CF News Flash - November 2018 deel 2

Vandaag komt als het goed is Sinterklaas weer aan wal in Nederland. Althans, toen ik vandaag naar het Sinterklaasjournaal keek bleek dit nog een grote vraag, want het waterpeil in de Zaan staat heeeel laag. Met de goedheiligman weer in het land wordt het weer pijnlijk duidelijk dat ook de herfst zijn langste tijd heeft gehad en dat koning winter weeral aan de deur staat de kloppen. Hang je de stokken aan de wilgen in deze periode dan kan je met de nieuwe boeken van Rini en Alijn de donkere dagen met gemak doorkomen. Met ook het aankomende beurzenseizoen voor de deur blijven de nieuwtjes gelukkig ook binnenkomen. Zo hebben we onder andere nieuws van Raptor, Cygnet, Chub, Fox, Aqua en Mitchell voor je klaarstaan.

Cygnet Stick Driver

Als de ondergrond hard is kan een bankstick in de grond krijgen soms best een uitdaging zijn. Doordat je de Stick Driver bovenop een bankstick plaatst en deze brede hendels heeft kan je meer en gemakkelijker kracht zetten en zal dit dus een stuk gemakkelijk gaan. Bovenop de Stick Driver vind je ook een waterpas en daarmee kan je dus alles netjes waterpas zetten. Er worden twee inserts meegeleverd zodat deze te gebruiken is voor zowel de Minimal Range (12 mm) en de 20/20 Range (20 mm en dus ook voor de stormpoles en dergelijke). Let wel op dat je Stick Driver plaatst in je bankstick zonder de binnenbuis, anders kan deze beschadigen. Voor meer informatie kijk je op de website van Cygnet Tackle.

Cygnet Stick Driver

Raptor Carp Gear Nieuwe Bivvy

Vorig jaar heeft Raptor onder de naam RCG, oftewel Raptor Carp Gear, al een hoop items gelanceerd en ze gaan dit komend jaar nog verder uitbreiden. Zo komt er ook een nieuwe 2 persoons bivvy op de markt. Deze zal gemaakt zijn van 300D materiaal en voorzien zijn van een binnentent. Ik heb zelf ook een gelijkwaardige tent en het statement dat je dus soms een hoofdlamp overdag moet gebruiken kan ik beamen. Deze zal een afmeting hebben van 295x300x162 cm en is dus niet echt klein te noemen, maar je kunt er dan ook nog een extra wrap bij doen zodat de voorkant nog een meter langer wordt. Dit geeft je dus een hoop extra ruimte, wat ideaal kan zijn voor de lange sessies. Begin januari zal deze nieuwe bivvy beschikbaar zijn en ik gok dat hij dus ook op Carp Zwolle te zien zal zijn.

Raptor Carp Gear Bivvy

Chub Airbird Bivvy

Als je het hebt over tenten met opblaasbare baleinen dan denken de meeste toch aan de onverwoestbare, maar erg kostbare Karsten tenten. Dit laatste zal vooral een reden zijn waarom je ze toch niet zoveel aan de waterkant ziet. Chub heeft nu een veel beter betaalbare variant van dit type tent op de markt gebracht die de naam Airbird draagt. De Airbird is verkrijgbaar in een 1 en 2-persoons variant en ik heb ze al gezien voor een kleine 600 euro. Doordat er gebruik gemaakt wordt van opblaasbare baleinen zijn stokken dus overbodig en is het opzetten ook nog eens kinderspel. Je monteert de tent aan het grondzeil, even pompen en hij staat. Volgens Chub kan je dit doen binnen 3 minuten. De tent wordt compleet geleverd met grondzeil en een pomp. Voor meer informatie kijk je op de website van Chub

Chub Airbird Bivvy

Fox Carpmaster Air Mat

Als we het dan toch over opblaasbare dingen hebben kunnen we wel gelijk de nieuwe onthaakmat meenemen van Fox. Dan hebben we het natuurlijk over de Carpmaster Air Mat die wat betreft prijs eigenlijk een beetje in de Karsten range valt. Zo kost de grootste versie je al gauw een slordige 150 euro. Naast de XL versie (125x70 cm) hebben ze ook een standaard versie met een binnenmaat van 100x50 cm. De twee opblaasbare kamers en het 50mm dikke foam kussen geven je dan wel goede bescherming voor de karper. Naast dat je hem als traditionele onthaakmat kunt gebruiken kan je hem omkeren en gebruiken in het water. Dit laatste is natuurlijk wel fijn als je een dikke vis heb gevangen en in omgekeerde positie wordt het stuk makkelijker om je armen onder de karper te krijgen. Natuurlijk is deze voorzien van een cover en bevestigingspunten voor pegs. Hij wordt compleet geleverd in een draagzak en met een pomp. Voor meer informatie kijk je op de website van Fox.

