CF News Flash - Mei 2020 Deel 2

Terwijl ik de laatste hand leg aan deze versie van de News Flash hoor ik het gespetter van de kinderen in het zwembad en hebben wee heerlijk ontbeten in de tuin. Terwijl het nog maar eind mei is voelt het al als zomer en ook het kwik stijgt volgende week naar zomerse hoogte. Het zal dus ook wel druk zijn aan de waterkant met ook nog een lang weekend in het vooruitzicht. In deze News Flash hebben we de laatste nieuwtjes weer op een rij gezet voor je met onder andere zomers nieuws van Crocs en Vass maar ook nieuws van Spomb, Pallatrax, Powapacs, CC Moore, Korum en nog veel meer.

Pallatrax Squab Pop-ups

Het Engelse Pallatrax zal je waarschijnlijk kennen van hun Stonze systeem. Het zal je dan ook niet verbazen dat ze milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan. Hierdoor hadden ze er ook een tijd geleden voor gekozen om te stoppen met hun pop-up range. Inmiddels hebben ze deze geherintroduceerd met als footnote dat je pop-ups als afval moet behandelen en dus niet klakkeloos in het water moet gooien. In hun range pop-ups vindt je zowel natuurlijke kleuren als fluoro in hun smaken Jungle en Crave. Bij de fluoro kan je kiezen voor een mix of een specifieke kleur. Wat de pop-up range van Pallatrax het vernoemen waard maak zijn de Squab pop-ups die beschikbaar zijn in alle varianten zoals hierboven beschreven. De Squabs zijn een soort kussentjes in plaats van een ronde boilie die je gewend bent. Het idee hierachter is dat dit de inhaking bevorderd het op zijn minst in ieder geval eens iets anders dan de vis gewend is. Check de website van Pallatrax voor meer informatie. 

Pallatrax Squab Pop-ups

Spomb Braid en Braid Leader

Bij het merk Spomb zullen de meeste gelijk de link leggen naar het gelijknamige spod variant. Inmiddels is het merk een tijd geleden verkocht aan Fox International en ondanks dat ze de trend al hadden in gezet zie je nu meer producten onder het merk Spomb verschijnen. Zo hebben ze nu ook een shockleader en braid op de mark gebracht welke natuurlijk bedoelt zijn voor het gebruik met de Spomb zelf. De braid heeft een rode kleur zodat hij goed opvalt en is natuurlijk drijvend zodat je de Spomb makkelijk kan binnendraaien. Deze wordt geleverd op een spoel van 300 meter en heeft een dikte van 18 honderdste. Waar ik zelf graag gebruik maak van een dikke nylon leader heeft Spomb er voor gekozen om een leader op de markt brengen van gevlochten materiaal. Deze is natuurlijk wel wat dikker dan de braid zelf, namelijk 26 honderdste en heeft een breeksterkte van 50lb. Deze wordt geleverd op een spoel van 50m. Check de website van Spomb voor meer informatie. 

Spomb Braid en Braid Leader

Carp Whisperer Ready Made Zig Rig

Waar je voor de meest voorkomende onderlijnen kan kiezen uit legio merken als het aankomt op voorgeknoopte varianten is het bij zig rigs nogal zoeken. Volgens Carp Whisperer zijn ze zelfs de eerste, of dat dit ook zo is laat ik even in het midden dat er niet veel zijn is in ieder geval waar. De zig rigs van Carp Whisperer worden geleverd in een lengte van 4 meter zodat je ze zelf gemakkelijk op maat kan maken. Hierdoor zijn ze ook te gebruiken voor de fixed of adjustable methode. Ze zijn afgewerkt met een twee kleurig balletje welke zwart/wit of zwart/geel is. Ze zijn verpakt per 3 rigs op een spoel. Check de website van Carp Whisperer voor meer informatie.

Carp Whisperer Ready Made Zig Rig

Korum Surface Bomb

Drijvend vissen op korte afstand kan natuurlijk zonder enige poespas en alles wat je nodig hebt is een haak met eventueel een stukje elastiek. Wil je een wat grotere afstand overbruggen dan zal je toch iets van een werpgewicht nodig hebben. De nieuwe Surface Bomb van Korum kan je vullen met water en zo dus zelf het werpgewicht bepalen. Doordat het gewicht voorin zit kan je hem secuur wegzetten en heeft hij gelijk het bolt effect (zelf haking). De Surface Bomb zal verkrijgbaar zijn in twee formaten en in twee kleuren namelijk een donkere en een fel oranje variant.

Korum Surface Bomb

CC Moore Bait Kitchen: Squid Range

Chris de Clercq is op het YoutTube kanaal van CC Moore een nieuwe reeks filmpjes gestart onder de noemer 'Bait Kitchen'. In deze reeks gaat hij dieper in op de diverse producten van CC Moore door een range voor te stellen of vragen te beantwoorden samen met een andere consultant. In de eerste editie van deze reeks bespreekt hij de eind vorig jaar gelanceerde Squid Range. In deze range vindt je pellets in 2 en 6mm, Bag Mix, Hookbaits, Squid Compound en de Squid Hydro. Tevens is er ook Squid Bag Mix Pack en de Squid Session Pack. In de video hieronder legt Chris alles uit over deze range en geeft ook nog diverse tips hoe je ze perfect kan gebruiken. Wil je nog meer weten kan je natuurlijk ook even kijken op de website van CC Moore of een bericht sturen via de FaceBook pagina van CC Moore Benelux en wie weet bespreken ze je vraag in een volgende editie van Bait Kitchen

