CF News Flash - September deel 2

Met de spreekwoordelijke “R” in de maand heeft ook de herfst alweer zijn intrede gemaakt. Persoonlijk vind ik (en waarschijnlijk de meesten) dit toch wel de mooiste periode van het jaar. De vissen vreten zich vol om de winter door te komen en de natuur vertoont een prachtig schouwspel van verschillende kleuren, dat je zo in een schilderij kunt vastleggen. Wat ik wel heb vastgelegd zijn de nieuwste producten die de revu weer gepasseerd hebben. En ik kan jullie verzekeren dat er weer een hoop nieuwe en vette najaarscollecties aan zitten te komen van diverse fabrikanten. We trappen deze editie af met twee nieuwe producten uit de nieuwe najaarscollectie van Trakker. Veel leesplezier toegewenst!


Coming soon: Strategy Carp Grippa lood

Trakker Products Tempest Skull Cap

Goed nieuws karpervrienden! Trakker Products heeft hun nieuwe najaarscollectie voor 2016 bekendgemaakt. Vanaf heden zal ik er in elke News Flash een paar nieuwe producten behandelen. Laten we meteen met de deur in huis vallen met waarschijnlijk wel de bekenste bivvy van Trakker: de Tempest! Nieuw dit najaar voor deze bivvy/brolly is de ‘Skull Cap’. Hiermee luistert Trakker Products naar de feedback van hun klanten, er was namelijk geen overwrap voor op de Tempest series. Trakker is daarmee aan de slag gegaan en zo kwam de Scull Cap tot lancering. De belangrijkste functie van deze kap is om in de zomer de warmte tegen te gaan en in de winter zorgt de kap er juist weer voor dat de warmte meer vastgehouden wordt. Doordat de Skull Cap wat meer uitsteekt aan de voorkant van je bivvy, crëeer je een extra dakje dat extra schaduw biedt en tevens voorkomt dat het inregent bij slecht weer. In het onderstaande filmpje zie je hoe je de Skull Cap moet bevestigen, zodat je deze samen met je bivvy/brolly kunt opvouwen.

 

 

Trakker Products Levelite Longback Chair

Zitten als een koning op zijn troon, zo voelt het met deze nieuwste stoel van Trakker Products. De ergonomisch ontworpen Levelite Longback Chair is dé stoel voor de langere sessies. Het lange rugdesign en de geïntegreerde armleuningen bieden een ongeëvenaard niveau van comfort. De vier volledig instelbare ‘one touch’ modderpoten zorgen ervoor dat de stoel op iedere hoogte en aan ieder terrein ingesteld kan worden. Hierdoor ben je er van verzekerd dat je altijd stabiel en recht zit. Je zou denken dat een stoel van dit formaat en met zijn functies aardig wat zal wegen? Gelukkig niet dus! Want met een gewicht van slechts 4,1 kg doet de Levelite Longback Chair gewoon mee met de lichtgewichten.

 

 

Pro Line Bait Steam

Na het enorme succes van de Xplosion Smoke heeft Pro Line nu een nieuwe variant in hun assortiment opgenomen. Deze variant heeft de naam Bait Steam gekregen. In deze nieuwe Bait Steam zitten plantaardige oliën, attractors, eetlustopwekkers en aroma`s verwerkt. Hierdoor krijgt de Bait Steam zijn krachtige attractieve werking die je in alle waterlagen terug kunt vinden. De Bait Steam is met name ontwikkeld om niet alleen je haakaas een boost te geven, maar je gehele voer. Pro Line adviseert +/- 100ml Bait Steam per kilo voer te gebruiken. De Bait Steam is 100% vis- en miliuevriendelijk en is ideaal om te gebruiken voor de instant visserij. De prijs voor een flesje van 500ml Bait Steam ligt gemiddeld rond de € 15.


