CF News Flash - September deel 2

De zomer was niet zo heel best en ik vrees dat er nu nog meer mensen lopen te klagen op de meteorologen. De herfst heeft gelijk goed zijn intrede gedaan en de eerste echte herfststorm heeft al over ons land gedenderd. In tegenstelling tot de meeste mensen, zullen de meeste van ons met andere gevoelens naar het weerbericht luisteren. Een bekend gezegde is natuurlijk; wind op de kant is vis in de hand. En iedereen weet dat het bakkenseizoen nu echt is aangebroken. Ik ga er dan ook vanuit dat de meeste van jullie deze News Flash nu lezen aan de waterkant. Succes en pak een bak!

Gratis upgrade Nash Titan T1 & T2

De Nash Titan staat bekend als één van de betere bivvies die je kunt aanschaffen. Toch hadden enkele het probleem dat er langs de voorkant soms water in de ingang druppelde. Kritiek is iets wat Kevin niet echt kan verdragen als het om de Titan gaat. Dus 'the men' himself ging aan de slag om hier een oplossing voor te vinden. Middels een tensionbar was dit probleem de wereld uit. En nu het mooie nieuws! Ben je in het bezit van een T1 of T2 dan mag je gratis een tensionbar ophalen bij de Nash verdeler waar je hem hebt aangeschaft. 

Gratis upgrade voor de Nash T1 & T2

Full Metal Tackle Pocket Pod

Rod pods zijn er inmiddels al in heel veel verschillende uitvoeringen en ook van de compacte versies zijn al diverse modellen in omloop. Toch is de versie van het Duitse Full Metal Tackle het vernoemen waard. Ten eerste ziet deze rod pod er weel heel erg strak uit als je het mij vraagt. Toch was het uitgangspunt bij het maken van deze Pocket Pod dat hij in iedere carry all moest passen, naast het feit dat het een onverwoestbare pod moest zijn. Over ieder detail is dus zodanig nagedacht dat je geen andere pod meer aan zou willen schaffen. Als materiaal is er gekozen voor RVS. Naast een geborstelde versie is er ook een mat zwart gepoedercoate versie beschikbaar. De Pocket Pod is verkrijgbaar in een 2 of 3 rod versie of als losse body, waardoor je jouw eigen banksticks kunt gebruiken. Voor meer informatie kijk je op de website van FMT

Full Metal Tackle Pocket Pod

Wooh PPG-140

In de vorige editie bespraken we al diverse producten om aan je stroombehoefte aan de waterkant te voorzien. Het Litouwse Wooh heeft zich gespecialiseerd in deze markt en heeft dan ook verschillende Lithium-ion accu's in hun assortiment, waaronder de PPG-140. Zoals je al aan de naam kunt ontleden heeft deze een capaciteit van 140 WH. Hiermee zal je in veel gevallen genoeg stroom hebben voor een sessie. Hij is voorzien van diverse uitgangen, waaronder USB, 12v en zelfs een 220v AC uitgang. Deze laatste optie is wel aan de lichte kant natuurlijk en als je echt 220v aan de waterkant wilt kan je beter eens kijken naar zijn grotere broertje: de PPG-280. Via een display kan je de batterijstatus aflezen en hij is voorzien van een ledlamp. Voor het opladen kan je naast de traditionele oplader ook kiezen voor een zonnepaneel. Voor meer informatie kijk je op de site van Wooh

Wooh PPG-140

Gardner Tackle Glo Pro 2G+

In het donker je stuitje of gewone lijnmarkering terug vinden is soms lastig en daarom heeft Gardner hier een oplossing voor bedacht. Met de plus variant van de Glo Pro 2G hebben ze de fluorescerende eigenschappen nog verder opgeschroefd. Het zal dus nog feller licht geven en ook langer. Ideaal dus voor de lange nachten die er aan zitten te komen. De plus variant is verkrijgbaar in het groen en blauw. Voor meer informatie kijk je op de site van Gardner

Gardner Tackle Glo Pro 2G+

Trakker NXG Single Elasticated Reel System

Mobiel vissen kan soms erg lonend zijn, maar je zult dan wel licht bepakt op pad moeten. Het makkelijkst is dan natuurlijk om je hengels gewoon onbeschermd mee te nemen, maar daar zullen ze waarschijnlijk niet van opknappen. En zeg nu eerlijk... we willen toch graag langer dan een paar seizoenen doen met ons materiaal. Je hebt natuurlijk rod protectors, maar dan loop je nog met een kale molen rond. Trakker heeft nu het NXG Single Elasticated Reel System op de markt gebracht. Naast de rod protectors, die verbonden zijn via elastiek, is er ook een beschermhoes voor de molen. Deze vouw je rond de molen en sluit je met velcro. Hierdoor is hij geschikt voor allerlei molens en zelfs big pit molens passen er in. Het elastiek kan je ook verstellen zodat deze geschikt is voor hengels van 10 tot 13 ft. Voor meer informatie kijk je op de site van Trakker.  

