CF News Flash - November 2019 deel 2

De vorige editie van de News Flash stond in het teken van de persdag van Carp Zwolle en dit betekend dus ook dat het beurzenseizoen weer begonnen is. Naast Zwolle heb je natuurlijk ook nog de beurs in Utrecht en bezochten wij ook de Hengel Expo in Kortrijk. Ook op die laatste beurs vonden we diverse nieuwtjes en ondanks dat ik het geen News Flash genoemd hebt kan je er toch diverse nieuwtjes vinden. Deze editie is weer een gewone News Flash en hebben we weer een hoop nieuwtjes voor je verzameld. Zo hebben we onder andere nieuws van TPE Tackle, Rig Marole, The Carp Specialist, Sonubaits, Smart Indicators en Jag Products.

TPE Tackle Butt Bungee Rod Grip Carbon

Waar we tegenwoordig van diverse merken Butt Bungee’s zien is deze geïntroduceerd door het Engelse TPE Tackle in 2016. Sinds dien hebben ze diverse uitvoeringen op de markt gebracht namelijk de RVS, Zwart en de ECO versie. De vierde variant heeft inmiddels ook het levensgezicht gezien en hebben ze ook een Carbon versie op de markt gebracht. Buitenom dat de baseplate dus nu van carbon is is de rest exact hetzelfde. Iets wat goed is moet je natuurlijk ook gewoon zo laten. Maar als je een liefhebber bent van Carbon en je bankware dus ook van carbon is staat dit natuurlijk wel eens stuk strakker. De carbon versie kost je € 17,95 per Butt Bungee. Voor meer informatie kijk je op de website van M2 Bait and Tackle waar deze ook te verkrijgen is.

TPE Tackle Butt Bungee Carbon

The Carp Specialist Cadeaukaart

Met meer dan 60 wateren in hun portfolio heeft The Carp Specialist voor bijna iedereen wel een betaalwater wat aansluit bij haar of zijn wensen. Van back to basic tot wateren met gites en zwembaden, van run wateren tot zeer moeilijk, het is er allemaal te boeken. Nog op zoek naar leuk en origineel cadeau voor je vismaat of om als tip te geven aan je niet visvrienden voor de feestdagen? Misschien is dan de cadeaukaart van The Carp Specialist iets voor je. Deze cadeaukaart is vanzelf sprekend in te wisselen bij het boeken bij één van de vele wateren via hun. De cadeaukaart wordt opgestuurd naar een jou op te geven adres en datum. Dus na het bestellen heb je er geen omkijken meer naar. Ideaal voor als je wat vergeetachtig bent en er zeker van wilt zijn dat je cadeaukaart op het juiste moment wordt afgeleverd. Voor meer informatie kijk je op de website van The Carp Specialist

The Carp Specialist Cadeaukaart

Sonubaits Ian Russell’s Orginal Pop Ups

Ian Russel zelf behoeft natuurlijk geen enkele introductie, maar wat misschien niet iedereen weet is dat hij ooit begon met een aasbedrijf genaamd “Heathrow Bait Services”. Zijn liefde voor aas gaat dan ook heel lang terug. Met de recepten van toen heeft hij nu een nieuwe pop up range uitgebracht bij Sonubaits. Deze pop ups zitten in een potje van 55 gram welke een mix hebben van 12 en 15 mm pop ups waar ook nog een potje booster bij zit voor als je ze nog niet attractief genoeg vindt. Iedere smaak heeft zich in het verleden bewezen, hebben een extreem drijfvermogen en hebben allemaal een dubbele kleur om ze zo ook visueel wat anders te maken. De pop up’s zijn te verkrijgen in de smaken Creamy Toffee, Peach & Black Pepper, Raspberry Ripple, Chocolate Orange en de Tuna & Sweetcorn. Deze laatste smaak heeft de test fase van Heathrow Bait Services nooit verlaten, maar was toen al een big fish hit! De Ian Russell’s Orginal Pop Ups zijn onder andere te verkrijgen bij Zunnebeld voor € 9,99 per potje.

Sonubaits Ian Russell’s Orginal Pop Ups

Crafty Catchers Particle Grab Pack

Het Engelse Crafty Catchers heeft hun particle range uitgebreid met handige kleine zakjes van 800 gram. Ideaal dus om snel nog een zakje mee te nemen in je tas voor als je wat anders wilt proberen of om in je PVA Bags te gebruiken. Al hun particles zijn van af nu te verkrijgen in deze zakjes. Dit betekent dus de volgende: Natural Hemp, Chilli Hemp, Hemp and Maize, Hemp and Sweetcorn, Hemp and Tigers, Hemp and Crushed Maize, Huge Tigers, Hemp Wheat and Maples, Particle Bag Mix, Whole Maize & Whole Maize With Chilli and Garlic. Kijk op de website van Crafty Catchers voor meer informatie

