CF News Flash - Oktober deel 2

De weken vliegen om want het is alweer tijd voor een flinke dosis aan karpernieuws. Zoals jullie al gelezen hadden was ik er een week tussenuit geweest om eens lekker te vissen, naja lekker? Het water was wel mooi en het weer helaas ook, mede daardoor waren de vangsten dramatisch en hebben we besloten om de sessie eerder te staken en richting huis te vertrekken. Ook dit hoort er nou eenmaal bij onze hobby. Het zit niet altijd mee. Goed, ik zal jullie verder besparen met mijn leed, laten we ons even focussen op wat het karperwereldje ons weer te bieden heeft! En dat is op zijn zachts gezegd heel wat! Dit komt mede doordat vooral de grotere merken hun nieuwe producten voor het najaar en het nieuwe jaar al naar buiten brengen. Het zal jullie misschien niet zijn ontgaan dat ik hier in de vorige twee editie`s al aandacht aan heb besteed, en ook in deze News Flash gaan we hier gewoon mee verder!

De nieuwe Nash Tackle Bolt Machine
De nieuwe Nash Tackle Bolt Machine

Vass Waders & Rainwear

Bij deze moet ik nog even wat rechtzetten van een foutje in de vorige News Flash, dus bij deze komen deze nieuwe producten nog even opnieuw in de spotlights te staan. Het gaat hier om de nieuwe hoodies met gele streep van Vass en de heerlijk warme Fleece laarzen met klittenbandstrips. Waarschijnlijk is de nieuwe Vass kledinglijn met laarzen op het moment van lezen al beschikbaar voor het publiek. Houd hiervoor je Vass Waders dealer in de gaten. Deze laarzen zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren: Khaki green & Black upper, in de maten: 39, 40-41, 42, 43, 44-45, 46 en 47.

Ben jij al klaar voor de winter?

 

De nieuwe Vass hoodies, ben jij al klaar voor de winter?
De nieuwe Vass yellow strap hoodies. Ben jij al klaar voor de winter?

Prologic nieuwe producten voor 2017 (laatste meter)

Prologic is in de laatste jaren uitgegroeid tot een waardig hengelsportfabrikant die zich kan meten met de grotere marktspelers op dit gebied. Het reeds ruime assortiment wordt voor 2017 uitgebreid met een zeer groot scala aan producten. Natuurlijk zal ik hier zoveel mogelijk aandacht aan geven. In deze editie bekijken we doormiddel van een slider de nieuwe ‘last meter’ producten van Prologic die we anno 2017 kunnen verwachten. In de komende edities zal ik wat meer stilstaan bij het grotere materieel wat we in 2017 kunnen gaan verwachten. Bekijk hieronder de nieuwe producten uit de laatste meter van Prologic maar eens.

 

Prologic last meter slider (1)
Prologic last meter slider (2)
Prologic last meter slider (3)
Prologic last meter slider (4)
Prologic last meter slider (5)
Prologic last meter slider (6)
Prologic last meter slider (7)
Prologic last meter slider (8)
Prologic last meter slider (9)
Prologic last meter slider (10)
Prologic last meter slider (11)
Prologic last meter slider (12)
Prologic last meter slider (13)
Prologic last meter slider (14)
Prologic last meter slider (15)
Prologic last meter slider (16)
Prologic last meter slider (17)
Prologic last meter slider (18)
Prologic last meter slider (19)
Prologic last meter slider (20)
prologic last meter slider (21)
prologic last meter slider (22)
prologic last meter slider (23)

Aqua Products Fast and Light MK2 Brolly

Het is alweer bijna 2 maanden geleden dat ik deze voorbij zag komen op facebook, maar ik wilde hem toch even aan jullie laten zien. Ik heb het over de vernieuwde Fast and Light Brolly van Aqua Products! Het is nu alweer een paar jaar geleden dat de eerste populaire Fast and Light brolly`s op de markt verschenen. Gelukkig heeft Aqua Products de brolly opnieuw uitgebracht met een aantal verbeterpunten op bepaalde vlakken. Zo geven de nieuwe vleugels gecombineerd met de 9e rib nu evenveel beschutting als voorheen. Het voordeel hiervan is dat de visser nu veel meer overzicht over het water krijgt door deze handige ingreep. Ook zijn de fittings van deze brolly aangepakt, ze zijn nu namelijk zwart gepoedercoat wat mooier matcht met het groene doek. De nieuwe Aqua Products Fast `n Light Bivvy is te verkrijgen bij Hengelsport Vught.

