CF News Flash - Beetmelder special

Met de herfst in volle gang zijn ook de bedrijven al volop bezig om hun laatste updates voor 2017 uit te brengen. Er blijven dan nogal eens wat nieuwtjes liggen, maar die willen we je niet onthouden natuurlijk. Daarom hebben we vandaag een speciale CF News Flash met alleen nieuwtjes rondom beetmelders.

Cazbar Innovations – Nash Siren R3 Collars

De Nash Siren R3 is een populaire beetmelder uit het topsegment. Niet iedereen wil een eenheidsworst zijn en dus zien we de eerste bedrijven al komen met mogelijkheden om je Siren nét dat persoonlijke tintje mee te geven. Het Engelse Cazbar Innovations heeft zo een eigen collar gemaakt. Deze loopt geleidelijker af dan de originele en is voorzien van een groen soort glas. Van hetzelfde materiaal zijn ook molenhendels verkrijgbaar zodat dit bij elkaar past. De één zal het onzin vinden, maar persoonlijk vind ik deze custom collars wel iets hebben. Voor meer informatie kijk dan op de Fanpage van Cazbar Innovations

Cazbar innovations

Prologic SNZ

Prologic heeft een opvolger gelanceerd van hun succesvolle Senzora beetmelder. Deze heeft de letters SNZ gekregen, al heb ik niet kunnen vinden waar die nu eigenlijk voor staan. Ach ja, “what’s in the name”. Voorop de beetmelder is een grote led te vinden die voor de Night Light Function zal zorgdragen. Tijdens een run zal je hengel dus goed zichtbaar zijn. Standaard wordt er een receiver meegeleverd, maar met een 90db speaker kan je ook vaak zonder uit de voeten (als je het lawaai geen probleem vindt). De SNZ heeft voor de rest features die je kan verwachten, zoals instelbare volume, toon en gevoeligheid. De receiver heeft een theoretisch bereik van 150 meter. Zowel voor de receiver als de beetmelders wordt er een beschermhoes bijgeleverd voor het transport. Voor meer informatie kijk dan op de website van Prologic.

Prologic SNZ

Prologic R2L

Naast de SNZ heeft Prologic ook een beetmelder op de markt gezet die in het hogere segment past, namelijk de R2L. R2L staat voor React to Light en het zal je dus ook niet verbazen dat deze op licht reageert. In de generaties van de jaren tachtig werd al gebruik gemaakt van licht, maar deze werkt op een ander principe. Namelijk met infrarood licht. Hierdoor is de R2L een beetmelder die enorm gevoelig is, maar tevens enorm energiezuinig. De R2L is voorzien van alle features die je verwacht van een beetmelder uit dit segment inclusief verstelbare ingebouwde snagears. Voor meer informatie kijk dan op de website van Prologic.

Prologic R2L

New Direction Tackle Rechargable Battery Pack Beetmelder K9/R9/TH9

In de beetmelders van ND zitten niet alledaagse batterijen en deze zullen dus ook niet in alle winkels verkrijgbaar zijn. Dit probleem is gemakkelijk op te lossen door gebruik te maken van een oplaadbaar batterijpack dat begin volgende maand op de markt zal verschijnen. Deze pack is voorzien van een micro-USB aansluiting en die kan je dus gemakkelijk opladen met je powerbank. Het vermogen van deze pack is 2400 mAh en dat is meer dan genoeg voor een hoop sessies. Voor meer informatie kijk dan op de website van New Direction Tackle.

New Direction Tackle Rechargable batterypack 

New Direction Tackle Smart Bivvy Light

New Direction Tackle is druk bezig om hun gamma uit te breiden met innovatieve producten. De smart bivvy light zal te koppelen zijn aan hun beetmelders en dus aanspringen zodra je een run krijgt. Gemak dient de mens, want je kunt je dan dus direct focussen op de vis in plaats van te gaan zoeken naar je lamp. Naast de koppeling met de beetmelders kan deze ook bedient worden met je smartphone. De Smart Bivvy Light kan worden opgeladen via een micro-USB aansluiting en is getest op IP65, waardoor hij dus een best spatje water hebben. Ze zullen binnenkort verkrijgbaar zijn, houd dus de website van New Direction Tackle in de gaten. Voor meer informatie kijk dan op de website van New Direction Tackle.

E.C.U. Baseball Cap

De echte tackle tart herkent deze letters natuurlijk meteen en hebben we het dus over Edwards Custom Upgrades. En als er op jouw banksticks een prachtig setje MK1 compacts staat, dan mag iedereen dit weten natuurlijk. Deze luxe baseball cap van E.C.U. is met dezelfde kwaliteit gemaakt als de andere producten die Scott op de markt brengt. Alle logo’s zijn er op gestikt en de pet zelf is van hoge kwaliteit. Een must-have voor de die-hard E.C.U. fan. De cap is onder andere verkrijgbaar bij M2 Bait & Tackle.

ECU Baseball Cap

Markerworld BM6

Markerworld heeft naast de duurdere beetmelders ook altijd een paar sets in het assortiment voor de kleinere beurs. Dit jaar is daar de BM6 aan toegevoegd. Met een verkoopprijs van slechts € 79,95 voor een 3+1 set mag deze gerust heel gunstig geprijsd genoemd worden. Toch heeft de BM6 alle features die je mag verwachten van een beetmelder. Zo kan de gevoeligheid, toon en volume worden ingesteld. De beetregitratie verloopt via een rol die voorzien is van 8 magneten en zal oplichten bij een aanbeet. Bij de BM6 worden ook demontabele snagears geleverd. Een enorm complete beetmelder voor een zacht prijsje. Voor meer informatie kijk je op website van Markerworld.

Markerworld BM6

Carp Sounder ROC XRS 2017

Er zijn momenteel twee beetmelders die echt waterdicht zijn en dus een IP rating hebben van IP67 of hoger. De meeste bekende is de ATT, dat zal niemand verbazen. Naast ATT garandeert ook Carp Sounder dit. Op zich is dit geen nieuws natuurlijk, want de Carp Sounder ROC is al sinds 2008 op de markt, maar ze hebben een kleine technische update ondergaan. Zelf vind ik de instelbare kleuren van de LED’s wel een mooie feature van Carp Sounder die je bijvoorbeeld nu ook op de beetmelders van E.C.U. ziet. De receiver heeft een bereik van 250 meter en is onder andere voorzien van een bereiktester en trilfunctie. Naast de standaard andere features is de gevoeligheid wel het vermelden waard. Deze kan je namelijk instellen tot maximaal 6,5 cm lijnverplaatsing. Iets wat voor de bootvissers onder ons best eens interessant kan zijn. Heb je een Carp Sounder die geproduceerd is na november 2009 dan kan je hem ook laten upgraden. Voor de upgrade kan je kijken op de website van Carp Sounder. Wil je een nieuwe set hebben dan kan je onder andere terecht bij Markerworld.

carp sounder roc xrs

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.