CF News Flash - Mei deel 1

Wat hebben we toch een raar weer in dit land. Met Koningsdag was het nog nat en koud, en een week later stijgt het kwik alweer naar zomerse temperaturen. Dat het stijgen van de temperatuur gepaard gaat met het stijgen van het aantal vangsten een feit is kan ik merken doordat op social media de ene na de andere karper mijn scherm passeert. Op sommige wateren heeft het omslaan van het weer er alweer voor gezorgd dat de karpers al aan het paaien zijn. Dat niet alleen het weer onvoorspelbaar kan zijn zagen we dit ook bij het voetbal. Afgelopen weekend pakte PSV tegen de meeste verwachtingen in alsnog hun 23ste landstitel. Toch moet ik als Ajax fan zeggen dat PSV de terechte kampioen is.

Nieuwe stickmixen van Starbaits.

Gelukkig is het CF News Flash niet zo onvoorspelbaar want deze nieuwe editie staat op de dag van vandaag gewoon weer klaar voor jullie. In het eerste deel van mei kijken we wederom naar nieuwe producten van Fox, Kudos Tackle, Korda, Top Notch Tackle. Verder in deze editie behandelen we alvast 2 nieuwtjes uit een reeks nieuwe Taska producten. Ook kijken we naar nieuwe producten van Anaconda, Chub Fishing, La Carpe Anglaise, Strategy Bait. En heb ik nieuws voor de penvissers onder ons van Soul. Verder nemen we ook nog een prototype van Dutch carp metals onder de loep. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is kijken we ook naar een nieuwe bolie uit de keuken van een gloednieuwe aasfirma.

Nieuwe donkere handvaten van Dutch Reel Pimpin.

Fox VRS & ERS Slaapzak

Net zoals in de afgelopen editie`s behandelen we eerst weer even een paar nieuwe producten uit de stal van Fox. Deze keer gaan we kijken naar twee nieuwe slaapzakken en de bijbehorende slaapzak Cover. We beginnen eerst met de nieuwe slaapzakken van Fox. De 5 seizoens VRS (Ven-Tec Rip Stop) slaapzak is de wat uitgebreidere en luxere versie dan de 3 seizoens ERS (Evo-Tec Rip Stop). Het verschil in deze slaapzakken ligt hem aan het aantal lagen waaruit de slaapzakken bestaan, en aan het gebruikte materiaal. De VRS slaapzak is namelijk in tegenstelling tot de ERS waterdicht en een stuk beter gevoerd voor de koudere periode`s. Ook bestaat de VRS uit meerdere lagen waardoor het ook nog eens een zeer warme slaapzak is voor de koudere omstandigheden. In tegenstelling tot de ERS slaapzak is de VRS slaapzak is makkelijk om te zetten naar een drie seizoens slaapzak. Dit kan namelijk niet met de ERS omdat deze standaard al maximaal 3 seizoens is.Verder zijn beide slaapzakken voorzien van elastische panelen aan het hoofd en voeteneind en een elastische riem in het midden om alles goed vast te zetten aan je bedchair. Beide slaapzakken zijn voorzien van een 10mm heavy duty rits, en twee losse mesh vakken met rits voor het opbergen van wat kleine spullen. De VRS en ERS slaapzakken zijn allebei te verkrijgen in de volgende 3 verschillende maten. VRS1 & ERS1 (ideaal voor compacte bedchairs als de R1 Camo), VRS2 & ERS2(ontworpen voor standaard bedchairs als de Flatliner en R2 Camo) en VRS3 & ERS3 (ontworpen voor grotere bedden als de Kingsize Flatliner en R3 Camo). Voor meer info over deze twee slaapzakken verzoek ik je om de website van Fox te bekijken. www.foxint.com

Boven de ERS 3 seizoenen slaapzak en onder de VRS 5 seizoenen slaapzak.

