CF News Flash - Mei 2018 deel 1

Door drukte op het werk en mijn vissessie op het legendarisch Horseshoe van The Carp Society, waarover later meer natuurlijk, was de vorige CF News Flash komen te vervallen. Ik kon gewoon niet de tijd vinden om de gevonden nieuwtjes verder uit te werken. Dus deze editie is nog voller dan dat jullie gewend zijn. Met onder andere nieuws van Pallatrax, Nash, Korda, Rig Marole, Lumonite, Saber, Pioneer Baits en Misty Mornings.

Pallatrax Gripz Straight Point

We kennen allemaal natuurlijk weerhaak en weerhaakloze haken. Pallatrax heeft hier een derde variant aan toegevoegd, genaamd de 'Gripz'. Waar normaal de weerhaak zit, zitten er ribbels op de haak bij de Gripz. Tijdens het haken heb je dus het voordeel van een weerhaakloze haak, maar tijdens het drillen zorgen de ribbels voor extra grip waardoor de haak niet aan de wandel kan gaan. Het beste van allebei dus. Bob had deze een vorig al eens gereviewd en was enorm te spreken over deze haken en roemde ook de scherpte. Tot op heden was er voor ons alleen een Gripz in een wide gape versie, maar ze hebben nu ook de Straight Point gelanceerd. Het haakpatroon is een medium shank met een rechte punt. Net zoals de wide gape een enorm veelgebruikte haak dus. Voor meer informatie kijk je op de website van Pallatrax.

Pallatrax Gripz Straight Point

Nash Skinlink

De mannen van Nash zitten nooit stil en dit voorjaar zijn er een aantal nieuwe onderlijnmaterialen opgenomen in het assortiment aan Terminal Tackle. Eén van die materialen is Skinlink. De kern van dit onderlijnmateriaal is vervlochten met Kevlar vezels, waardoor je onderlijn altijd perfect naar de bodem afzinkt. Het materiaal is slijtvast en de coating blijft intact bij het knopen. Skinlink is verkrijgbaar in zowel een 'semi-stiff' als een 'stiff' uitvoering en in de kleuren Weed Green, Dark Silt en Gravel Brown. Qua breedsterkte heb je de keuze uit 15, 20, 25 en 35lb. Op zoek naar meer informatie? Kijk dan op de website van Nash Tackle.

Nash Skinlink

Rig Marole Freefall Micro Braided Tubing

Tubing kennen we vooral in de rubberen variant waarbij het niet altijd even gemakkelijk is om je hoofdlijn er door te krijgen. Natuurlijk heb je diverse accessoires hiervoor die dit klusje iets gemakkelijker maken. Rig Marole heeft dit heel anders aangepakt en hun tubing voorzien van een RVS binnenmantel die dit klusje ineens heel gemakkelijk maakt. Hierdoor is de tubing ook erg zwaar, maar toch soepel zodat deze de contouren van de bodem goed volgt. De buitenkant van deze tubing is voorzien van een braid in twee kleuren die er voor zorgt dat het geheel goed gecamoufleerd op de bodem ligt. De tubing is verkrijgbaar in een groene en bruine variant in lengtes van 100 cm of 60 cm. Voor meer informatie kijk je op de website van Rig Marole.

Rig Marole Freefall Micro Braided Tubing

Lumonite Leader

Hoofdlampen zijn er tegenwoordig in tal van varianten met allerlei lichtsterktes en kleurtjes. Heb je voor jouw gevoel nooit genoeg licht dan is de Leader van Lumonite waarschijnlijk wel iets voor je. Deze lamp heeft een lichtopbrengst van maar liefst 5000 Lumen en de lichtbundel reikt tot 370 meter. Ik denk dat ze met recht zeggen dat ze de sterkste hoofdlamp van dit moment hebben. Deze krachtige lamp verbruikt natuurlijk wel de nodige stroom en op vol vermogen is de batterij dan ook leeg op 2h, maar geeft hij nog een lichtbron van 250 lumen voor een extra uurtje. Het voordeel is dan wel weer dat de batterij is opgeladen in slechts 4 uur tijd. Voor meer informatie kijk je op de website van Lumonite

Lumonite Leader

Saber Catch M8

Voor de mooiste foto's ben je toch aangewezen op een DSLR camera, maar dit betekent natuurlijk weer extra zooi om mee te nemen naar de waterkant. De gemiddelde smartphone kan tegenwoordig ook al een behoorlijke foto maken en daar speelt Saber op in met de nieuwe Catch M8. Eigenlijk is het gecombineerd product. Ten eerste leveren ze een Bluethooth afstandbediening voor je smartphone camera die compatibel is met de meeste smartphones zoals Apple, Samsung en Sony. Er wordt ook LED flitser geleverd zodat je nachtfoto's ook beter worden. Als laatste krijg je er ook nog een lichtgewicht statief bij compleet met houder voor je smartphone. Een complete set dus om foto's te maken met je smartphone. Voor meer informatie kijk je op de website van Saber.

