CF News Flash - Maart deel 3

We gaven vorige week al aan dat het nieuwtjes aan het regenen was, dus ben ik maar in de spreekwoordelijke pen gekropen en heb er een extra editie uitgeperst van de CF News Flash. Met het heerlijke voorjaarszonnetje deze week gok ik dat jullie allemaal aan de waterkant zullen zitten en wens ik je een goede vangst en natuurlijk veel leesplezier. 

Nash Mono Snag Leader

Als je in de buurt van obstakels vist is een goede snag leader belangrijk natuurlijk. Nash heeft nu een snag leader op de markt gebracht gemaakt van monofilament. Het voordeel van monofilament is natuurlijk dat hij niet zo zwaar is en dus erg effectief als je bij obstakels wilt vissen. De Snag Leader is zeer sterk en slijtvast, en heeft weinig geheugen. Hij is verkrijgbaar in een 30lb (0.50mm), 40lb (0.60mm) en 60lb (0.70mm) versie en zit op een klos van 100 meter. Je koopt de Nash Mono Snag Leader al voor € 9,99, bijvoorbeeld in de webshop van Hareco Hengelsport.

Nash Mono Snag Leader

Mosquito Jellies

Viseieren zijn een grote bron van eiwitten en dat weet onze grote vriend natuurlijk ook. Zeker in het voorjaar zullen ze deze goed kunnen gebruiken en dan zijn juist deze een natuurlijke bron hier voor. Mosquito heeft ze nagemaakt door gebruik te maken van een zachte visvriendelijke siliconen variant. Jellies hebben ze als naam meegekregen en ze hebben een diameter van 8mm. De Jellies zijn verkrijgbaar in de kleur rood, goud, fel geel en een natuurlijke kleur die ergens tussen geel en bruin in zit. Kijk voor meer informatie op de website van Mosquito Angling.

jellies

Steve Neville Brexit Limited Edition

Voor de echte tackle tart behoeven deze elektronische beetmelders natuurlijk geen introductie. Speciaal voor Brexit heeft Steve Neville een limited edition gemaakt. De limited edition is natuurlijk vervaardigd in de kleuren van de vlag van het Verenigd Koninkrijk en afgewerkt met de magneetrollen van Kudos Tackle. Tevens is de set voorzien van de nieuwe receiver die gebruikt maakt van een radio ontvanger, waardoor de receiver een bereik heeft van 500 meter. Dit betreft een limited edition en je zal er dus snel bij moeten zijn want er zijn er maar 30 van gemaakt. Hij is verkrijgbaar via M2 Bait & Tackle.

Steve Neville Brexit

Cygnet Wide Splash Mat

Als we dan toch in de tarty hoek zitten gaan we verder naar Cygnet. Vorig jaar introduceerden ze al de Splash Mat, waarmee je een zeer tarty setup krijgt. Daarnaast beschermt de mat natuurlijk je spullen en zijn je bobbins extra goed zichtbaar. De originele Splash Mat was alleen wat aan de kleine kant als je met big pit molens vist. Voor deze categorie vissers komen ze dit voorjaar met een extra brede versie. De Wide Splash Mat is 11 cm breder en 8 cm langer dan de originele Splash Mat. Kijk voor meer informatie op de website van Cygnet.

cygnet wide splash mat

Avid Quick Click Adaptors

En zijn al veel quick release adapters voor je beetmelders verkrijgbaar, maar adapters die ontworpen zijn voor zwaar gebruik heb ik nog weinig gezien. De kracht die op je stormpoles en dergelijke komt te staan is van een andere orde natuurlijk dan dat je beetmelders krijgen te verduren. Avid heeft speciaal voor dit gebruik de Quick Click Adapters ontworpen. Door Quick Click Adapters zijn voorzien van de standaard 3/8 schroefdraad waardoor ze universeel inzetbaar zijn. Door de hexagon bus zal de verbinding geen kant op kunnen.

Carp Whisperer Micro Ring Swivels

De micro swivel zal in vele tackleboxen een plekje hebben gevonden om hierop je aas te monteren middels een stukje flos (wat je vervolgens blobt). Het ringetje van swivel is natuurlijk vrij klein aangezien je de swivel in je haakaas moet trekken. Dit bevordert niet echt de bewegingsvrijheid moeten de mannen van Carp Wisperer hebben gedacht. Vandaar ze met de Micro Ring Swivel op de markt zijn gekomen. De ring die je op de haak of D monteert laat je haakaas natuurlijker bewegen. De swivels zijn elektrolytisch behandeld waardoor ze hun kleur niet verliezen en de swivel nog makkelijker zal draaien. Ze zijn te verkrijgen via de webshop van Carp Whisperer.

CW Micro Ring Swivels

CC Moore Red Venom

Wederom een product dat terug is van weg geweest. De Red Venom is, zoals de naam al doet vermoeden, een rode liquid die zo is samengesteld dat de verschillende attractors zich door de verschillende waterlagen zullen verspreiden. Hierdoor heb je naast een visuele attractie ook een krachtige aromatische attractie rond je voerplek. De Red Venom is behoorlijk kleverig en zal zich dus goed hechten en is het dus een universeel inzetbare liquid. 

CC Moore Red Venom

 


Aqua Staxx Storage System

Ik vrees dat ik geen uitzondering ben en een hele berg met visspullen bezit, die de beschikbare opslagruimte in tassen en rugzakken al behoorlijk heeft overstegen. Natuurlijk kan je nog meer tassen aanschaffen of het op een andere manier meenemen en opbergen zoals de bekende Curve boxen. Echt carpy is de laatste oplossing natuurlijk niet, maar wel enorm handig aangezien de vierkante bakken makkelijk stapelbaar zijn. Ik neem aan Aqua met die gedachte ook heeft gespeeld en nu met het Staxx Storage Systeem op de markt komt. De Staxx Storage Systems zijn waterdicht en komen met een vast deksel dat via twee clips wordt gesloten. Met 4 verschillende formaten moet er dus altijd een doos zijn waar je spullen inpassen. Ze zullen verkrijgbaar zijn in een 10, 15, 20 en 30 liter versie. Er is nu geen excuus meer om een rommeltje te maken in je garage, auto of aan de waterkant.Staxx storage systeem

Orbmart GoPro HERO 5 camouflage frame

Met een GoPro kan je natuurlijk erg gave actie beelden maken, maar de standaard case is natuurlijk wel een beetje saai. En zeg nu zelf, we slepen alles mee in camouflage kleuren of groen, dus de GoPro steekt eigenlijk wel een beetje af bij de rest. Met deze case van Orbmart mag je GoPro nu ook aan de waterkant gezien worden. De Orbmart frame is te verkrijgen via AliExpress.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.