Fox VRS Sleeping Bag Cover

Als toevoeging op de nieuwe VRS slaapzakken lanceerd Fox deze nieuwe VRS Slaapzak Covers. Ze zijn uitgevoerd met hetzelfde hoogwaardige Ven-Tec Rip Stop materiaal. Dit materiaal is sterk, duurzaam en waterdicht. De binnenzijde is voorzien van een micro fleece voering dat zorgt voor extra warmte. De elastiche hoofd en voetpanelen zijn makkelijk te bevestigen aan je bedchair, en in het midden bevestig je hem doormiddel van een quick release gesp. De VSR Sleeping Bag Cover is ook ideaal te combineren met de Fox ERS slaapzakken voor het creëren van een waterdichte cover en extra warmte. Ook deze slaapzak cover is in dezelfde maten verkrijgbaar als de eerder genoemde slaapzakken en wordt net zoals de slaapzakken geleverd in een stuff zak.

De nieuwe waterdichte VRS Sleeping Bag cover van Fox.

Anaconda Lounge Bedchair

Nu we toch al bezig zijn op het gebied van slapen en comfort kunnen we meteen even kijken naar de nieuwe Lounge Bedchair van het Duitse merk Anaconda. Volgens Anaconda zal dit de bedchair van heel veel karpervissers worden komend seizoen. Dit komt mede door de lengte en breedte van deze bedchair die maar liefst 205cm lang is en 88 cm breed. Een kenmerkend feature van deze bed is dat hij op een stevige hoogte gezet kan worden van 30cm tot maar liefst 54cm en een maximaal gewicht kan dragen van 170kg. Een ideale bedchair dus voor de wat grotere vissers onder ons. Het mooie van deze bedchair is dat de prijs zeer gunstig is. Voor de Anaconda Lounge Bedchair betaal je namelijk maar 139,95€.

De Anaconda Lounge Bedchair.

Dutch Carp Metals Spiegelsteun voor je Fishfinder

Nadat we even bij onze Oosterburen hebben gekeken gaan we nu snel terug naar ons eigen kikkerlandje om te kijken naar een zeer handig gebruiksvoorwerp dat zich nog in ontwikkelingsfase bevindt. Dutch Carp Metals is namelijk begonnen met het ontwikkelen van een Fishfinder steun voorzien van een spiegelmontage. Zelf ben ik namelijk ook op zoek naar een geschikte steun voor me dieptemeter en uit ervaring kan ik zeggen dat dit nog niet zo gemakkelijk is dan het lijkt. Hier ligt nog genoeg ruimte voor in deze markt. En laat DCM hier nu prima op ingespeelt hebben met deze Fishfinder steun. Doormiddel van twee bouten zet je de houder simpel vast aan je spiegel en kan je de dieptemeter zo positioneren hoe jij hem wilt hebben. Ik moet zeggen het prototype ziet er al veel belovend uit! Hopelijk komt deze Fishfinder steun snel op de markt!

Prototype van de Fishfinder Spiegelsteun coming soon.

Taska 13.9 Pro Edition Stainless range of bankware

RVS lijkt een grote opmars te maken in het karperwereldje! Geef ze eens ongelijk. Het ziet er blitz uit, je kan het combineren met vrijwel alle kleuren en RVS is nog eens zeer solide ook. Sinds kort heeft Taska nu ook een eigen RVS serie aan hun assortiment toegevoegd. Deze nieuwe serie RVS Bankware van Taska ziet er gewoon blinkend uit en de rode ringen die erin verwerkt zijn geven het een eigen uitsraling en maken het plaatje perfect af. Wees creatief en stel je eigen setup samen uit een breed scala aan RVS Bankware producten van Taska. Kijk voor het complete assortiment van deze serie op www.taskacarp.com.

Taska Grill Pan

Culinaire hoogstandjes aan de waterkant zijn geen probleem meer met deze nieuwe Grill pan van Taska. Alle top gerechten heb je binnen een handomdraai zo voor mekaar. Met deze pan kan je bijna alles koken of bakken wat je maar wilt. De Grill pan van Taska bestaat uit 2 delen waardoor je eigenlijk 2 pannen in 1 hebt. Je kan namelijk beide kanten onafhankelijk van elkaar gebruiken om extra eten te bereiden of zelfs tegelijkertijd je waterketel te koken. Wat de Grill pan van Taska verder ook handig maakt is het geribbelde oppervlak wat het aanbakken van je eten voorkomt. Met deze Grill pan kan nu iedereen de chef-kok aan de waterkant zijn. Binnenkort verkrijgbaar bij jou Taska dealer.

Koken aan de waterkant was nog nooit zo gemakkelijk.