Saber Catch M8

Fish i Bankstick Adapter

Een bedrijf wat zich volledig richt op accessoires rond je smartphone voor het vissen is het Britse Fish i. Hun huiskleur is groen en een passende bankstick adapter kon dus niet uitblijven. Deze adapter is geanodiseerd en voorzien van een groene rubberring. Het zijn de kleine details die je setup nét dat beetje extra glans geven. Ze zijn te bestellen via hun Facebookpagina

Fish i Bankstick Adapter

Pioneer Baits Wafters

Uitgebalanceerde haakaasjes kunnen zeer effectief zijn. Een veelgebruikte manier is natuurlijk bovenop je haakaas een imitatie aasje te monteren zoals een plastic maiskorrel. Een andere methode is door speciaal haakaas te gebruiken dat je haak net laat zinken. De worden meestal wafters genoemd. Pioneer Baits heeft deze nu ook ontwikkeld voor hun gehele range aan boilies. Kijk voor meer informatie op de website van Pioneer Baits.

Pioneer Baits Wafters

Korda Spinner Swivel

De Ronnie Rig is de laatste twee jaar al een hype en blijft maar in het nieuws komen. De commercie springt hier natuurlijk op in en diverse end tackle fabrikanten hebben al end-tackle gelanceerd, speciaal om deze rig te maken. Ze waren wel allemaal gebaseerd op een quick link swivel die je iets moet openbuigen om je haak er aan te bevestigen. Nu is dit geen heel moeilijk kunstje, maar gemak dient de mens en heeft Korda dus een quick change swivel op de markt gebracht die van zichzelf al iets open staat. Niks bijzonders, maar het maken van je Ronnie Rig wordt weer net iets makkelijker. Voor meer informatie kijk je op de website van Korda

Korda Spinner Swivel

Misty Mornigs Leather Delkim Covers

In de News Flash van februari hebben we al de leren covers van Misty Mornings voor de Steve Neville's vermeld. Misty Mornings gaat nu ook een model uitbrengen speciaal voor Delkims. Ook deze kunnen voorzien worden van een logo of iedere andere tekening naar keuze. Ze worden volledig met de hand gemaakt van topkwaliteit leer. Bestellen kan via een preorder naar het volgende e-mail adres infomistymornings@gmail.com.

Misty Mornigs Leather Delkim Covers

Korda SLR Markerfloat

Als je vroeger zelf dobbers hebt gemaakt dan zal je dit waarschijnlijk van balsa hout hebben gedaan. Deze houtsoort is licht en heeft enorm veel drijfvermogen. Ideaal dus om daar een markerfloat van te maken dacht men bij Korda. Balsa hout is enorm zacht en om de float te beschermen hebben ze hem aan de onderkant voorzien van een beschermkap. Door het enorme drijfvermogen is deze markerfloat dus ook goed te gebruiken op grote dieptes. De Korda SLR Markerfloat is onder andere verkrijgbaar bij De Tacklebox.

Korda SLR Markerfloat

Intelligent Angling Solutions Black Trans Bobbins

Misschien wel het meest gecustomizeerde stukje tackle in onze visserij is de bobbin. Enorm veel bedrijven maken custom bobbins in allerlei kleuren en vormen. Intelligent Angling Solutions heeft een heel scala aan custom bobbins. Hun laatste creatie is de Black Trans Bobbin, zoals de naam al doet vermoeden een zwarte en licht doorzichtige bobbin. Deze is voorzien van 2BA schroefdraad zodat de meest voorkomende lijnclips en kettingen gebruikt kunnen worden. Voor meer informatie neem je contact op via hun Facebookpagina

Intelligent Angling Solutions Black Trans Bobbins

J Precision Hooks Multi Coloured Shrinktube

De tijd dat je juist alles zo gecamoufleerd mogelijk maakte leek voorbij toen Korda zijn gekleurde kickers op de markt bracht. Met het oog op de Ronnie Rig heeft J Precision Hooks nu ook gekleurde krimpkous in het assortiment. In de verpakking vind je 25 stukjes krimpkous die op lengte zijn gemaakt om te gebruiken voor een Ronnie Rig. Ze zijn er in de kleuren geel, oranje, groen, rood, groen en zwart. Voor meer informatie kijk je op de website van J Precision Hooks.

J Precision Hooks Multi Coloured Shrinktube

MFG Permanent Match Keychain

We sluiten deze editie van de CF News Flash af met een handige gadget van My Future Gadget. Deze lucifer zal nooit op gaan en kan je keer op keer opnieuw ontsteken. Ideeal dus om aan je sleutelbos te hebben hangen of om in je tacklebox te hebben. Nu moet je het 'nooit op gaan' wel met een korreltje zout nemen aangezien je de houder wel op tijd moet vullen met vloeistof natuurlijk. Ze zijn verkrijgbaar in diverse designs. Voor meer informatie kijk je op de website van My Future Gadget.

MFG Permanent Match Keychain

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.