CF News Flash - Mei deel 1

Het zachte weer en vooral de schijnende zon van de laatste dagen hebben ervoor gezorgd dat de eerste berichten van paaiende vissen alweer voorbij zijn gekomen op social media. Met Pasen was het kouder dan met kerst en nu al weer de paai die zich aankondigt, wat kan het toch af en toe raar en vlug gaan in ons kikkerlandje. Waar velen zich niet wagen aan het water in deze tijd kan dit juist een uiterst succesvolle periode zijn, zoals Wesley ons vorig jaar uitlegde. Pas bij het nalezen van deze editie besef ik me dat het bijna een News Flash UK Editie is geworden en er dus veel nieuwtjes zijn van de andere kant van de plas. Veel leesplezier!

Nash Brolly Pouches

Een opgeruimde brolly is wel zo fijn natuurlijk, maar je bivvy tafeltje is al snel vol als je er een smartphone, sleutels en dergelijke oplegt. Nash heeft een speciale pouche ontwikkeld die je achterin in je brolly vastklikt aan de baleinen, zodat je sleutels en dergelijke netjes zijn opgeborgen en toch goed en snel bereikbaar zijn. De pouche is verkrijgbaar in twee maten, namelijk small en large. De small versie past in de Recon brollys en de large versie in de Scope OPS en Groundhog brollys. Kijk voor meer informatie op de site van Nash.

Nash Brolly Pouche

Gratis verzending bij Originals boven de € 50

Sinds deze week hoef je bij Originals bij een bestelling van € 50 of meer geen verzendkosten meer te betalen. Kan je toch weer mooi een extra kilo boilies, baitspray of een zakje pellets meebestellen zonder dat het opvalt. Bestel je boilies in de shop van Originals.

Angling Technics Digital Battery Meter (Microcat HD)

Ben je in het bezit van een Microcat HD voerboot van Angling Technics dan hebben we een leuk en handig nieuwtje voor je. Angling Technics heeft nu een meter op de markt gebracht waarmee je de vaartijd kan aflezen in minuten. Deze meter verbind je met je voerboot door gebruik te maken van het bijgeleverde kabeltje, welke je in de oplaadplug steekt. Als de accu onder spanning wordt gebracht zal de meter de overgebleven vaartijd weergeven. Halverwege het water met een platte accu is dus niet meer nodig met dit slimme metertje. Benieuwd naar meer informatie of wil je bestellen? Kijk dan op de site van Angling Technics.

Crafty Catcher Big Hit Munga

Het Engelse Crafty Catchers heeft voor 2017 de nieuwe uiterst attractieve Munga range toegevoegd aan hun Big Hit Range. De Munga range bestaat uit diverse liquids, mix en een cloud liquid. De Mix wordt geleverd in 3kg emmers welke bestaat uit crushed boillies, hele en crushed particles en pellets welke voorgesoaked zijn in verschillende liquids. Vervolgens kan je de Cloud liquid gebruiken om een wolk met attractiviteit te creëren rond je voerstek welke zich ook verticaal in de waterkolom zal verplaatsen. Met de liquids kan je het geheel perfect afstemmen op jouw boiliekeuze uit de Big Hit Range.

Crafty Catcher Munga

ECU Empera dst Classic carp rods

Edwards Custom Upgrades zal bij de meeste bekend zijn om hun oldschool beetverklikkers. Met dezelfde oldschool look heeft Scott nu ook een hengel op de markt gebracht. Met een ontwikkeltijd van bijna twee jaar kan het niet anders dan dat deze hengel enorm doordacht is. Zoals de afkorting al doet vermoeden is het een hengel die ontworpen is om afstanden mee te gooien. Natuurlijk is hij voorzien van SIC ogen, Fuij molenhouder en kurk. Oldschool look, maar met moderne technologie. Hij is gemaakt in een kleine oplage dus je moet er snel bij zijn. Voor meer informatie kijk je op de site van ECU of contacteer M2 Bait and Tackle.

ECU Empera dst Classic

MPE Snag-ear system

Het Engelse MPE heeft hun assortiment uitgebreid met snag ears. Deze snag ears hebben twee features, naast dat ze er natuurlijk voor zorgen dat je hengel niet uit je beetmelder wordt getrokken. Zo is er een geïntegreerde hockey voor je hangers die onder andere geschikt is voor Solar, Matrix en Kodus. De andere feature is dat je er ook isotopen in kunt plaatsen. Maar dit is natuurlijk wel doordacht en je hoeft niet met lijm aan de gang. Je plaatst deze heel simpel door de bolletjes aan de bovenkant los te draaien en de isotoop er in te laten zakken. De snag ears komen in twee formaten, waar het kleine formaat geschikt is voor ATT beetmelders en de grote voor onder andere Delkim en Fox. Zoals we in de vorige editie al hebben vermeld is MPE exclusief te verkrijgen bij M2 Bait and Tackle in de Benelux.

Fortis Eyewear Overwraps

Een goede polaroid bril is natuurlijk onmisbaar voor het spotten van vis aangezien deze de schittering van het water wegneemt. Hierdoor kan je beter in het water kijken en de vis dus spotten. Voor de brildragers onder ons heeft Fortis nu een overwrap bril gemaakt. Buiten dat het een overzetbril is heeft deze bril natuurlijk alle features die de Fortis brillen zo bekend hebben gemaakt.

Forits Overwrap

MarkerWorld Q-ring

Er zijn al verschillende methodes om je onderlijn snel te kunnen wisselen, zoals bijvoorbeeld quick change swivels. Deze werken natuurlijk niet voor chod rigs of andere rigs die je verbindt met een O ring. Bij MarkerWorld hebben ze nu een zogenaamde Q-ring in het assortiment. De Q-ring is een O ring maar dan met een opening aan de binnenkant zodat je snel je rig of swivel kunt loskoppelen. In eerste instantie zou je denken dat het pinnetje aan de binnenkant je lijn of leader zou kunnen beschadigen, maar volgens testen van MarkerWorld is dit toch niet het geval. Ze zijn natuurlijk te bestellen in de shop van MarkerWorld.

Markerworld Q Ring

Nash Quick Change Uni Ring Swivel

Een andere methode om je chod snel te verwisselen is natuurlijk door gebruik te maken van een quick change swivel. Nash heeft nu een Quick Change Uni Ring Swivel in hun assortiment waar de quick change aan een ring zit. Deze is verkrijgbaar in een normaal en micro formaat. De micro versie kan je bijvoorbeeld gebruiken voor een Ronnie of German Turbo Tweak rig.

Nash Quick Change Uni Swivel

Distance Keeper

Een tijdje terug besprak ik in de 5X reeks verschillende methodes om je rig in positie te krijgen. Nu is er een zesde bijgekomen, althans het is eigenlijk een variant op het afmeten van je lijn. Toen ik deze tegenkwam moest ik toch een paar keer goed kijken. Mijn vismaat was in het begin namelijk totaal geen fan van de distance sticks en had een apparaatje geknutseld waarmee je de lijn kon afmeten. Ik vond het maar een heel gedoe en alles behalve handig, aangezien je toch wel heel veel moest draaien. Schijnbaar was het toch niet zo'n gek idee want iemand in het Verenigd Koninkrijk was ook op dit idee gekomen en heeft inmiddels de Distance Keeper op de markt gebracht. De Distance Keeper meet je lijn tijdens het opspoelen, wat in dit geval wel elektrisch gaat. Als je echt een kleine stek heb kan dit natuurlijk wel een uitkomst bieden. Voor meer informatie kijk je op de Fanpage van de Distance Keeper.

Distance Keeper

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.