Fox Carpmaster Air Mat

Aqua Tech Socks

Goed schoeisel en sokken zijn vooral in de winter een must, want zodra je koude voeten krijg begint de ellende pas echt. De nieuwe Aqua Tech sokken zijn voorzien van Merino wol en verstevigd met Cordura op de hiel en tenen. Hiernaast zijn ze ook nog extra lang zodat je geen koude kuiten krijgt en ook ideaal voor wanneer je laarzen draagt. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten, namelijk 7 tot 9 en 10 tot 12. Voor meer informatie kijk je op de website van Aqua

Aqua

Baitstar Tornado Cells AV Lithium Accu met Bluetooth app

Ook Baitstar heeft nu een lithium ion en ijzerfosfaat, oftewel LiFeP04, accu in hun assortiment. Naast dat hier natuurlijk ook voor geldt dat deze veel lichter is beschikt deze ook over een app die je koppelt middels bluetooth. Je kan dan allerlei dingen uitlezen zoals de temperatuur van de accu, hoevaak is deze al opgeladen, verbruik, maar ook je huidige snelheid en hoeveel je nog kunt afleggen. Best wel handig als je op een groot water zit of nog een beetje moet overhouden om terug te varen vanaf een eiland. De Baitstar 12V 50Ah weegt slechts 5,5 kg waar een traditionele loodaccu (vergelijkbaar model = 100 Ah) gemiddeld een kilo of 25 weegt. Voor meer informatie kijk je op de website van Baitstar

Baitstar Tornado Cells AV Lithium Accu

Mitchell MX6 Full Runner

Als ik als kind een merk moest noemen van molens was het toch wel Mitchell of Silstar. Dit waren toen in mijn beleving toch wel de beste en werd er dus ook altijd grof gespaard om er eentje te kunnen aanschaffen. Ik heb eerlijk gezegd geen idee of die romantisering correct was, maar dat molentje wat ik na lang sparen een dikke 30 jaar terug heb aangeschaft hangt nu nog steeds onder een (nieuw) feeder hengeltje. Vorig jaar lanceerde Mitchell al hun Avocast Black Edition en ze breiden dit nu uit met de MX6. De MX6 is zoals de naam al doet vermoeden voorzien van een vrijloop mechanisme (wat je waarschijnlijk beter kent als het baitrunner systeem) maar ze hebben dit in een erg compacte body weten te persen. Natuurlijk is ook deze molen voorzien van een inklapbare hendel welke een erg fraai houtmotief heeft. Binnenhalen doe je met 85 cm per omwenteling bij de 7000 variant waar er ook nog een 5500 en 14000 variant beschikbaar zal zijn. De lijn zal worden opgespoeld met een slow oscillation opwind mechanisme. Ik heb begrepen dat hier ook nog een zeer aantrekkelijk prijskaartje aan toegevoegd gaat worden. De geruchten gaan dat dit best wel eens een molen kan worden die Mitchell terug op de kaart zet.

Mitchell MX6 Full Runner

Intelligent Angling Solutions Crystal Clear Slim With Pink Mag Head

Het Engelse Intelligent Angling Solutions maakt allerlei custom bobbins en daar zitten op zijn zacht gezegd echte parreltjes tussen. Naast allerlei carpy designs hebben ze er nu ook eentje met een roze look waarmee ze natuurlijk de vrouwelijke vissers targeten. De Pink Mag head is voorzien van magneten om je lijn te clippen en dus gemakkelijk te gebruiken bij verschillende diameters. Tevens is er ook een bijpassende isotoop beschikbaar. Voor meer informatie kijk je op de Facebookpagina van Intelligent Angling Solutions

Intelligent Angling Solutions

Total Camo Carp Accesoires Storm sides Aqua fast and light brolley

De camouflage look is helemaal hot en daar speelt Total Camo Carp Accesoires op in door allerlei items te maken met een DPM patroon. Zo hebben ze ook Storm sides voor de Aqua Fast and Light Brolley gemaakt. Een welkome aanvulling als je deze brolley hebt, maar geen volledige wrap wilt meenemen. Twee kleine flapjes houden je brolley natuurlijk meer 'light' dan een volledige wrap. Deze heeft een DPM camouflage look en is gemaakt van een waterafstotend materiaal. De Storm Sides zijn verkrijgbaar bij M2 Bait and Tackle.

Total Camo Carp Accesoires Storm sides Aqua fast and light brolley

Nieuw boek Alijn Danau – Bloed, Zweet en Granen

Op 8 december, voor onze Belgische vrienden: dat is inderdaad de dag van de VBK meeting, komt alweer het vijfde boek uit van Alijn Danau. Een pakkende titel verzinnen lijkt wel aan hem besteed en ook deze heeft een fraaie titel gekregen, namelijk 'Bloed, Zweet en Granen'. In dit boek bespreekt hij de laatste vijf jaar van zijn visserij waar hij vooral achter Belgische targets aangaat zoals The Real Thing. Ook zijn er gast hoofdstukken van Geert Ooms en Gunter Poelmans en een gecombineerd artikel met Stef Michels waar ze wat in de geschiedenis duiken. Met 440 pagina's en een hoop fraaie foto's kan je dit jaar je boekenkast dus lekker bijvullen. Bloed, Zweet en Granen is te verkrijgen via Westerlaan Publisher, maar ook op de VBK meeting en op Carp Zwolle. Voor € 45,- pronkt dit boek in je boekenkast. Bestel je hem in de voorverkoop bij Westerlaan dan krijg je € 5,- korting. 

Bloed, Zweet en Granen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.