CF News Flash - Oktober 2019 deel 1

Met langere nachten, wind, regen en dalende temperaturen kunnen we eindelijk wel zeggen dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. De tijd om nog eens flink te gaan voeren en een herfstoffensief in te zetten. Ook de fabrikanten zitten niet stil en zijn er dus genoeg nieuwtjes te melden. Zo hebben we onder andere nieuws van T.ART Products, Spomb, Wolf en een wel heel speciale molen van Okuma.

Limited Edition - Pink Midi Spomb

Het roze lintje is natuurlijk het logo voor het onderzoek naar bostkanker. Ook Spomb wilt zijn steentje bijdragen aan het onderzoek naar deze vervelende ziekte. In stijl met het logo van borstkanker onderzoek hebben ze nu een roze limited edition op de markt gebracht van hun midi size Spomb. Van ieder verkochte Spomb gaat er 2 pond naar het Britse borstkanker onderzoek. Hij is alleen verkrijgbaar bij diverse shop in het Verenigd Koninkrijk en aangezien het een limited edition is zal je er dus snel bij moeten zijn.

Wolf Spider Spod

Laten we eerst even beginnen met het merk Wolf, want dit is een nieuwe speler met zeer oude roots. Dit nieuwe Britse merk is namelijk opgericht door Richard Fox en ja dit is inderdaad de zoon van Clifford Fox. De laatste is natuurlijk de oprichter van Fox International, welke recentelijk is verkocht. Met dit nieuwe merk willen ze terug gaan naar hun roots door innovatieve en zeer mooi gedesignde producten te ontwikkelen. Waar ze begonnen met een paar zeer fraaie hengels, waarover later meer, hebben ze ook de Spider Spod in hun assortiment opgenomen. Deze spod kennen we natuurlijk al van het Italiaanse Advance Fishing en wordt in Nederland onder andere verdeeld door Markerworld. Doordat Wolf deze nu gaat distribueren zal de beschikbaarheid van deze zeer vernuftige Spod een stuk groter worden.

 

Nash Bushwhacker Baiting Pole System

 

Baiting Pole Systems zijn natuurlijk erg handig om je rig heel secuur te kunnen droppen op plekken waar je niet kan werpen en voerboten niet zijn toegestaan. Tijdens de Nash Trade Show van afgelopen week lanceerde Nash dan ook hun nieuwe Bushwhacker Baiting Pole System met enkele zeer doordachte eigenschappen. Zo is de lengte van dit systeem ongelimiteerd en kan je het steeds uitbreiden met 1,5 meter en zullen de secties vastklikken waardoor deze niet los kunnen raken. Ze hebben tijdens het testen al het systeem succesvol verlengt tot 50 meter. Dit was ook mede mogelijk door het ontwerp van de schep. Deze heeft namelijk een soort catamaran vorm en is volledig zelf drijvend. Ook vindt je hier speciale uitsparingen in zodat je lood niet uit de bak getrokken kan worden tijdens het gebruik en zal je hoofdlijn aan de zijkant de schep verlaten. In de onderstaande video van Oli Davies komt de nieuwe Nash Bushwhacker ook voorbij naast een paar zeer fraaie vissen.

T.ART Products verkrijgbaar bij M2 Bait and Tackle

Wie het artikel van Tim heeft gelezen over Molenupgrades had al gelezen dat het Engelse T.ART products binnenkort in Nederland verkrijgbaar zou zijn. Je had natuurlijk al kunnen raden dat dit merk perfect past bij het al zeer immense en erg tarty assortiment van M2 Bait and Tackle. Er is bijna geen speciaal merk wat niet in hun assortiment zit. Wil je eens wat anders dan de rest dan raden we je aan om zeker eens een bezoekje te brengen aan hun showroom. De bobbins van T.ART zijn inmiddels al verkrijgbaar en later worden hier andere producten aan toegevoegd. Deze geanodiseerde bobbins zijn verkrijgbaar in een 12 en 35 grams variant in de kleuren paars, blauw, zwart, rood en oranje. Natuurlijk voorzien van het T.ART logo en een uitsparing voor een isotoop. Als lijnclip wordt er gebruikt gemaakt van Delrin ballen die verstelbaar zijn door een kleine inbus bout. Voor meer informatie kijk je op de website van M2 Bait and Tackle

Prologic Solid Distance Sticks

Zoals de naam al aangeeft zijn deze distance sticks niet hol waardoor ze deze erg dun kunnen houden. Door er ook nog een lange scherpe punt aan te maken zal je deze met gemak in een harde bodem kunnen plaatsen. De sticks zijn 40 cm lang en gemaakt van geanodiseerd aluminium met een gelaserd logo. Dit laatste zorgt er voor dat er geen randjes zijn waardoor je lijn kan blijven hangen of nog erger beschadigen. Tevens is er een losse witte kop verkrijgbaar voor betere zichtbaarheid waar ook nog een isotoop in geplaatst kan worden. Voor meer informatie kijk je op de website van Prologic

PB Products Bungee Rod Locks

Butt Bungees lijken steeds populairder te worden en ook PB Products brengt er nu eentje op de markt. Waar de meeste andere met een verstelbaar elastiek werken heeft PB er voor gekozen een vast elastiek te gebruiken. Om wel tegemoet te komen aan verschillende soorten hengels komt deze Bungee Rod Locks dus in drie formaten. De small variant heeft een elastiek van 7 cm, medium 9 cm en de large variant 11 cm. Houd de website van PB Products in de gaten voor meer nieuws rond de nieuwe Bungee Rod Locks. Wil je weten welke andere Butt Bungees er nog allemaal zijn dan raad ik je aan dit artikel even te lezen

Century Close Quarter Pod

Korte hengels zijn de laatste tijd helemaal in en speciaal voor deze hengels komt Century met hun Close Quarter Pod. Deze rod pod weegt slechts 760 gram en het zal je dan ook niet verbazen dat deze van carbon en geanodiseerd aluminium is gemaakt. De pod heeft een lengte van 50 cm en wordt geleverd met twee formaten uprights. Je kan er dus voor kiezen om je hengels naar beneden of juist naar boven te vissen. De banksticks kunnen eventueel vervangen worden door langere als dit nodig is voor je visserij. Hij wordt geleverd zonder banksticks zodat je dit naar eigen smaak kan invullen. De Close Quarter Pod wordt geleverd in een stevige opbergtas waar ook nog ruimte is voor je buzzerbars en beetmelders. Voor meer informatie kijk je op de website van Century

 

Okuma L’amour Werpmolen

Okuma kennen we inmiddels allemaal wel, Swarovski kennen we natuurlijk niet uit de karperwereld. Wel van de kristallen sieraden en beeldjes. Nu hoor ik je denken……...maar geloof het of niet, Okuma heeft voor een speciale uitgave van een werpmolen de samenwerking gezocht met Swarovski met als resultaat de Okuma L’amour, een werpmolen met 13 ingelegde kristallen. De kristallen bevinden zich op de spoelrand en ook in het oogje van de slingerknop is een speciale kristal ingebouwd. De molen zelf is een degelijke Okuma molen met 3 kogellagers, 5.0:1 gear ratio, multidisc slip, Cyclonic Flow Rotor technology en een graphite body en rotor. Wel leuk bedacht voor als hebbedingentje of een cadeau voor je vissende vriendin maar of ik er mee zou willen vissen? Weet niet…….Verkrijgbaar met 5 jaar garantie, check voor meer informatie de website van Okuma.

Okuma L’amour Werpmolen

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.