Top Notch Tackle Pod Anchors

Ook deze editie zit Top Notch Tackle er gewoon weer in! In de eerste editie kon je hun prachtige nieuwe Rod Pod al even bewonderen. En als aanvulling op deze Rod pod ( en ook andere Rod Pods) heeft Top Notch Tackle namelijk een handgemaakt massieve roestvrij stalen Pod Anchor ontwikkeld die er voor zorgt dat je Rod Pod geen kant meer op gaat. Het enige wat je nog moet doen is een bankstick eraan vastschroeven en je Pod zit vast aan de grond genageld. Deze Pod Anchor van TNT heeft een prijskaartje van €34,95 en is ook wederom te bestellen bij M2 Bait And Tackle.

TNT Pod Anchor.

Chub Vantage All Weather Suit

Angezien de temperaturen flink schommelden afgelopen twee weken is goede warmtekleding voor de koudere nachten zeker geen overbodige luxe. Met dit nieuwe Vantage All Weather Suit van Chub Fishing behoren deze koudere nachten tot het verleden. Dus geen koude nachten meer met dit multifunctionele 3 in 1 pak dat bestaat uit het duurzame Climatex 3000 outer shell materiaal. Kenmerkend voor dit materiaal is dat het waterafstotend is maar toch kan ademen. Zoals ik al eerder vermelde bestaat dit pak uit 3 delen: Een waterdichte jas, een warme fleece trui en uiteraard een Bib & Brace broek om het pak af te maken. www.chubfishing.com

Lekker warm en comfortabel met de Chub Vantage All Weather Suit.

Strategy Baits nieuwe Fluo Pop-up range

Ik kan wel zeggen dat het voorjaar de jaargetijde is om fluo pop-ups in te zetten. Doordat het water nog wat koud is zullen de karpers nog niet veel voedsel tot zich nemen. Om ze toch over de streep te trekken voor een aanbeet is het verstandig om een visuele trigger in te zetten waardoor ze nieuwsgierig worden en het aas toch zullen oppakken voor nader inspectie. De nieuwe Fluo Pop-up range van Strategy Baits leent zich hier perfect voor. Deze nieuwe range bestaat uit 3 series: ‘Irresistible Seafood’, ‘The ‘n Butyrics’ en de ‘Seductive Thrill’. Elke serie kenmerkt zich door zijn eigen unieke identiteit, smaak en geur. De combinatie van attractoren, oliën en flavour creëren een onweerstaanbare signaalwerking. De felle fluokleuren zorgen voor een niet te missen visuele prikkel. Daarnaast bezitten deze pop-ups een extreem hoog drijfvermogen (>48h) waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het vissen met alle pop-up-, chod- en/of snowman-presentaties. Alle pop-ups zijn leverbaar in potjes van 12&16mm en in 20mm. Benieuwd naar alle smaken van elke range? Kijk dan snel op www.strategycarp.eu.

Drie verschillende series: ‘Irresistible Seafood’, ‘The ’n Butyrics’ en de ‘Seductive Thrill’.

La Carpe Anglaise nieuwe haken

Bij het horen van de naam La Carpe Anglaise zullen waarschijnlijk niet meteen je alarmbellen gaan rinkelen. Maar sinds September vorig jaar is dit tamelijk nieuwe end tackle merk ook in Nederland verkrijgbaar. Langzaam komen er al meer verdeel punten voor dit merk. Onlangs zijn er weer twee nieuwe haken aan hun assortiment toegevoegd. Deze vlijmscherpe haken zijn voorzien van een laagje teflon en zijn beresterk. De prijs van deze Engelse kwaliteits haken is zeer voordelig. Deze haken kosten maar 3,50€ voor 12 stuks. Wil je nog meer zien wat dit merk te bieden heeft? Ga daan naar www.lacarpe-anglaise.com

Nieuw in Nederland La Carpe Anglaise.

