CF News Flash - November 2019 deel 1

Inmiddels zijn we al weer aangekomen in november. De maand dat het beursseizoen ook weer begint en onze zuiderburen aftrappen met de Hengelexpo in Kortrijk gevolgd door de beurs in Utrecht. De beurs der beurzen voor ons is natuurlijk Carp Zwolle waar de kaartverkoop ook weer voor gestart is. Je hoeft natuurlijk niet te wachten op de beurzen om de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, want deze lees je natuurlijk ook gewoon in de News Flash. In deze editie hebben we onder andere nieuwtjes van Custom Angling Solution, Edwards Custom Upgrades, Custom Reels, Weston Developments en DNH Designs.

Gezocht karpervissende militairen

The Forces Carp Classic is een wedstrijd voor militairen van het Engelse leger die jaarlijks georganiseerd wordt. De organisatie van dit evenement wilt dit nu gaan uitbreiden met ook Belgische en Nederlandse militairen. Als je interesse hebt of andere vissende militairen kent kan je contact opnemen met Tim Gray via tjgray1968@hotmail.co.uk. Wil je meer weten over dit evenement dan kan je natuurlijk ook kijken op hun website

The Forcess Carp Classic

Navitas Backpack

Nu zijn er tegenwoordig allerlei tasjes en andere lugage te verkrijgen. Deze rugzak van Navitas is dan eigenlijk weer een gewone rugzak met wel een carpy look die ook kan gebruiken voor school en dergelijke. Net zoals de andere lugage van Navitas is deze voorzien van het Camo Splat Pattern en heeft de kenmerkende gele touwtjes. Natuurlijk kan je deze ook gebruiken om allerlei dingen in te stoppen als je gaat vissen :-) Voor meer informatie kijk je op de website van Navitas.

Navitas Backpack

Custom Angling Solutions Modulus Multi

Eigenlijk is het concept heel simpel maar wel super handig. We hebben het dan over een tripod base waar je andere banksticks op kan monteren net zoals allerlei buzzerbars en dergelijke. Hierdoor kan je deze voor van alles en nog wat gebruiken. Wat natuurlijk de naam Multi verklaard. Je kan hem gebruiken als voorsteun als je geen volledige rodpod wilt gebruiken, maar ook als spodding station, camera steun en zelfs als tripod voor het wegen door aan de onderkant een haak te monteren. Weer een doordacht product dus van Custom Angling Solutions. De producten van Custom Angling Solutions zijn in Nederland onder andere te verkrijgen via M2 Bait and Tackle en ik gok zomaar dat deze nieuwe Modulus Multi ook wel in hun assortiment zal verschijnen. Houd dus de Facebook pagina's van Custom Angling Solutions en M2 Bait and Tackle in de gaten.

Custom Angling Solutions Modulus Multi

Kaartverkoop Carp Zwolle gestart

Eind januari vindt natuurlijk weer traditie getrouw Carp Zwolle plaats in de Ijsselhallen. De beurs der beurzen waar wij ook weer van de partij zullen zijn. Gisteren is de kaartverkoop weer gestart en wil je dus zeker zijn van toegang op de dag van jou keuze dan kan je maar beter alvast je toegangskaart aanschaffen. Naast dat een online kaartje ook nog eens 3 euro goedkoper is maak je ook nog eens kans op een week vissen bij The Carp Specialist. Surf dus snel naar de website van Carp Zwolle en bestel je kaarten.

Carp Zwolle Tickets

Avid Carp Lok Down Snag Ears

Snag ears zijn natuurlijk onmisbaar als je bij obstakels wilt vissen en je niet graag je hengels uit je beetmelders wilt zien vliegen. Avid heeft allerlei bankware in hun Lok Down range en snag ears konden hier natuurlijk niet aan ontbreken. Doordat de baseplate geen gat heeft maar een sleuf kan je de snag ears op bijna alle beetmelders gebruiken en ze ook op jouw gewenste afstand zetten. Tevens kan je in top van de snag ear een isotope plaatsen en wordt er hiervoor ook een doorzichtig kapje meegeleverd. De snag ears zelf kan je losdraaien van de baseplate om ze niet te beschadigen tijdens het transport. Voor meer informatie kijk je op de website van Avid Carp

Avid Carp Lok Down Snag Ears

ECU MK1 Super+

De beetmelders van ECU zijn legendarisch en met de lancering van de R-Plus in 2018 werden ook de specificaties en functionaliteit nog eens flink opgeschroefd. Binnenkort komt ECU met een derde model op de markt die de naam Super+ heeft gekregen. Deze beetmelder heeft groten deels de dezelfde eigenschappen als de R-Plus, maar mist de range detection welke uniek blijft voor de R-Plus. Wel heeft de Super+ een bug eye led en “enhanced speed bite detection”, waar het laatste natuurlijk zorgt voor een nog snellere en betere beet registratie. Voor alle features van de R-Plus verwijs ik je naar de review van deze zeer gave beetmelder. Kijk voor meer informatie op de website van Edwards Custom Upgrades of pre-order hem bij M2 Bait and Tackle.

ECU MK1 Super+

Custom Reels Acryl Bobbins

De Acryl Bobbins van het Duitse Custom Reels bleken tijdens Carp Zwolle in eens erg populair en waren dan ook binnen 3 uur uitverkocht ondanks dat ze al 2 jaar in hun assortiment zaten. Dus na een korte afwezigheid hebben ze deze weer in het assortiment opgenomen. Deze bobbin is verkrijgbaar in het paars en een doorzichtige variant met een lengte van 38 of 52 mm. Hij wordt compleet geleverd met een zwarte ketting en hockey. Kijk voor meer informatie op de website van Custom Reels.

Custom Reels Acryl Bobbins

Weston Developments Daiwai Basia Folding Handle

Als je fan bent van de wat meer old-school look, maar toch heb gekozen (en het budget hebt) voor een Daiwai Basia of Basair molen dan zal de hendel je waarschijnlijk niet heel erg aanspreken. Het Engelse Weston Developments heeft nu een 70mm old school conversion kit. Deze hendel is dus een stuk korter dan de orginele en is voorzien van een zwarte coating. Ook is deze inklapbaar en heeft een hard houten knop. Deze hendel past op alle Basia en Basiair modellen en is alleen verkrijgbaar in een linker variant. Voor meer informatie kijk je op de website van Weston Developments.

Weston Developments Daiwai Basia Folding Handle

DNH Designs Metal Carp

We sluiten deze editie af met een bijzonder stukje artwork van het Engelse DNH Designs. De man achter dit bedrijf heeft een voorliefde voor karpervissen en is onder andere ook betrokken bij Top-Notch Tackle. Via DNH Designs maken ze diverse dieren in een bijzonder metaal design. Deze kan je vervolgens laten afwerken met een specifieke finish zoals chrome of diverse kleuren. In de range van dieren vindt je ook een karper die maar liefst 150 apart gelaste schubben bevat. Een bijzonder stukje vakmanschap wat natuurlijk heel gaaf staat in je tuin of woonkamer. Voor meer informatie kijk je op de website van DNH Design.

DNH Design

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.