Crafty Catchers Particle Grab Pack

Smart Indicators Alarm voor Delkim Rx-D

Helaas is tegenwoordig op sommige plekken nodig je te beschermen tegen mensen die met minder vriendelijke bedoelingen je stek bezoeken. Ook Tom van onze Crew kan hierover mee praten en is er bij hem tijdens het uitvaren van zijn lijnen een hoop spullen gejat. Triest, maar helaas gebeurd het. Om je te waarschuwen voor ‘gasten’ op je stek zijn er diverse mogelijkheden zoals het Smart Alarm van Smart Indicators. Deze werkt samen met je ontvanger van je beetmelders en dat is natuurlijk wel handig. Met de komst van de nieuwe Delkim Rx-D moesten ze natuurlijk hun Smart Alarm hier voor aanpassen en is er dus nu ook een Smart Alarm beschikbaar voor de Delkim Rx-D. Zoals alle andere Smart Alarms werkt deze met infrarood tot een afstand van ca. 4 tot 7 meter en een detectiehoek van 120 graden. De zender heeft een bereik van 150 meter en je kan met dus gerust op het toegangspad naar je stek plaatsen. Kijk voor meer informatie op de website van Smart Indicators.

Smart Indicators Alarm voor Delkim Rx-D

JAG Products Black MK2 Safe Liners + Matching Weights

De MK2 Safe Liners zijn al een tijdje op de markt, wat ik alleen niet meer goed weet is of ik jullie had verteld dat deze ook in het zwart verkrijgbaar waren. Alleen de extra gewichten waren er alleen nog maar in het RVS. Nu hebben ze ook de gewichten in het zwart die tevens los verkrijgbaar zullen zijn. Wat ook nog het vernoemen waard is dat deze zwarte uitvoering ook van RVS is en niet van aluminium. Dit hebben ze natuurlijk gedaan om het gewicht hoog te houden van deze bobbins. Voor meer informatie kijk je op de website van JAG Products.

JAG Products Black MK2 Safe Liners

LCA Tackle Insect Hook Aligner

Line aligners zorgen er natuurlijk voor dat je haak sneller draait tijdens de haak opname. Dit handig stukje end tackle is er tegenwoordig in allerlei vormen en kleuren. Van camo tot felle kleuren en van kickers tot aan insecten zoals we die kennen van Carp ‘r Us. LCA Tackle heeft nu ook een line aligner op de markt die er uitziet als een insect. Waar het idee hierachter natuurlijk is dat dit nog natuurlijker overkomt voor onze gevinde vrienden, waar deze zelfs imitatie pootjes heeft. De Insect Hook Aligner wordt geleverd in verpakking met 12 stuks waar er drie stuks van elke kleur in zitten. Dit zijn transparant, zwart, geel en rood. Voor meer informatie kijk je op de website van LCA Tackle.

LCA Tackle Insect Hook Aligner

Rig Marole Hydrolink Extreme

De Hydrolink van Rig Marole is een uniek onderlijn materiaal doordat ze gebruik maken van een fluorocarbon binnenkern met een dyneema buitenkern. In deze range kende we al de gewone en micro versie. Met de komst van de Extreme hebben ze nu dus ook een nog dikkere en dus stijfere variant op de markt gebracht. Deze is natuurlijk ideaal om te gebruiken bij rigs waar je een stijve boomsectie willen hebben en een soepel eindstuk. Denk dan bijvoorbeeld aan Multi Rig of Combi Rig. De Rig Marole Hydrolink Extreme is verkrijgbaar in het groen en grijs in een breeksterkte van 25 lb en wordt geleverd op een spoel van 25 meter. Voor meer informatie kijk je op de website van Rig Marole.

Rig Marole Hydrolink Extreme

Karperafdeling Tilburg Cold Carp Carrousel

Naast natuurlijk diverse beurzen en ook de regio avonden van de KSN zijn er ook diverse vis verengingen die in de koude winter maanden diverse activiteiten organiseren. Zo ook de Karperafdeling van Tilburg welke onderdeel is van KEHV de Ruischvoorn. Op 4 januari organiseren zij de Cold Carp Carrousel van 11:00 tot 18:00. Tijdens deze dag er zijn een hele hoop workshops van diverse bedrijven. Zo is Bjorn er van Holland Baits, Ronny Geens van Carpelicious, Willem Verspoor, Teun Pasterkamp en Dirk Scherpere van Nash Team Benelux, Carlo Carpels van PB en nog vele andere. De entree is gratis en dan krijg je ook nog een bakje erwtensoep en een glaasje glühwein. Tevens kan je ook nog een gokje wagen bij het ‘Carp van Fortuin’. Kijk op de website van Karperafdeling Tilburg voor meer informatie.

Karperafdeling Tilburg Cold Carp Carrousel

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.