Daiwa 2011

Daiwa is een van de grote spelers in hengelsportland wat elk jaar weer aan de weg timmert om kwalitatieve en gebruiksvriendelijke producten op de markt te brengen. Ook voor 2011 heeft dit Japanse merk niet stilgezeten en zijn er enkele leuke producten die ik met jullie wil delen. Het eerst nieuwtje is het nieuwe logo van Daiwa. Een strak ontworpen logo waar je van moet houden. Of de nieuwe 2011 producten ook zo strak zijn, mogen jullie zelf bepalen!


Molens

Voor 2011 zijn er twee vernieuwde beetrunner modellen op de markt gekomen. De eerste is de Regal-Z BR.  De BR is voorzien van 6 kogellagers, Infinite antiretour, een gesmede ABS aluminium spoel en een geavanceerd opwindmechanisme. Er zijn 4 modellen verkrijgbaar van 3500, 4000, 4500 tot een 5000 serie. De gewichten per molen variëren van 480 gram tot 750 gram. Naast de BR is er ook nog de vernieuwde Regal-X BR. Dit is de meer uitgeklede versie van de Z BR en bevat 3 kogellagers. Ook deze molen is verkrijgbaar in 4 maten en de gewichten per molen liggen tussen de 480 gram en de 685 gram. Naast deze vrijloopmolens, zijn er ook innovaties te melden bij de bigpits. Zo zijn er nu speciale Quickdrag spoelen verkrijgbaar voor Tournament Entoh en Emblem Exceler bezitters. Ideaal voor die vissers die graag vissen met Quick Drag!


De vernieuwde Regal molens met nieuw Daiwa logo

Vorig jaar mochten we al kennismaken met de geheel nieuwe Wincast serie. Een serie bigpit molens geschikt voor de karpervisserij. In 2011 zal deze serie optimaal gelanceerd worden en zal een nieuw broertje bekend worden gemaakt, de Crosscast S. deze molen is uitgevoerd met een Wormshaft aandrijving wat zorgt voor een perfecte opwinding en inhaalpower. Door een brede spoelkern is het hierdoor ook mogelijk om per inhaalslag 102cm in te halen! De molens bevatten verder 3 kogellagers en er zijn 3 types te weten, 5000, 5500 en de 5000LD (long distance) Het gewicht van deze molen ligt op 635gram.


Hengels

Op hengelgebied is er bij Daiwa veel te melden. De gehele productlijn is vernieuwd en uitgebreid. Allereerst is er de Basiair hengel. Een hengel speciaal ontwikkeld in navolging van de nu al legendarische Basia molens. De blank is er eentje van super SVF Graphite en 3DX carbon. Deze samensmelting maakt het mogelijk om dunne blanks te ontwikkelen met een snel herstelvermogen. Het 3DX carbon zorgt er namelijk voor dat de hengel na het werpen, niet nawipt wat het werpvermogen bespoedigd. De hengel is verder uitgevoerd met Fuji Titanium SiC-K ogen, een Fuji DPS molenhouder, V-Joint pensluiting en Eva greep. De hengel wordt geleverd met een dikke transport foedraal.

De nieuwe Daiwa Windcast Carp hengel

Naast deze hengel zijn ook nieuwe uitvoeringen verkrijgbaar van de Tournament AKN, de Emblem Carp en de Black Widow Carp hengels. Daarnaast zijn er nog twe nieuwe hengels in het gamma gekomen. De Ryukon Carp en de Windcast Carp. De Ryukon Carp is een hengel die ontwikkeld is door de Daiwa ingenieurs in samenwerking met Daiwa consultants. De hengel heeft een extreem dunne blank met een hoog herstelvermogen en topactie. De blanks zijn gemaakt van High Modulus Carbon (HMC) en beschikken over voldoende krachtreserves om karper over grote afstand te drillen of om ver mee te werpen. De hengels bevatten verder een V-Joint pensluiting, Fuji Alconite ogen en exclusieve onderdelen als een Daiwa molenhouder en een lasergevreesd logo in de blank.
De Windcast Carp is in navolging van de Windcast serie molens. Deze hengels zijn voorzien van een blank van carbon waarmee verre worpen kunnen worden bereikt. De hengels zijn verder uitgerust met Fuji SiC tweepoots ogen, Fuji molenhouder en een speciale Night Glow banderol die in het donker oplicht!

De exclusieve Daiwa Ryukon Carp


Tackle

Naast hengels en molens heeft Daiwa ook andere nieuwe producten voor 2011. Een daarvan is de vernieuwde Infinity Duo Carp lijn. Deze Japanse lijn heeft alle eigenschappen die je van een lijn mag verwachten. De lijn heeft een groen/zwarte kleur en een optimale rek verhouding. Een hoge treksterkte, hoge slijtvastheid en is tevens sterk op de knoop. Naast deze lijn is er ook een nieuwe opblaasbare onthaakmat. Het formaat van deze mat is 120x80cm waardoor de grootste vissen kunnen worden geland. Door het afdekzeil kan de vis gekalmeerd worden. de mat is gemaakt van 100% polyester. De binnenmat is van 100% PVC. Bij de mat wordt ook een pomp geleverd.

De nieuwe Daiwa Infinity Unhooking Mat


Aas

We zagen vorig jaar de Daiwa Infinity aasrange stilletjes aan in de bladen verschijnen. Deze range is voor 2011 nog meer uitgebreid met interessante producten. De readymades in de Infinity lijn bestond uit 4 smaken. In 2011 is er een smaak bijgekomen, de Chili Fish & Liver. De ingrediënten die in deze boilie zitten zijn onder andere chili, vismelen, leverpoeder en sojameel. Alle ingrediënten zijn van goede kwaliteit en zijn afkomstig uit de levensmiddelenindustrie. De hoeveelheid conserveringsmiddelen is zo veel mogelijk beperkt. Ook zijn voor 2011 alle readymades verkrijgbaar in zowel 16mm, 20mm als 28mm.

Daiwa Infinity aasrange

Naast boilies levert Daiwa voor 2011 naast pop-up’s ook Liquid dips, Infinity Bait Powder en Infinity Stickmix. De Bait Powder werkt het zelfde als poederdips. Even je natte boilie erin dippen en daarna even in het poeder leggen. Onderwater wordt een slijmlaagje om je boilie gecreëerd die ook nog eens reukstoffen afgeeft. Verder zwelt de poederdip iets wat op wat je aasje groter maakt. Naar gelang je de boilie in het water hebt liggen, hoe kleiner de boilie weer wordt. Bij alle Pop-up’s wordt overigens een klein doosje van deze poederdip bijgeleverd. Een laatste product zijn de nieuwe Infinity Stickmixes in 4 smaken. De basis van deze Stickmixen is van voedermeel, pellets, grof gemalen maïs en verschillende oliën. Bij elke Stickmix verpakking zit een gratis flesje flavour die aansluit op de smaak van de Stickmix. De flavour is pva bestendig.


Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.