Korda Improved Bait Up Feeder

Laatst zag ik een filmpje langskomen van visblad tv waarin Marco Kraal en Herwin Kwint modern gingen witvissen doormiddel van een Method Feeder. Een vernuftig systeem om een extra attractief voerplekje te creëren rondom je haakaas. Je drukt als het ware je grondvoer in het lood samen met je aaspresentatie. Let er hier wel bij op dat je haakaas niet aan de verzwaarde kant komt te zitten want deze kant komt onderop de bodem te liggen. Gelukkig heeft Korda hun eerdere Bait Up Feeder verbeterd. Het kunststof gedeelte is tegenwoordig vervangen door lood waardoor deze Bait Up Feeders zwaarder zijn omdat ze nu volledig uit lood bestaan. Dit zal de inhaking zeker bevorderen. www.korda.co.uk

De nieuwe verbeterde Bait Up Feeder.

Kudos Tackle nieuwe upgrades voor de Steve Neville alarms.

Anno 2016 is bijna alles mogelijk voor het customizen van je uitrusting. Kudos Tackle is hier een belangrijke schakel in. Voornamelijk op het gebied van beetregistratie is er van alles mogelijk bij Kudos Tackle. In de eerste editie van CF News Flash konden we al even kijken naar de nieuwe Steve Neville all blue alarms. Nu een paar weken later zijn er een paar coole gadgets erbij gekomen voor deze alarms. We beginnen bij de roller wieltjes van de Neville alarms want deze kun je namelijk vervangen voor de nieuwe en mooiere gecustomizde blauwe gravity roller wieltjes. Als 2e upgrade zijn er nu ook nieuwe snag ears verkrijgbaar voor de Neville alarms. Deze snag ears zijn trouwens ook op bestelling te verkrijgen voor Delkim of ATTS. Overigens zijn deze snag ears ook weer uit te breiden doormiddel van carbon sleeves inclusief isotopen in de kleur die jij wilt. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Ga dan naar www.m2baitandtackle.com

Nieuwe upgrades voor de Steve Neville alarms.

Soul Carp Stalker Float Serie`s

Het voorjaar is de ideale tijd om eens lekker met de pen op pad te gaan. In deze tijd van het jaar zijn de kleinere slootjes een stuk eerder opgewarmd en is de karper al een stuk aktiever dan op de diepere plassen. Speciaal voor de penvissers onder ons heeft Soulcarp een nieuwe Range met dobbers uitgebracht. Alle dobbers zijn vervuldigd uit het welbekende balsa hout en zijn allemaal voorzien van een wartel. Deze dobbers zijn in verschillende kleuren, gewichten en lengtes te verkrijgen zodat er voor ieder wat wils is!

Originals First Choise Scopex

Beste lezers van CF het zal jullie onlangs niet onopgemerkt zijn gebleven dat er een nieuwe aasfirma op de markt is verschenen die de naam; “Originals” draagt. Op CarpFeeling had je de lancering van deze nieuwe aasfirma al kunnen lezen en mocht je hem gemist hebben klik dan hier voor de introductie van Originals. Om eerlijk te zijn kan ik deze nieuwe bol niet beter verwoorden dan dat Originals zelf al heeft gedaan. Dus bij deze laat ik het woord over aan Originals om de nieuwe First Choise Scopex te presenteren.

Wij stellen met trots aan jullie voor: de First Choice Scopex. Deze mierzoete boilie is één van de paradepaardjes uit onze range. Deze boilie is opgebouwd uit een flink aantal koolhydraatrijke grondstoffen, grove zaden, birdfoods, melkproteïnen en eierschalen. Voor een optimale instant respons hebben we een blend toegevoegd die bestaat uit vrije-aminozuren, melkextracten, eetlustopwekkers en meerdere natuurlijke suikers. Vanzelfsprekend zorgt de originele Scopex flavour voor een karakteristieke boterzachte zoete geur. Bij het opsnuiven van deze geur dwaalden onze gedachten weer even af naar de geur van de originele Scopex bolletjes zoals we die allemaal kennen uit onze eerste jaren als vissertjes. De First Choice Scopex zal verkrijgbaar zijn in 15, 20 en 25 mm. Op 27 mei zal Originals hun nieuwe webshop lanceren dus stay tuned! www.original-boilies.com

De First Choice Scopex van Originals.

En met het nieuws van de nieuwe boilies van Originals zijn we aan het einde gekomen van een bomvolle CF News Flash. Ik kan jullie alvast verklappen dat ook de volgende editie weer goed gevuld is! Voor nu is het te hopen dat het mooie weer en de vangsten blijven aanhouden. Dan zie ik jullie over 2 weken weer met een gloednieuwe CF News Flash.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.