Daiwa 2013

Zoals elk ander bedrijf komt ook Daiwa dit jaar met een nagelnieuwe catalogus. Een catalogus die weer bomvol leuke producten staat. Daiwa staat al sinds jaar en dag samen met Shimano bovenaan de markt als we het hebben over het ontwikkelen van hengels en molens. Daiwa staat garant voor hoogwaardige producten en ook dit jaar hebben ze hun assortiment weer een stukje breder gemaakt.

 

In dit artikel zetten we een aantal interessante producten even lekker in het zonnetje.

 

 


Windcast-BR LD

Laten we maar meteen beginnen met misschien wel het meest interessante (nieuwe) product, namelijk de Windacast-BR LD. Deze nieuwe telg uit de Windcast serie heeft best wel veel weg van de inmiddels legendarische Infinity. Gelukkig voor ons, hangt er wel een heel ander prijskaartje aan. Deze nieuwe big pit molens komen qua prijs ergens in de middenklasse. Denk hierbij aan ongeveer 160 euro per molen.

 

Met een inhaalsnelheid van 4.6:1 (ongeveer 90 cm per slag), een gewicht van 650 gram en voorzien van de nieuwste technieken denk ik dat dit nog best wel een topper zou kunnen worden. 

 


Heeft veel van de Infinity weg toch?

 


Windcast SPOD

Ik blijf even in de Windcast serie omdat ze voor de serieuze spodders onder ons een nieuwe spod hengel gaan verkopen. Met een lengte van 13 ft (3,90 meter) een testcurve van 5 lbs en een startoog van 50 mm is hij geschikt voor de zwaarste klusjes. Volgens eigen zeggen zijn er afstanden van 160 meter (!) mee gehaald.

 


Spodden met zware gewichten

 


Regal Carp

Voor wie op zoek is naar een leuke nieuwe karper hengel voor niet al te veel geld, moet beslist even kijken naar de nieuwe Regal serie. Deze nieuwe hengels zijn voorzien van een topactie die bij veel druk toch doorbuigt tot aan het handvat. Door de snelle blank zal hij na een worp meteen terugschieten zonder al te veel na te trillen. Dit is ideaal voor verre en nauwkeurige worpen. Verder is de hengel is afgebouwd met dubbelpootsogen (wat hem een stuk minder kwetsbaar maakt) en een FUJI reelhouder.

 


De Regal Carp

 


Daiwa D-POD

Deze nieuwe rodpod van Daiwa krijg je werkelijk in de meest exotische houdingen. Erg handig omdat hij dan ook werkelijk overal is in te zetten. Hij lijkt in mijn ogen erg veel op de worldwide pod van Solar. Dit hoeft natuurlijk niet verkeerd te zijn aangezien deze pod zichzelf al dubbel en dwars heeft bewezen. De D-pod is gemaakt van edelstaal (roestvrij) en voorzien van een zwarte coating. Met een gewicht van 3,5 kg is hij niet al te zwaar. De vraag is natuurlijk of dit ten koste gaan van de stabiliteit. 

 

De D-pod wordt geleverd met 4 banksticks (2 korte en 2 lange), twee buzzerbars (voor 3 hengels) en een transporttas. Lekker compleet dus! De kostprijs van deze nieuwe rodpod zal zo rond de 200 euro zijn.

 


Je kunt het zo gek niet verzinnen of hij kan het

 


Luggage

Voor de karpervissers die veel waarde hechten aan goede stevige tassen komt Daiwa met een geheel vernieuwen Infinity lijn. Deze lijn bestaat uit tassen, rigwallets, cool bags, rugtassen, foedralen, droogzakken en ga zo maar door. Er is zelf een stretcher matras verkrijgbaar die je huidige stretcher omtovert in een heerlijk zacht bedje. De Infinity lijn kenmerkt zich door het gebruik van hoogwaardig materiaal en de stijlvolle afwerking.

 


Kwaliteits tassen

 

Ben jij nieuwsgierig naar de rest? Neem dan snel zelf een kijkje in de nieuwe catalogus van Daiwa: Klik hier om de catalogus te bekijken


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.