CF News Flash - November 2018 deel 1

Je zou het misschien nog niet echt zeggen als je buiten loopt, maar november is weer aangebroken. Dat betekent dat veel vissers het toch wat rustiger aan gaan doen en ook het beurzen seizoen weer begint. Onze zuiderburen trapten gisteren af met Carp Bredene en ook de Hengelsport- en Botenbeurs staat weer op het programma deze maand. Met het beursseizoen in het vooruitzicht zien we ook heel veel nieuwtjes verschijnen. In deze News Flash onder andere nieuwtjes van New Direction Tackle, Fox, Cygnet, Korda, Ridgemonkey en een nieuwe loodvervanger genaamd Leadfree.

New Direction Tackle – Snag Bars

Met de release van de T10 Spring Indicator kon je er natuurlijk op wachten dat ze nog meer bankware gingen lanceren en de Snag Bars waren dus het volgende artikel. Zoals je gewend bent van ND Tackle hebben ze net een iets ander uiterlijk dan je vaak bij andere merken ziet. Je moet er van houden, maar ik vind het wel iets hebben ondanks dat ik toch zelf meer de oudere look prefereer. De Snag Ears zelf zijn voorzien van een matte rubberen cover zodat je hengels niet kunnen beschadigen en je kunt ze in de breedte verstellen. Op de base plate vind je ook een hockey voor je hanger/swinger. Hier wordt een magneet koppeling bijgeleverd die bijvoorbeeld gebruikt wordt bij de Fox Black Label swinger en hun eigen T10, maar ook een schroefkoppeling met 2BA draad zodat je hier eigenlijk alle andere gangbare hangers op kunt monteren. Voor maar 13 euro per stuk is het ook nog eens heel gunstig geprijsd. Voor meer informatie kijk je op de website van New Direction Tackle.

New Direction Tackle – Snag Bars

Fox 80LB 12V BL Elektromotor

Zodra je naar de zwaardere elektromotoren gaat kijken kom je al snel uit op 24 volt motoren. Dit betekent natuurlijk dat je een zwaarder accupack mag meesleuren. Fox heeft nu een 80LB motor op de markt gebracht die wel op 12 volt werkt. Deze is voorzien van NdFeb magneten en de laatste borstelloze technologie, waardoor deze volgens Fox 17% meer efficiënt is dan andere borstelloze motoren. De motor is traploos instelbaar en natuurlijk voorzien van functies zoals lage batterij bescherming, volt indicator en dergelijke. Heeft Fox hier mee nu een motor op de markt gebracht die wel te gebruiken is voor de wat grotere boten, maar niet het nadeel heeft van een grote zware accu? Voor meer informatie kijk je op de website van Fox. 

Fox 80LB 12V BL Elektromotor

Ridgemonkey The Ezee Knot Tyer

Eind 2015 kwam Kudos Tackle als eerste op de markt met een tooltje wat het bevestigen van je baitfloss rond een popup een stuk makkelijker maakte. Naar mijn weten heb ik geen andere producten gezien die hier verder op in speelde tot nu. Ridgemonkey komt namelijk binnenkort met hun Ezee Knot Tyer op de markt. De uitvoering is iets anders, maar de werking en concept hetzelfde. Je plaatst een boilie in de Ezee Knot, flos er overheen, omdraaien, knoopjes leggen en klaar. In het geval van de Ridgemonkey klap je hem vervolgens open en haal je de boilie er uit. Een klein verschil met Kudos is dat de Ezee Knot wat compacter lijkt waar die van Kudos er fraaier uitziet.

Hengelsportcadeau Karperbier

Hengelsportcadeau bestaat vijf jaar en je kent ze waarschijnlijk wel van de verschillende beurzen waar ze altijd met leuke hengelsport gerelateerde items staan. Zo staat er op mijn kast ook een fraaie stenen karper te pronken die ik bij hun heb gehaald. Zoals ik al zei bestaan ze vijf jaar en dit wilden ze vieren met iets speciaals. Daarom hebben ze nu een speciaal bier voor ons op de markt gebracht met de naam Karperbier. Met 8% een stevig biertje wat gebrouwen is in de Stadsbrouwerij Wilskracht te Ravenstein. Een ideaal cadeautje voor sinterklaas of kerst als je niks weet. Voor meer informatie kijk je op de website van Hengelsportcadeau.