De nieuwe Bait Steam smaken van Pro Line

Ringers Pellet Pomp

Deze pellet pomp (The next generation) is gemaakt voor het snel klaarmaken van de Ringers Expander pellets (verkrijgbaar in 4, 6 & 8mm). In tegenstelling tot de reeds verkrijgbare pellet pompen is deze voorzien van een klein reservoir, waardoor de hoeveelheid pellets (die vacuüm getrokken worden) beperkt blijft. Het voordeel hiervan is dat er geen overdadige hoeveelheden weggegooid hoeven te worden. Deze pomp gaat door zijn omvang ook makkelijk mee naar de waterkant. Aan de Ringers Pellet Pomp zal je jaren plezier hebben, want hij is van oerdegelijke kwaliteit. De Ringers Pellet Pomp is o.a. verkrijgbaar bij Hengelsport Hennie Kruidenier en kost € 27,99.

Ridgemonkey Air Dry System + Weather Shield

Compleet nieuw van Ridgemonkey is het vernieuwde luchtdroogsysteem. Deze droogzak is gemaakt van vriezervriendelijk materiaal en is een zeer handig product om uw droogtijden flink te laten afnemen. Door zijn drie etages en de vorm kan de lucht er aan elke kant in en uit, wat zorgt voor een optimale droogprestatie. De etages zijn voorzien van heavy duty ritsen die het mogelijk maken om extra compartimenten toe te voegen of te verwijderen. Het onderste compartiment is zelfs zo gemaakt dat je deze kunt gebruiken als buideltas om direct te voeren.


Ridgemonkey Air Dry System

Helaas is het buiten niet altijd droog. Om met nat weer toch je boilies te kunnen laten drogen is er ook een Weather Shield ontwikkeld voor het Air Dry system. De naam zegt het al, de Weather Shield is een extra hoes die over het Air Dry systeem past. Let er wel op dat dit 2 aparte producten zijn en geen set! Het Air Dry Systeem heeft een prijskaartje van € 29,95 en de Weather Shield kost zo een € 16. Beide producten zijn verkrijgbaar bij Hareco Hengelsport

Ridgemonkey Weather Shield voor het Air Dry Systeem

Korda Distance Sticks

Wederom is er weer een prachtig product voortgekomen uit de samenwerking tussen Korda & JAG Products. Eerder dit jaar zagen we uit deze samenwerking de prachtige Singlez bankware uitkomen, en nu hebben ze weer hun handen ineen geslagen om deze prachtig ogende Distance Sticks te lanceren. De Distance Sticks zullen in vergelijking met andere distance sticks een tikkeltje duurder uitvallen, mede omdat kosten noch moeite bespaard zijn om zo de best mogelijke distance sticks in de markt te zetten. Na jaren gebruik gemaakt te hebben van normale distance sticks viel er op een hoop punten nog wat te verbeteren volgens Korda. Korda streefde er namelijk naar om onderscheidend te zijn en waarnodig te verbeteren, er zijn namelijk al genoeg simpele distance sticks op de markt te verkrijgen. De Korda Distance Sticks zijn voorzien van de welbekende groene Korda kleur, die ze een eigen persoonlijkheid meegeeft en opvallend maakt. Let er wel op dat deze niet verlicht zijn. Mocht je dit wel belangrijk vinden dan bieden de koppen ruimte voor een isotoop. Naar verwachting komen de Distance sticks eind oktober uit. Houd voor de release van dit product de facebook pagina van Korda in de gaten.


Coming Soon

Avid Carp Outline Fluorocarbon Leader

‘A next level leader and hooklink material’, zo omschrijft Avid Carp hun nieuwe Fluorocarbon leader materiaal. Dit komt omdat de Outline Fluorocarbon Leader bijna compleet onzichtbaar is onder water. Dat komt dan weer omdat de leader bestaat uit een getinte two tone constructie. Het grote voordeel hiervan is dat de leader of hooklink beter gecamoufleerd raakt met de omgeving. Met name bij het vissen tussen wierbedden komt dit voordeel het meest tot zijn recht. Nog een belangrijk bijkomend voordeel is dat het materiaal zeer schuurbestendig is en de knopen die je maakt super sterk zijn. De Outline Fluorocarbon Leader wordt aangeleverd op spoelen van 50 meter met een respectievelijke trekkracht van 18, 20 of 25 lb. Een rolletje van deze leader zal € 14,95 kosten.

