CF News Flash - September deel 1

De dagen worden weer zichtbaar korter en ondanks de hitte van begin deze week, zal ook de temperatuur gaan zakken. Ook de 'R' zit weer voor het eerst in de maand. Het teken dat de herfst er alweer aan zit te komen. Voor veel vissers het moment om nieuwe snode plannen te maken om onze beschubde vrienden te gaan belagen. Wie weet kan of moet je er nog wel wat nieuw materiaal voor aanschaffen dus we hebben de laatste nieuwtjes weer voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Strategy Grade M-Brace Landing Net

Met de Grade range wilt Strategy een range op de markt brengen van hoge kwaliteit die elegantie uitstraalt. Met de komst van het M-Brace Landing Net hebben ze in ieder geval weer een pareltje toegevoegd aan deze toch al fraaie range. De armen en steel zijn vervaardigd uit hoogwaardig carbon, zodat deze slank zijn maar toch niet te veel doorbuigen. Het geheel wordt verbonden door een aluminium spreidblok waarop het Grade logo te zien is. Om de armen te beschermen zijn deze voorzien van metalen bussen. Het mesh heeft een olijfbruine kleur en is verstevigd op de hoeken en bij het spreidblok om doorscheuren te voorkomen. Op de hoeken van het net zijn EVA drijvers gemonteerd zodat het net ook zal blijven drijven. Wederom een erg fraaie en elegante uitbreiding van de Grade range. Voor meer informatie kijk je op de website van Strategy.

Strategy Grade M-Brace schepnet

New Direction Tackle Bluetooth Bait Boot

Voerboten zijn er natuurlijk in allerlei uitvoeringen, toch heeft New Direction Tackle zich weer weten te onderscheiden met hun uitvoering. Alleen al de afstandsbediening is anders van vormgeving dan je gewend bent. Deze is zo gemaakt dat je hem volledig bedient met 1 hand en dus de andere kan gebruiken om je hengel vast te houden. Op de afstandsbediening vind je een joystick voor de besturing en diverse knoppen voor de andere functies. Standaard is de boot uitgerust met GPS en een auto-pilot die je zelfs via de afstandsbediening kunt instellen. Naast de afstandsbediening kan je ook een app op je smartphone of tablet gebruiken om de diverse GPS punten te beheren en in te stellen. De boot wordt voortgedreven door twee motoren die een vaarcapaciteit hebben van 10 km, meer dan genoeg voor een gemiddelde sessie zou ik zo zeggen. In totaal kan je er 3 kg aan voer mee transporteren, dat in twee hoppers wordt verdeelt. Voor je rig is er een hook-release aan de achterkant van de boot. De verwachting is dat de NDT Bluetooth Bait Boot eind september op de markt komt. Je kan een pre-order doen via http://newdirectiontackle.co.uk/Baitboat.php Ben je bij de eerste 50 pre-orders, dan krijg je maar liefst € 340,- korting. De normale adviesprijs wordt € 1472,-

 

Mivardi Power Station Hardcore

Met alle apparaten die we tegenwoordig meenemen naar de waterkant is een powerbank onmisbaar geworden. Als je meer dan alleen je telefoon wilt opladen dan vallen er al gelijk een hele hoop varianten af, aangezien de meeste alleen een USB uitgang hebben. Bij de uit Tsjechië afkomstige Mivardi Power Station Hardcore kan je naast de USB uitgang ook andere voltages instellen (12, 16, 19 en 21 Volt). Hierdoor kan je ook je laptop, voerboot en dergelijke opladen. Voor je laptop worden er diverse adapters meegeleverd en is het dus een kwestie van de juiste adapter kiezen en het correcte voltage instellen. Hij is gemaakt van industriële Lithium cellen met een totale capaciteit van 222WH en weegt slechts 1580 gram. Hij wordt geleverd in een Neopreen beschermhoes. De Mivardi Power Station Hardcore is onder andere verkrijgbaar bij Bolieman.

Mivardi Powerstation hardcore

Pro Line Lithium accu’s

Heb je toch nog meer power nodig, dan heeft Pro Line een nieuw product in hun assortiment dat je misschien zal aanspreken. De 36 Ah versie is een handzame accu die is voorzien van een hendel en een 2000 lumen ledlamp. Lithium is natuurlijk een stuk lichter dan traditionele lood accu's en deze weegt dan ook slechts 3,7 kg. Naast de 36 Ah is er ook een 55 Ah versie die een gewicht heeft van 5,32 kg. Deze is tevens voorzien van een schouderband. De 55 Ah versie is natuurlijk een stukje minder handzaam en bevat dus ook geen ledlamp. Beide modellen zijn voorzien van een 12v sigarettenaansteker, USB en aansluiting voor een elektrische motor. Voor meer informatie kijk je op de website van Pro Line.