De vernieuwde Fast 'n Light Brolly van Aqua Products
De vernieuwde Fast 'n Light Brolly van Aqua Products

Bivybitch Powertable

Een beetje extra stroom aan de waterkant is toch wel handig tegenwoordig met alle elektrische apparaten die mee gaan. Het Duitse Bivybitch (wat een bedrijfsnaam) heeft de powertable uitgebracht om al deze elektronica weer op te kunnen laden. Ik zal even alle kenmerken van de Powertable op een rijtje zetten:

 • Slagvast FRP Box
 • Afmetingen 31 x 25 x 8,5 cm
 • gewicht 9,2kg
 • Batterijvermogen 12V, 21AH
 • max. Stroom 12V aansluitingen samen 8A
 • max. De huidige USB samen 1A
 • Oplaadstatus weergegeven via 3 LED's
 • Beeldscherm LED opladen
 • LED-display Ready
 • Diepe ontlading en bescherming tegen overlading spaart de batterij
 • Aan / uit schakelaar
 • Beveiliging tegen kortsluiting
 • opvouwbare tafelpoten
 • incl. plug-in lader

Dit prachtige apparaat is alleen te verkrijgen bij Bivybitch zelf voor een schappelijke prijs van € 209.

De Powertable van Bivybitch

Wychwood Camo Puffer Jacket

Aangezien de koudere periode aanbreekt is een goede en lekker zittende jas zeker geen overbodige luxe aan de waterkant. De Camo Puffer jas van Wychwood is zo’n jas. De Puffer Jacket is gevuld met een dikke laag dons, het voordeel van dons is niet alleen dat het lekker warm is, maar het zorgt er ook voor dat je evengoed soepel kan bewegen. Verder is deze gaaf uitziende jas uitgerust met drie zakken die allemaal voorzien zijn van een rits, twee zakken aan de buitenkant en één zak aan de binnenkant. De Camo Puffer Jacket is verkrijgbaar in M, L, XL en XXL.

De Whychwood Camo Puffer Jacket

Carp Whisperer boilies

We kennen natuurlijk allemaal Ernesto Kamminga als de grondlegger van zijn eigen end tackle materiaal. Naast alle end tackle producten komt Carp Whisperer nu ook met een eigen boilielijn op de markt. Tot op heden zijn er twee verschillende smaken te vinden in de webshop, een hartige boilie genaamd de ‘SA7’ en een zoete variant genaamd ‘SE4’. Van beide smaken is er een compleet assortiment te verkrijgen bestaande uit: Wafters, Hi-visuals, pop-ups en om alles nog meer attractie mee te geven kan je er ook nog een liquid bait activator in de desbetreffende smaak vinden. Kijk voor het hele assortiment en de prijzen op www.carpwhisperer.com

Carp Whisperer heeft twee boilies op de markt gebracht

La Carpe Anglaise Unleaded leadcore & FS-46 Hooklink

De FS-46 is een non coated fast sinking hooklink, kortom een soepel en schuurbestendig onderlijnmateriaal met een zeer grote trekkracht van maar liefst 34,7kg! Het FS-46 onderlijnmateriaal valt onder een nieuwe Range van La Carpe Anglaise genaamd de ‘Force Range’. Ook vinden we in de nieuwe Force Range een soepele leadcore leader die luidt naar de naam ‘Submarine’. Deze leadcore leader is zonder loodkern, waardoor de leader zeer soepel is en alle contouren van de bodem volgt. De Submarine leadcore heeft een trekkracht van 25,8 kg en is prima te splicen doormiddel van een kleine boilienaald of splicing needle.

De fast sinking hooklink van La Carpe Anglaise

Trakker Products RLX Combi-chair

Als ik de RXL Combi-chair in één woord moet omschrijven dan is dat ‘veelzijdig’. Het is leuk om te zien hoe vindingrijk sommige bedrijven zijn om normale producten toch net wat extra`s mee te geven dat zich onderscheidt van de rest. De RLX Combi-chair is zo’n product! Op het oog lijkt het gewoon een normale stoel, maar niks hiervan is waar. De RLX Combi chair kan je namelijk gebruiken als gewone stoel, of als bedchair stoel wanneer je de achterste poten naar voren vouwt. Maar dit is nog niet alles, want je kan namelijk ook het zachte matrasje loskoppelen van de stoel. Ideaal voor als het regent, want zo blijft je stoel droog. Nog een handige feature van deze stoel is dat je de stoel in opgevouwen stand kan vastklippen, hierdoor is de stoel makkelijk te vervoeren zonder dat deze open klapt, ideaal vind ik zelf want ik herken dat probleem met  mijn eigen stoel. Om de veelzijdigheid van de Trakker RLX Combi-chair aan jullie te laten zien heb ik dit filmpje erbij gevoegd!

Taska A-Type Black Edition

Het is nog niet zo heel lang geleden dat Taska hun populaire A-Type Range naar buiten bracht. De A-Type serie is meer dan een complete range aan bankware producten om een perfect ogende setup mee te fixeren. De originele gun metal grey kleur, in combinatie met het rood ziet er nu al super strak uit. Kan dat nog strakker dan? Jazeker, want binnenkort kunnen we naast de gun metal grey kleur een zeer strakke black edition van de A-type collectie verwelkomen! Ben je nieuwsgierig wanneer de A-Type Black Edition op de markt komt? Houd dan de facebook pagina van Taska in de gaten!

Zwart ziet er gewoon strak uit!
Zwart ziet er gewoon strak uit!