Trakker NXG Single Elasticated Reel System

Ali Hamidi Texas Rig Pack

Als je regelmatig de Engelse media in de gaten houdt weet je vast dat Ali Hamidi voor ITV4 een serie heeft gemaakt genaamd “Monster Carp”. Tijdens een sessie in Texas werd er gebruikt gemaakt van een Method feeder, en de naam Texas Rig is daar geboren. De markt speelt natuurlijk maar al te graag in op dit soort dingen. Zoals je al kunt raden kan je dus op diverse Engelse website een set kopen waar alle gebruikte materialen in zitten en je dus direct aan de slag kan. In het pakket vind je een leader, method feeder, braid, krank X-haken en kickers. Deze set is onder andere verkrijgbaar bij Johnson Ross Tackle en Angling Direct.

Ali Hamidi Texas Rig Pack

Eclipse Baits The I-Corn's

In Engeland komen er steeds meer wateren waar niet afbreekbare producten verboden worden. Het is dus wachten tot dat we dit ook op het vasteland gaan zien. Het Engelse Eclipse Baits speelt hier handig op in door een biologisch afbreekbaar imitatie aas op de markt te brengen. De I-Corn's zijn, zoals de naam al doet vermoeden, imitatie maiskorrels die voorzien zijn van attractors. Naast de pop-up variant is er ook een zinkende versie verkrijgbaar. Als de trend uit Engeland zich voorzet gaan we deze imitatie maiskorrels vast nog aan de Nederlandse waterkant zien. Persoonlijk doet het me wel goed dat we steeds innovatie zien rond niet natuurlijke materialen in onze visserij. De Eclipse Baits Immitation Corn Golden Grain Popups zijn onder andere verkrijgbaar via Johnson Ross Tackle.

Eclipse Baits i-corn

F.R. Custom Reels Duplon Handle

Je molenhendels laten vervangen door een houten variant is iets dat we al vaker de revue hebben laten passeren. Een duplon variant is toch wel weer eens wat anders en persoonlijk vind ik het wel iets hebben. Het Duiste F.R. Custom Reels biedt deze customisatie aan en ze hebben inmiddels de eerste varianten uitgeleverd voor de Daiwa Tournament en Shimano XTC. Voor meer informatie kijk je op de site van F.R. Custom Reels.

F.R. Custom Reels Duplon Handle

The Carp Specialist – Bel Eaux in het assortiment

Het aanbod van de The Carp Specialist blijft zich maar uitbreiden met wateren. Zo hebben ze recentelijk Bel Eaux – Belvare toegevoegd aan de al indrukwekkende lijst met betaalwateren. Bel Eaux ligt op slechts vier en half uur rijden van Breda en vrij vertaald betekent dit "mooie wateren". Dit water is onderdeel van een complex van twintig meren die vooral gebruikt worden voor de kweek van diverse vissoorten. Belvare is een water dat geschikt is gemaakt voor de karpervisserij en heeft een oppervlakte van 10 hectare. Met slechts 6 vissers ben je dus gegarandeerd van rust en ook aan luxe ontbreekt het niet, want er is slechts één bivvy stek. De andere stekken zijn voorzien van een luxe gite. Met diverse karpers die die 25 kilo grens overschrijden en een recordkarper van 28 kg is er ook genoeg kans om jouw PR te verbreken. Voor meer informatie kijk je op de website van The Carp Specialist.

Bel Eaux

Jeffish V3.0 Basic en Solar

Al een tijdje terug kon je op onze site een review lezen van de Jeffish onderwatercamera. De camera die gebruikt werd in deze setup was niet meer leverbaar en dat was de aanleiding voor Jeffish om de boel weer eens goed te bekijken. En inmiddels heeft versie 3 van deze topkwaliteit onderwatercamera het levenslicht gezien. Een groot verschil met de versie 2 is dat de behuizing van de camera een stuk compacter is geworden. De stroomvoorziening zit dan ook boven water in de vorm van een Poweroak Lithium powerbank. Aan de camera zit een kabel van 15 meter zodat je de powerbank, in een meegeleverde waterdichte hoes, op de kant kunt leggen of aan een marker kan monteren. Een zelfde powerbank levert ook de stroom voor de koffer waar het 7 Inch display in te vinden is. Het opnemen kan in de versie 3 niet meer op de camera zelf. Mocht je toch graag opnemen dan ben je aangewezen op een Jeffish recorder. De Solar en Basic versie zijn eigenlijk identiek, behalve het feit dat de solar versie is voorbereid om te kunnen opladen via een zonnepaneel. Voor meer informatie kijk je op de website van Jeffish.

Jeffish V3 onderwatercamera

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.