Pro Line Lithium accu's

Monkey Climber Limited Edition Pop Ups

Het Belgische Monkey Climber magazine heeft weer een waanzinnige collaboratie te pakken. Dit keer met het bekende Engelse Nutrabaits, waarmee MC twee exclusieve limited edition pop-ups zal produceren. Gio van Monkey Climber verduidelijkt: “De afgelopen jaren ontmoetten we de jongens van Nutrabaits meer dan eens op de internationale beurzen waar we zelf ook stonden en meerdere keren raakten we in diepe gesprekken verwikkeld met Big Bill, de grote aasbons van Nutra. Tijdens die babbels kwamen steeds weer de twee favoriete Nutrabaits flavour combinaties naar voren waarmee ik zo succesvol was geweest in de jaren ’90, nl. Saffron & Cream, en Liver Supreme. Waarop we afgelopen winter eindelijk besloten om er een pop up collaboratie mee te gaan doen. De saffraan/creamsmaak is er in uitgewassen roze en is écht wel iets heel aparts, de leverversie is dan weer spierwit en is een combinatie van hoge dosissen van Nutrabaits Liver flavour (een echt aparte is dat) en nog een andere Nutra toevoeging die we liever niet prijsgeven om het recept van kopiëren te vrijwaren.” Begin september te verkrijgen via Monkey Climber en op de Nutrabaits website. Beide smaken komen in 12 en 16 mm, in beperkte oplage weliswaar. Wees er dus snel bij!

Monkey Climber limited edition pop ups

Nash Rigid Frame Landing Net

De karpervisserij bevat veel verschillende disciplines en niet iedereen heeft dan ook behoefte aan de grote schepnetten. Met het Rigid Frame Landing Net heeft Nash een net ontwikkeld dat zich beter leent voor de kleinere karpers. Ideaal als je bijvoorbeeld graag eens een hengeltje uitgooit in parkvijvers of gaat struinen op wateren met wat kleinere vissen. Het Rigid Frame Landing Net is een schepnet met een vast net zoals de naam al doet vermoeden. Deze is aan de voorkant naar beneden gebogen zodat de vis er gemakkelijk overheen getrokken kan worden. Dit schepnet is verkrijgbaar in twee maten, namelijk met een breedte van 40 en 60 cm. Voor meer informatie kijk je op de website van Nash.

Nash Rigid Frame Landing Net

Wychwood Packsmart Mk2

De Packsmart heeft het levenslicht al een slordige 4 jaar geleden gezien en het werd dus tijd voor een update. Vooral het draagcomfort heeft een upgrade gehad door meer voering en extra straps om deze rugzak op zijn plek te houden. Ook wordt er tegenwoordig een regenhoes bijgeleverd er is een vakje gemaakt voor je telefoon. Natuurlijk is de rest van deze rugzak gebaseerd op het oude model en deze heeft veel dezelfde features. Zo heeft hij 5 vakken en vouwt de rugzak zich open zodat deze onder je stretcher past. Kijk voor meer informatie op de website van Wychwood.

Wychwood Packsmart mk2

Evolution Products Enzyme Treatment

Aminozuren en peptiden zijn stoffen waar karpers dol op zijn en ook kunnen waarnemen. Door je boilies al voor te verteren zullen deze stoffen aangemaakt worden en krijg je dus een extra attractief aas. Pre-digested vismeel is daar waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van. Dit kan je doen door gebruik te maken van enzymen. Evolution gebruikte deze methode al langer bij onder andere hun Sub Zer0 winter boilie. Nu hebben ze deze methode ook als standaard optie toegevoegd aan hun freezer baits. Evolution Products coat je boilies, zodat tijdens het transport de enzymen hun werk al kunnen beginnen te doen. Naast de voorbehandeling op de freezer baits kan je de enzymen ook los bestellen zodat je deze kunt gebruiken op je readymade boilies. Voor meer informatie kijk je op de website van Evolution Products.

Evolution Products Enzyme Treatment

iKamper EatOut

Niet iedereen is vies van een beetje luxe aan de waterkant. Ben je het gepruts met gasstelletjes op de grond en eten op je schoot beu? Dan heeft het Amerikaanse iKamper misschien wel de oplossing voor je. Opgevouwen is het een doos van 37 bij 37 cm en net geen 42 cm hoog. Uitgevouwen wordt het een complete keuken met werkblad, eettafel en tweepits gasfornuis. Dit geheel weegt toch slechts 7 kg. Hij zal verkrijgbaar zijn in diverse kleuren, waaronder bruin en zwart. Gelukkig maar, want felrood staat niet echt tarty. Hij is zelfs voorzien van een trolley zodat je hem makkelijk kunt meenemen. Helaas hebben zie niet direct aan ons gedacht, want voor een boswandeling lijken die wieltjes toch iets te klein. Je kunt een pre-order plaatsen op iKamper.

iKamper eatout - Luxe aan de waterkant

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.