Karperbier

Korda D-Rig Kickers

De oplettende kijker had de nieuwe D-Rig Kickers al voorbij zien komen in de Masterclass 5 video van Korda. Een IQ D-Rig maken is niet heel lastig al hebben mensen nog wel eens moeite met de eerste knoop en hier speelt Korda op in met de D-Rig Kicker. Een kant en klare D die naar hun zeggen ook de perfecte vorm heeft. Gemak dient de mens zullen we maar zeggen. Naast dat je deze voor een IQ D-Rig en andere varianten kan gebruiken is deze ook erg bruikbaar een Ronnie rig. Je boilie heeft dan net iets meer bewegingsvrijheid. De D-Rig Kickers worden vooralsnog alleen in het zwart verkocht in vier maten, namelijk small (haakmaat 8-6), medium (haakmaat 6-4), large (haakmaat 4-2) en XL (haakmaat 2-1). Voor meer informatie kijk je op de website van Korda.

Korda D-Rig Kickers

Cygnet Tackle Carbon Bankware Range

Nog op zoek naar lichtgewicht bankware? Misschien is de nieuwe Carbon range van Cygnet iets voor je. In de Carbon Range vind je banksticks en buzzerbars (2 en 3 rod) die uitgevoerd zijn in 3k carbon met een matte geweven afwerking. De punt, bevestiging voor je beetmelders en dergelijke zijn gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium om het geheel licht maar toch sterk te maken. Met een diameter van 12mm geeft dit een strakke uitstraling en passen ook andere accessoires uit de Slimline range op deze range. Zoals bijvoorbeeld de stage stand en de stabilizers. Voor meer informatie kijk je op de website van Cygnet. 

Voor maar € 9,95 naar de Hengelsport- en Botenbeurs

In de inleiding had ik het al even over de Hengelsport- en Botenbeurs welke natuurlijk weer wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht en dit jaar al weer voor de 17de keer. Met een oppervlakte van maar liefst 20.000 m2 en 200 stands belooft het een drukke editie te worden. Naast Carp Sqaure vind je er natuurlijk ook allerlei andere visserij en veel boten. Je kunt hier het volledige programma en deelnemerslijst bekijken. Tot en met dinsdag 6 November kan je een kaartje online aanschaffen voor maar € 9,95 ipv € 14,95. Wil je graag met de trein dan kan je ook een combi ticket aanschaffen voor maar € 23,00.

Hengelsport- en Botenbeurs

Prologic K3 Beetmelders + Receiver

Het doel was om een waterdichte beetmelder te maken met een hoge batterijlevensduur. Na twee jaar ontwikkelen en testen is hij dan nu eindelijk verkrijgbaar. Het meest opvallende verschil met de meeste andere beetmelders is waarschijnlijk wel dat de speaker in de beetmelder zelf geen toonselectie heeft. Dit is gedaan om alles compact te houden en ook een lange batterijlevensduur te kunnen halen. Op de beetmelder zit een mute functie (30 sec.) zodat je op het gemak je hangers kunt positioneren zonder een hoop lawaai. Het doel om een waterdichte beetmelder te maken lijkt me ook aardig gehaald aangezien ze een IPx6 rating hebben gekregen. De receiver kan je ook als bivvy light gebruiken en kan zowel manueel of automatisch worden ingeschakeld tijdens een run. In de houder bevindt zich ook magneet zodat je hem kunt ophangen, wat natuurlijk wel handig is als je hem als bivvylight wilt gebruiken. De toon op de receiver is wel instelbaar en kan tot 6 beetmelders aan. Voor meer informatie kijk je op de website van Prologic.

