CF News Flash - November 2017 deel 1

Het was toch even schrikken van de week toen ik de auto's helemaal wit zag liggen. Dat werd natuurlijk krabben geblazen, maar nog belangrijker ik had eindelijk weer een sessie gepland voor deze week. Met de rap dalende temperatuur en geen tijd voor een voorbereiding moest het toch instant gebeuren. Een foto op onze whatsapp groep bevestigde mijn angst, de watertemperatuur was al behoorlijk laag op andere wateren. Achteraf was het gebrek aan voorbereiding juist misschien goed, want je voert snel te veel als ze al in wintermodus gaan. Met vijf runs kijk ik terug op een goed geslaagde instant dagsessie. Hierover later misschien meer, eerst maar eens vooruitkijken naar de laatste nieuwtjes.

Navitas Stove Top Coffee Pot

De meeste van ons kunnen een lekker bakje koffie aan de waterkant wel waarderen. In de 5x koffie haalde ik al diverse manieren aan om dit heerlijke goedje aan de waterkant te kunnen nuttigen. De beste manier is naar mijns inziens toch de Italiaanse Percolator. Navitas komt nu ook op de markt met een Percolator, voorzien van een carpy groen kleurtje en het Navitas logo. Het is een 6 kops versie, welke dus ongeveer 300 ml koffie kan produceren. De naam is wel een beetje omslachtig, want met percolator hadden we gelijk geweten wat ze bedoelen. Desalteniettemin staat de Navitas Stove Top Coffee Pot toch een stuk meer carpy aan de waterkant dan zijn glimmende broertje. De exacte release datum is nog niet bekend, maar op de website van Navitas kan je aangeven dat je een e-mail wilt ontvangen zodra hij beschikbaar is.

Navitas Stove Top Coffee Pot

RidgeMonkey Square Kettle

Waarom zijn (fluit)ketels altijd rond? Ik moet zeggen dat ik ook geen idee heb. Echt makkelijk in transport is het niet want je heb natuurlijk altijd loze ruimte. Die vraag stelden de productontwerpers van RidgeMonkey zichzelf ook en zo werd dus de RidgeMonkey Square Kettle geboren. Naast het vierkante design hebben ze de bovenkant ook zo ontworpen dat hij echt vierkant is voor het transport en je er ook nog iets bovenop kan zetten. Wederom simpel bedacht, maar ik heb ze nog niet eerder gezien. Ze zullen verkrijgbaar zijn in twee formaten, namelijk 0,5 en 1,1 liter. Ze zullen nog in december worden geleverd aan de winkeliers, dus net op tijd om onder de kerstboom te leggen.  

RidgeMonkey Square Kettle

M2 Bait and Tackle – Heavy Duty Peg Bag

M2 Bait and Tackle staat bekend om producten van hoge kwaliteit. Een hoogwaardige Peg Bag naar hun zin konden ze niet vinden op de markt en dus besloten ze er maar eentje zelf te laten maken. Compleet naar hun eigen wensen en kwaliteitsstandaard. De Heavy Duty Peg Bag is gemaakt van 1000 denier Cordura en de uiteinden zijn zelfs van dubbel materiaal voorzien. Natuurlijk uitgevoerd in een mooie camo print en voorzien van een handvat. Deze tasjes zullen dus heel lang meegaan. Ze zijn verkrijgbaar in twee formaten, namelijk large (28 cm) en extra large (38 cm). Voor meer informatie kijk je op de website van M2 Bait and Tackle.

M2 Bait and Tackle – Heavy Duty Peg Bag

Strategy Shot on the Hook – Nieuwe versie

Een shot on the hook zal de inhaking van diverse rigs enorm verbeteren. Er zijn natuurlijk diverse manieren om deze te monteren, maar de makkelijkste is toch wel met de Strategy Shot on the Hook. Toch was niet iedereen tevreden over deze rubbertjes, aangezien het toch nog best lastig was een loodje netjes te monteren. Strategy heeft dit commentaar serieus genomen en het product nog eens goed onder de loep genomen. De vernieuwde versie is een D-vorm geworden. Hierdoor is het gemakkelijker om hier een loodje op te monteren en tevens zit het loodje een stuk beter vastgeklemd. Ook het stuk wat over de haak gaat is iets groter geworden zodat deze meer grip heeft. De vernieuwde versie van de Shot on the Hook is verkrijgbaar vanaf Carp Zwolle.

Strategy Shot on the Hook

Korda Propolis

Propolis is een bekend middel om wonden te behandelen en zo ook bij vissen. In de koiwereld wordt dit middel al lang gebruikt. Sterker nog: dit middel stamt eigenlijk uit de oudheid. Propolis heeft een antibiotische werking en wordt gemaakt door bijen. Korda brengt het nu ook op de markt en binnenkort zal het dus bij alle Korda verdelers verkrijgbaar zijn. De Korda Propolis wordt geleverd in een flesje van 30ml en daar moet toch wel in iedere vistas nog een plekje voor te vinden zijn. Kijk voor meer informatie op de website van Korda.

Korda Propolis

Vass Wader Camo

Herkenbaar door de gele bretels zijn natuurlijk de waadpakken van Vass. Naast de herkenbaarheid lijkt het soms ook wel een hype en zie je ze terug op veel foto's. Een andere hype op dit moment is natuurlijk camouflage prints op zo'n beetje alles wat er is. Dus heeft Vass besloten een limited edition camo versie uit te brengen. Deze Limited Edition is natuurlijk wel voorzien van de herkenbare gele bretels. Dit laatste vind ik een beetje apart, want waarom camo en dan toch die gele bretels? Maar goed dit zal mijn Zeeuwse nuchterheid wel zijn. De limited edition camo versie zal onder andere verkrijgbaar zijn via De Tacklebox.

