CF News Flash - Oktober 2019 deel 2

Voor de zuidelijke regionen van ons kikkerlandje was het van de week al weer herfstvakantie. Zelf mocht ik ook enkele dagen als vrije dagen inplannen en kon ik een kort nachtje doen met de kleine van Patricia. Even een lekkere mannen avond met als bonus ook nog diverse vissen. We werden wakker met dikke zuidwester op de tent. Heerlijk herfstweer dus! Natuurlijk moest het internet ook nog even afgestruind worden voor de laatste nieuwtjes om deze News Flash weer te schrijven voor jullie. We hebben in deze editie onder andere nieuws van Korda, Navitas, South Custom Reels, Forgotten Flavours, Carpleads en M2 Bait and Tackle. Veel lees plezier!

Korda Spinner Swivel

De ronnie rig, en gelijkaardige varianten, blijft mateloos populair. Dit zal enerzijds zijn vanwege de hoeveelheid vangsten, maar ook het gemak waarmee deze gemaakt kan worden. Meestal word de haak op een swivel gemonteerd met een grote ring. Maak je de boom sectie voor deze rig met al een oog er aan dan heb je deze ring natuurlijk niet nodig. Dus heeft Korda nu ook hun Spinner Swivel op de markt gebracht zonder deze ring. Hierdoor zijn deze natuurlijk iets goedkoper en hebben ze er dus 12 in een verpakking gestopt in plaats van 10. Net zoals bij de normale Spinner Swivel staat de clip open en hoef je dus niet de clip te buigen.

Korda Spinner Swivel

Pole Position Thungsta Flex

Tungsten, of te wel wolfraam, is de laatste tijd helemaal hot en je ziet dan ook steeds meer producten op de markt komen die verzwaard zijn met dit goedje. Ook Strategy heeft deze trend opgepakt en ze komen nu met een zwaar onderlijn materiaal op de markt in hun Pole Position range genaamd de Thungsta Flex. Deze gecoate onderlijn heeft een mate coating die dus is voorzien van tungsten. De kern van deze onderlijn heeft dezelde kleur als de coating en is soepel waar de coating semi stijf is. Ideaal dus om bijvoorbeeld combi rigs meet te maken. De Thungsta Flex is verkrijgbaar in 20 en 30 lb in de kleuren Dark Silt, Muddy Brown en Weedy Green. Kijk op de website van Pole Position voor meer informatie. 

Pole Position Thungsta Flex

Korda Carp Care Kit

In de Carp Care Kit van Korda vindt je twee producten. De eerste is Propolis en deze kende we natuurlijk al. Dit product heeft antibiotische eigenschappen en zorgt er ook voor dat er een soort waslaagje over de wond komt. Het andere, en dus nieuwe product, is de Ulcer Swab. Net zoals Propolis komt dit product ook uit de koi wereld en zullen dus mensen met een vijver dit al wel kennen. De Ulcer Swab is een ontsmettingsmiddel en zorgt er dus voor dat de wond gereinigd wordt waarna je deze vervolgens afsluit met de Propolis. De Carp Care Kit wordt geleverd in een opvallend compac tasje.

Korda Carp Care Kit

Navitas Boot Camo Bag

Je kan natuurlijk gewoon met je vieze laarzen in de auto stappen, maar of de andere gebruikers van de auto hier zo blij van worden valt te betwisten. Een goedkope oplossing is natuurlijk je laarzen in een vuilniszak stoppen, maar dit is weer niet heel erg carpy natuurlijk. De Boot Bag van Navitas is dit dan weer wel en heeft ook nog eens het zeer gave camo splat pattern. Met een verstevigde onderkant is deze tas dus ideaal om je laarzen te vervoeren. Ook ideaal voor het geval je zweetvoeten hebt :-) Voor meer informatie kijk je op de website van Navitas.

South Custom Reels Daiwa GS 3000/4000 LTD Line Clip

De Daiwa GS 4000 is een bijzonder mooie verschijning als je het mij vraagt. Een beetje jammer is dan wel dat je voor een molen van rond de 100 euro dan toch nog een plastic lijnclip krijgt terwijl de rest wel erg verzorgd is. Maar goed, dit laat natuurlijk weer ruimte voor bedrijven zoals het Engelse South Custom Reels. Hun hebben nu ook aluminium line clip voor deze molen die gemakkelijk zelf kan plaatsen. Wordt je Daiwai nog een beetje beter! Voor meer informatie en een instructie video kijk je op de website van South Custom Reels.

South Custom Reels Daiwa GS 3000/4000 LTD Line Clip

Carpleads Jet Flame

Een aansteker is natuurlijk onmisbaar aan de waterkant. Hopelijk ben je verstandiger dan mij en steek je er geen peuk meer mee op, maar gebruik je hem voor je gasstel aan te steken en natuurlijk voor het blobben van je fluorocarbon en je baitfloss. Een zogenaamde storm aansteker werkt dan een stuk fijner dan een traditionele aansteker en deze zit dan ook standaard in mijn tacklebox. Maar de mijne is een niks zeggend ding met een of ander wazig kleurtje. Het Duitse Carpleads heeft nu ook een navulbare storm aansteker in hun assortiment voor slechts € 1,95. Voor meer informatie kijk je op de website van Carpleads

Carpleads Jet Flame

Forgotten Flavours

De meeste exotische blend van smaken vindt je tegenwoordig in het schap met boilies en dit geldt ook zeker voor pop-up's. Toch hunkerde Dieter terug naar de tijd van wel eer met de bijbehorende flavours. Je voelt hem al aankomen natuurlijk, de pop-up's van Forgotten Flavours zijn gebaseerd op de pop-up's van toen met dito flavours. Enorm attractief en een zeer hoog drijfvermogen. Diverse pop-ups van Forgotten Flavours zijn te verkrijgen via de webshop van M2 Bait and Tackle of via Big Cartel.

Forgotten FlavoursDe Squid B. is gebaseerd op het originele recept van de washed out pink Squids

NBrice bij M2 Bait and Tackle

De tackletart webshop van Nederland is weer een zeer gaaf merk rijker in hun assortiment. Zo hebben ze nu ook diverse producten van het Engelse NBrice. Een merk met zeer gave handgemaakte producten. Alle producten van NBrice kunnen besteld worden via M2 Bait and Tackle en diverse producten hebben ze op voorraad. Zoals bijvoorbeeld de wel heel erg gave Gunsmoke range van Nbrice. Deze range is gemaakt van carbon met geanodiseerd aluminium en bevat banksticks, buzzerbars, stabilizer, stage stand en een volledige rod pod. Als je nog op zoek bent naar nieuwe bank ware zal ik zeker eens een kijkje nemen naar deze range. Kost natuurlijk wat, maar dan heb je ook wat. Voor meer informatie kijk je op de website van M2 Bait and Tackle.

Ook de hangers van NBrice zijn zeer gaaf!

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.