spod versies. Toch wel een paar zeer handige features dacht ik zo. Het feit dat er twee patenten voor deze spod zijn aangevraagd (waar er al eentje van is goedgekeurd), geeft wel aan dat ze toch voor een heel ander principe hebben gekozen en de spod dus toch nog een flink stuk verbeterd hebben.

Carp System Dot Spod

De TackleBox Seizoensaftrap - 20% Korting

Vandaag is het weer de jaarlijkse Seizoensaftrap bij De Tacklebox in Beilen. Woon je in de buurt dan raden we aan toch even een kijkje te gaan nemen. Er zijn namelijk talloze demonstraties van uiteenlopende merken. Zo is bijvoorbeeld Pieter van de Werfhorst aanwezig namens Strategy en zijn ook Ridgemonkey, PB products en de Belgische aasproducent van Originals van de partij. Als dit nog geen reden genoeg is krijg je ook nog eens 20% korting op al je aankopen. Woon je niet in de buurt kan je ook bij webshop terecht en ook daar geven ze je gewoon 20% korting!

Profiteer van 20% korting tijdens de Seizoensaftrap bij De Tacklebox
Profiteer van 20% korting tijdens de Seizoensaftrap bij De Tacklebox

Björn Borg Koi boxers

We gaan deze editie van de CF News Flash afsluiten met een product wat je karper kledinglijn compleet zal maken. Speciale hoodie, shirt, pet, jas, broek... we hebben het allemaal wel hangen in onze kast. Maar ik gok dat je nog geen speciale boxer hebt voor het vissen. Björn Borg heeft dit probleem opgelost voor ons en heeft een boxershort met koiprint. Deze is zowel te verkrijgen voor volwassen als kinderen.

BB Koi Karper Boxer

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.