Ook nieuw uit dezelfde catagorie is de Mono Reel hoofdlijn van Avid Carp. De kenmerken van deze lijn zijn als het ware gelijk aan die van de Fluorocarbon Leader. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een two tone contrast. De Mono Reel lijn zit op spoelen van 1000 meter en is te vinden in een 12, 15, 18 en 20lb versie. De lijn kost naar verwachting € 29,95.

Kudos Tackle Nev Tool

Ben je in het bezit van een setje Steve Neville of ATTS beetmelders? Dan zal je het probleem vast herkennen dat de rollerwheels lastig los te halen zijn om ze te vervangen. Om dit gemakkelijker te maken heeft M2baitandtackle in samenwerking met Kudos Tackle de ‘Nev Tool’ gemaakt. Voor een kleine € 8,95 heb je geen last meer van beschadigingen aan je beetmelders door het gebruik van paperclips, schroevendraaiers, naalden enz. Kijk eens op www.m2baitandtackle.com voor dit handige stukje gereedschap.

Joker Baits Carp Balls

Laten we even buurten bij onze oosterburen van Joker Baits, want wat ik daar nou tegenkwam? Het lijkt wel of ze een snoepwinkel hebben geopend, althans zo lijkt het met deze nieuwe innovatie op het gebied van aas. Een ding is zeker: de Carp Balls van Joker Baits vallen zeker op met al die verschillende kleuren. Ik moet wel toegeven dat je je hiermee kunt onderscheiden van de rest, maar ik durf niet te zeggen hoe onze geschubde vrienden hier over. Mocht je nieuwsgierig zijn naar deze feestelijke pop-ups, kijk dan voor alle smaken en varianten even op www.jokerbaits-shop.de

Gardner Tackle Deluxe weed Rake

De meeste vissers zullen wel eens met wier te maken hebben. Ken je dat? Je hebt een mooi water gevonden, maar deze zit vol met wier en er is bijna geen schoon plekje te vinden. Je weet echter dat de karpers zich graag in het wier ophouden. Niet iedereen is in het bezit een waadpak of heeft de mogelijkheid om in het water te gaan (met of zonder boot) om het wier eens weg te gaan harken. Voor deze vissers kan de Gardner Tackle Weed Rake wel eens de uitkomst zijn. Doormiddel van een wartel bevestig je de Weed Rake aan je lijn. Een paar keer werpen op de plek waar jij je rig wilt positioneren en harken maar tot je een mooie schone stek hebt gecreëerd. Let er wel op dat je gebruik maakt van een stevige hengel en draad omdat er aardig wat druk op kan komen te staan.

MAD Carp MAD Hangers

Onlangs zagen we in een eerdere News Flash de gloednieuwe beetmelders van MAD Carp langs komen. En als je nieuwe beetmelders uitbrengt, dan horen  daarbij ook nieuwe hangers om het plaatje weer compleet te maken. Daarom kunnen we binnenkort ook deze nieuwe hangers verwachten van MAD Carp. Zoals je op de afbeelding kunt zien zijn er diverse kleuren en verschillende maten te verkrijgen. Ook is er een speciale RVS Look hanger om net dat tikkeltje exclusiviteit mee te geven. Naar verwachting zullen de hangers van MAD Carp dit najaar nog uitkomen.


Een greep uit het assortiment van MAD Carp

En met de hangers van MAD Carp komt ook deze editie tot zijn einde. Zoals ik in de inleiding al aangaf komen er binnenkort nog veel nieuwe producten op de markt. Ook kunnen we zelfs al nieuwe releases voor 2017 verwachten. Het nieuws raakt dus nog lang niet op en dat is goed nieuws voor jullie. Om zoveel mogelijk op de hoogte te blijven zullen de News Flashes de komende tijd nog voller zijn dan je gewend bent. Maar eerst ga ik zeer binnenkort genieten van een lekker weekje vissen in het beloofde land. See You next time!

Onlangs uitgebracht van Nash Tackle

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.