Vass Wader Camo

Poseidon Boot Speed Release

Het Duitse Poseidon is hun assortiment flink aan het uitbreiden en ze kwamen dan ook al meerdere keren voorbij in de CF News Flash. Gebruik je vaak een rubberboot in je visserij dan is hun laatste nieuwe product het bekijken waard. De Poseidon Boot Speed Release is een snelkoppeling om je rubberboot mee vast te leggen. De snelkoppeling is middels een grote hanger heel gemakkelijk los te koppelen waardoor je niet eerst een knoop uit het touw moet halen. Naast het snel loskoppelen is ook het aankoppelen een fluitje van een cent en doe je dit met één hand. Aan de Poseidon Boot Speed Release zit een 10mm dik koord van 1.5 meter lang. Op het koord zit ook een drijflichaam gemonteerd zodat je hem niet uit het water hoeft te vissen. Voor meer informatie kijk je op de website van Poseidon Angelsport.

Poseidon Boot Speed Release

Crosscall Action-X3

Ben je niet heel voorzichtig met je smartphone aan de waterkant dan is deze smartphone van het Franse Crosscall misschien wel iets voor je. De Crosscall Action-X3 is een outdoor-telefoon die stof- en waterdicht is en natuurlijk tegen een stootje kan. Zo heeft hij een IP68 classificatie en is getest tegen de militaire constructie MIL STD 810G / IK02. Een val van 2 meter is dus geen probleem voor deze smartphone. Hij is voorzien van Android 7, 32 GB en een 12-megapixel camera. De camera is voorzien van een snelle autofocus, krachtige flits en de nieuwste Large Pixel-technologie. Met een 3500 mAh batterij gaat hij ook nog eens lang mee. Een bijzondere feature is de X-Link, dit is een magnetische connector die je op de achterkant van de telefoon vindt. Deze is natuurlijk waterdicht en kan je gebruiken voor het opladen en om gegevens door te sturen naar je computer. Ondanks dat het een outdoor-telefoon is vind ik hem er nog strak uitzien ook. Kijk voor meer informatie op de website van Crosscall.

Crosscall Action-X3

Nash Logix luggage

Nash heeft een compleet nieuwe luggage range uitgebracht die vanaf eind november bij de Nash dealers verkrijgbaar zal zijn. Bijna alle tassen uit deze range hebben een harde bovenkant met een opstaande rand. Ideaal dus om klein materiaal op te leggen en te gebruiken als een soort tafeltje. In de range zitten onder andere een carryall, brew kit voor all je kookgerei en een workbox waar je naast je tacklebox ook nog andere kleine items in kunt bewaren. Ook zijn er twee tassen die de naam Barrow dragen en zoals de naam al aangeeft zijn ontworpen om op de barrow te plaatsen. Deze zijn verstevigd middels EVA zodat je er met een gerust hart van alles op kan zetten. Het laatste item wat ik nog kort wil bespreken is de Tech Bag. Deze tas is extra verstevigd en gevoerd zodat je veilig allerlei elektronica en zelfs je DSLR camera naar de waterkant kan transporteren. De Techbag is ook voorzien van twee kabeldoorvoering. Hierdoor kan je een powerbank netjes in de tas kan laten zitten en toch je mobiel opladen. Voor de volledige range kijk je op de website van Nash.

Nash Logix luggage

Fortis Eyewear XSR Binoculars 8x24

Fortis Eyewear is natuurlijk bekend van hun zonnebrillen met polariserende glazen. Een must voor het observeren, want deze haalt de schittering van het water. Vandaar ook hun motto “See Deeper”. Met de XSR Binoculars gaan ze hun motto uitbreiden met “See Further”. De XSR heeft een maximale vergroting van 8 keer en een lensgrootte van 24mm. Doordat de XSR is gevuld met stikstof zal de condensvorming tot een minimum beperkt blijven. De Fortis Eyewear XSR Binoculars zullen vanaf begin december verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van € 129,99. Houd de website van Fortis Eyewear in de gaten voor de exacte release datum.

Fortis Eyewear XSR Binoculars

Hooked – Nieuwe winkel in Oost-Vlaanderen

We sluiten deze editie af met een nieuwtje uit mijn eigen achtertuin, of eigenlijk van onze zuiderburen. In Assenede, wat gelegen is in Oost-Vlaanderen, zijn Nicky Helsens en Andy Bruggeman druk bezig de puntjes op de I aan het zetten om in het voorjaar van 2018 hun nieuwe winkel genaamd 'Hooked' te openen. De winkel zal een vloeroppervlakte hebben van 800 vierkante meter waar een groot assortiment aan merken verkrijgbaar zal zijn. De lijst is te lang om hier te noemen maar zal onder andere de volgende merken bevatten: Avid, Carpelicious, CC Moore, Solar, Fortis Eyewear, Grizzly, Nash, PB Products, Carp Whisperer, Sonik, Vass, Shimano, Ashima, Gardner, Force Rods, Wychwood, Sticky en Pallatrax. Een enorm breed assortiment dus. Voor de mensen uit Oost-Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen dus een welkome uitbreiding van het aanbod van winkels in onze regio. Houd de Facebook pagina van Hooked in de gaten voor het laatste nieuws.

Hooked

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.