Avid Carp Curvex hengels

Voordat de Curvex hengels uitkwamen zijn er heel wat onderzoeken gedaan om tot het uiteindelijke resultaat te komen. Er werd veel gevist met de Curvex hengels en ‘brand manager’ Mark Woods (die al vanaf het begin bij het project betrokken was) luisterde aandachtig naar de feedback van de consultants. Het grootste project was het zoeken naar de juiste hardheid van het te gebruiken carbon. Na het vele mengen van verschillende componenten in verschillende doseringen kwamen ze uiteindelijk tot een perfecte carbonsubstantie. Dit nieuwe carbon uit Japan kreeg de naam Non-Lock. Dit wil zeggen dat de hengel soepel blijft doorbuigen bij het drillen van een vis en niet op slot slaat als er even wat meer kracht wordt uitgeoefend. De Curvex hengels zijn al in diverse landen onder diverse omstandigheden getest en kwamen daarmee zeer goed uit de test. Een prachtige hengel waar Avid Carp trots op kan zijn. Er zijn vier hengels in de Curvex range. Precies vier, omdat Avid Carp vond dat er niet meer nodig waren. Er is één 10-voeter van 3 lb, twee 12-voeters van 2.75 en 3.25 lb en één krachtige 13-voeter van 3.5 lb. De hengels hebben lichtgewicht SIC-ogen, Fuji molenhouders en Japanse ‘shrink wrap’ grepen. 

De Curvex hengels van Avid Carp
Gemaakt uit een nieuw soort carbon genaamd Non-Lock.

Nash Tackle 3 verschillende Trolley`s

Ook Nash Tackle heeft even een boekje opengedaan zeg, er staat ons heel wat te wachten, en dan bedoel ik veel nieuws. Zo heeft Nash Tackle hun relatief nieuwe KNX serie een flinke boost gegeven met allerlei producten op alle fronten. Ook de Nash Scope range is niet onaangetast gebleven en dat is natuurlijk een mooi moment voor mij om eens wat van deze nieuwe producten aan jullie uit te lichten. We starten eens met de trolley`s die uit zullen gaan komen.

KNX Barrow

De KNX Barrow is een trolley die meer gericht is op de recreant en beginnende karpervisser. De KNX Barrow is een degelijke stevige trolley die aan de voorkant en zijkanten voorzien is van een opvouwbaar frame. Het frame aan de voorkant is te verstellen doormiddel van 2 schroeven zodat je meer laadcapaciteit hebt wanneer dit nodig is. De Barrow Storage Bag is inbegrepen, wat resulteert in nog meer laadruimte. De lengte is 85cm (die je kunt verlengen tot 115cm) en de breedte is 72cm. De KNX Barrow

De KNX barrow

Trax Evo MK 2

De Trax Evo MK 2 is al een stuk uitgebreider dan de KNX Barrow, een prima trolley voor de wat gevorderde karpervisser meer spullen mee te zeulen heeft. De Trax Evo MK 2 is namelijk een stuk langer en is ook in de breedte te verstellen wanneer dat nodig is. Omdat het frame van de MK 2 langer is creëert dit ook extra ruimte voor één grote en nog 2 kleine (waterdichte) opbergtassen. De Trax Evo MK 2

Trax Evo MK 2

Trax Metro MK 2

De Trax Metro MK2 is meer gebasseerd op de mobiele visser. Het concept is simpel gehouden, maar wel praktisch voor de korte sessie visser. De Trax Metro MK2 beschikt ook over drie opbergtassen om bijvoorbeeld aas of kleding in te doen. Daarentegen zijn de opvouwbare frame`s aan de zijkanten weggelaten. Uiteraard is ook de Trolley wel in lengte verstelbaar tot 102cm. De Trax Metro MK2

Trax Metro MK 2

Dit waren de 3 nieuwe Trolley`s van Nash Tackle die binnenkort zullen uitkomen. Welke geniet jouw voorkeur? www.nashtackle.co.uk

TTB Baits Prosect X

TTB Baits is flink aan het ontwikkelen geweest om een attractieve bol te creëeren die voor een groot deel uit gemalen insecten en insectenmeel bestaat. Het resultaat is een bol met een grove structuur en een zeer typerende geur van insectenmeel. De hele gedachte achter deze bol is om een eiwitrijke bol te produceren zonder dat hierin vismeel verwerkt hoeft te worden, het is toch wel een beetje vreemd dat je vis moet doden om vis te vangen. Vandaar dat TTB Baits hierin het voortouw neemt. En buiten deze voordelen om bewijst de Prosect X ook nog eens zeer goede vanger te zijn. Een win/win situatie die het proberen waard is. Prosect X de nieuwe bol van TTB Baits

TTB Baits Prosect X

En dat was hem al weer, het tweede deel van de News Flash in oktober! De volgende News Flash gaan we weer verder met onder andere de nieuwe producten van Trakker, Nash Tackle, Prologic, Fox, Avid Carp en nog veel meer natuurlijk. Dus stay tuned! Voor nu zeg ik: Ga vissen en vang nog die najaarsbak voordat het te koud wordt en de karpers in hun winterstand treden. Succes allemaal!

Nieuwe reciever pouches van Edwards Custum Upgrades
Nieuwe Receiver Pouch van Edwards Custom Upgrades

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.