Butt slaps and stickers: 3M Adhesive Primer

Voor de hobbyisten hebben we ook nog een nieuwtje gevonden. Het Engelse 'Butt slap and stickers' maakt allerlei stickers, die je ook kan personaliseren, zoals butt slaps, spool wraps en dergelijke. De meeste producten die je zou willen bestickeren hebben een oppervlakte wat betreft vorm of type materiaal niet de beste kleefkracht voor je stickers. Door gebruik te maken van een primer vergroot je deze en blijven je stickers veel beter zitten. Ze hebben de primer van 3M laten herverpakking in kleine flesjes die groot genoeg zijn voor zelfs de fanatieke customizer. In de dop zit gelijk een kwastje verwerkt zodat je deze makkelijk kan aanbrengen. Een flesje kost je slechts £ 4 of in combinatie met een sticker bestelling slechts £ 3,50. Contacteer ze via hun FaceBook pagina voor meer informatie. 

Butt slaps and stickers: 3M Adhesive Primer

Campvelt Outdoorshop Camouflage mondkapje

Vorige week bespraken we al de mondkapjes van Monkey Climber en met het verplicht worden van de mondkapjes in het openbaar vervoer in Nederland vanaf 1 juni zijn er natuurlijk meer bedrijven die hier brood in zien. Campvelt Outdoorshop verkoopt nu ook niet-medische katoenen mondkapjes met een camouflage print. Deze mondkapjes zijn voorgevormd en met de hand gemaakt in Nederland. Ze worden geleverd in een sealbag zodat je hem netjes kan opbergen. Je kan ze aanschaffen via de webshop van Campvelt.

Campvelt Outdoorshop Camouflage mondkapje

Sportvisserij Nederland VISsenscanner

Waar mijn eerste beleving van een computer nog een zwart scherm was met een witte commandprompt waar je commanda's op kan intypen is tegenwoordig je smartphone al ontelbare keren krachtiger. Dit heeft natuurlijk ook de weg geopend voor technieken die 'veel' computerkracht kosten zoals image recognition, AI en machine learning. Met deze technieken heeft Sportvisserij Nederland nu hun VISsengids app sterk verbeterd en kan deze de soort vis herkennen aan de hand van een foto. Met een beetje goede foto klopt de uitkomst nu al in 95% van de gevallen. Best een knap staaltje techniek. Check de video hieronder of kijk op de website van Sportvisserij Nederland voor meer informatie.

Crocs Men’s Swiftwater Mesh Wave

Bij Crocs moet ik toch altijd denken aan de plastic variant van een klomp die je vooral veel op de camping ziet. Toch hebben ze een heel scala aan schoeisel en een nieuwe toevoeging is de Swiftwater Mesh Wave. Deze is gemaakt om vooral in het water te gebruiken en dus ook goed te gebruiken voor ons. Door de openingen voert hij het water goed af en door de visgraatzool heb je een goede grip onderwater. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren waaronder het leger groen. Ben je meer iemand van de traditionele Crocs dan hebben ze daar nu ook diverse camouflage prints van. Deze zijn nu verkrijgbaar in een zwarte, licht grijze en leger groene variant. Voor meer informatie check dan de website van Crocs.

205701_3TF_ALT110
206454_309_ALT140

Vass Easy-Bac Fishing Trainers

Als we dan toch met schoeisel aan de slag zijn moeten we natuurlijk ook de nieuwe Easy-Bac Fishing Trainers van Vass vermelden. Deze kan je gebruiken als een soort pantoffel en dus snel aanschieten tijdens een run. Moet je wat verder lopen dan kan je de hielband naar achter halen waardoor de schoen goed vast zit en je een soort schoen krijgt. Natuurlijk is deze voorzien van een zool met goede grip en heeft een ademend mesh. Met een groene kleur , bruine zool en het kenmerkende geel in de hielband is hij natuurlijk ook lekker carpy. De verwachting is dat ze in het midden van juni verkrijgbaar zullen zijn bij de Vass dealers. Check de website van Vass voor meer informatie. 

Vass Easy-Bac Fishing Trainers

Powapacs DAB+ Pro Radio

Alweer een tijdje terug schafte ik de DAB+ radio aan van Powapacs waar ik een unboxing video en artikel van gemaakt had. Hij is inmiddels onze trouwe gezel aan de waterkant voor een zacht achtergrond muziekje. Inmiddels hebben ze bij Powapacs de opvolger van dit veelzijdige 'radiootje' op de markt gebracht die de toevoeging Pro heeft gekregen. De Pro heeft nu 20 voorkeuzezenders en een groot display waar je ook de zender op kan aflezen. Dit laatste was iets wat ik eigenlijk wel mis op de mijne, maar aan de andere kant heeft het ons ook al veel leuke zenders opgeleverd waar ik anders nooit naar zou luisteren. Gezien de voorkeuzezenders lijkt het er op dat je ook een keuze kan maken in de zenders waar je op het kleinere broertje alleen kan scannen. De Powapacs DAB+ Pro Radio is onder andere verkrijgbaar bij M2 Bait and Tackle

Powapacs DAB+ Pro Radio

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.