Prologic K3

Deeper Pro+ plus gratis accessoires

De Deeper Pro+ is al een tijdje op de markt, maar we hebben hem eigenlijk nog nooit behandeld in de News Flash. Om met de deur in huis te vallen hebben ze nu een aanbiedingsbundel waar je er een night cover, smartphone houder en Gerber Dime (multi tool) bij krijgt voor de prijs waar je normaal alleen de Deeper Pro+ voor hebt. Het verschil met Deeper Start is dat het WiFi en sonar bereik groter is bij Pro versies. Deze heeft namelijk een bereik van 100 meter voor de WiFi en kan tot 80 meter diep scannen. De Pro+ versie heeft een ingebouwde GPS ontvanger zodat je een heel water gemakkelijk in kaart kan brengen. De app van Deeper kan dit ook met de Pro versie, maar gebruikt dan de GPS van je telefoon. Je zult dan dus met een boot over het water moeten. De gemaakte scans worden (indien gewenst) verstuurd naar de servers van Deeper zodat je deze gemakkelijk kan terug bekijken via 'Lakebook'. Voor meer informatie kijk je op de website van Deeper. Houd ook onze website in de gaten, want we gaan de Deeper Pro+ aan de tand voelen en we geven er ook eentje weg binnenkort via Facebook. 

deeper

Kaartverkoop Carp Zwolle gestart

De beurs der beurzen voor ons als karpervissers is natuurlijk Carp Zwolle. Dit jaar vieren we zelfs de 25ste editie en ik ben dan ook benieuwd wat Mick en zijn team allemaal voor ons in petto hebben. Komende dinsdag is weer de persdag van Carp Zwolle waar wij natuurlijk verslag van zullen doen en hopelijk kunnen we dan een tipje van de sluier oplichten. Wil je zeker van zijn van toegang tot Carp Zwolle en gelijk kans maken op één van de drie vette visreizen aangeboden door The Carp Specialist? Koop dan alvast je tickets online! Alsof dat al geen reden is krijg je er ook nog een kortingsbon bij voor een lekker koud biertje naast natuurlijk de drie euro korting op je entree.

Carp Zwolle

Leadfree een loodvervanger die dicht bij lood komt!

We gaan deze News Flash afsluiten met een nieuwe loodvervanger, namelijk Leadfree. We gaan maar beginnen met misschien wel het belangrijkste detail: de dichtheid. Deze is namelijk rond de 9,1 g/cm3 waar lood 11 is, wat dus betekent dat ze heel erg in de buurt komen van lood. Nu zullen de meeste gelijk denken aan andere zware metalen, maar ze hebben ons verzekerd dat er geen andere giftige zware metalen in zijn verwerk zoals zink. De exacte compositie houden ze natuurlijk geheim, al is dat één van de meest gestelde vragen aan hun. Met een beetje denkwerk kan je wel raden welke materialen er waarschijnlijk verwerkt in worden. Door het gegoten wordt kunnen ze het in allerlei vormen gieten waaronder ook inline varianten, maar ook voerkorven, methodfeeders, kopjes voor shads en dergelijke. Een dingetje is misschien nog wel dat door het inkrimpen van het materiaal ze nu tot maximaal 100 gram gaan en de verwachting is dat dit volgend jaar 160 gram wordt. Het laatste struikelblok kan natuurlijk de prijs zijn. Zoals je waarschijnlijk wel weet is lood heel erg goedkoop zeker ten opzichte van andere materialen die een hoge dichtheid hebben. De adviesverkoopprijs zit maar 30 cent boven die van een loden variant van de bekende/grote andere merken. Dit lijkt dus een doorbraak te zijn in loodvervangers en ben dan ook erg benieuwd hoe dit zich verder ontwikkelt. Voor meer informatie kijk je op de website van Leadfree. Wil je producten aanschaffen dan kan je onder andere terecht bij Hengelsport Vught.

Leadfree

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.