De Carp Zwolle 2013 samengevat

Het is zaterdag 2 februari wanneer precies om 8 uur mijn wekker gaat. Ik wurm mijzelf uit bed en met nog wat resten appelkruimeltaart in de hoeken van mijn ogen ga ik op zoek naar de douche.  

Ik heb er lang naar uit gekeken en eindelijk is het zover. Karper porno op het hoogste niveau. De beurs die menig karpervissers in extase weet te brengen. Het evenement dat de toon zet voor de rest van het seizoen. Ik heb het natuurlijk over de Carp Zwolle 2013. Ik heb er zin in!

Zwolle is voor mij slechts 20 minuten sturen. Gelukkig maar, want mijn auto heeft kuren en kon voor het weekend niet gemaakt worden. Iets met mijn olie, een koppakking en lekkage vertelde de garage mij… Met mijn ANWB pas op zak en samengeknepen billetjes tuf ik richting de Hanzestad Zwolle.

Voor mij rijdt een kerel met een Kevin Nash sticker op zijn achterruit. Karpervissers zijn trots op hun hobby, en terecht!! Mocht mijn auto het niet redden kan ik altijd bij hem instappen. Gelukkig voor mij kan ik 500 meter verderop al aansluiten. Er staan namelijk al veel mensen te wachten op een parkeerplek.


Vakkundige uitleg


Na een plekje gevonden te hebben struin ik richting de ingang. Inmiddels staat er al een forse rij ongeduldig te wachten op het moment dat ze eindelijk naar binnen mogen. Nederlanders, Engelsen, Belgen, Duitsers en Fransen. Uit alle windstreken voor die ene beurs …. 

Ik wacht nog even op mijn maatje en dan gaan we gezamenlijk naar binnen. In tegenstelling tot vorig jaar is nu het hele complex afgehuurd. Dit houd in dat we 17.500 m2 karper geweld voor onze kiezen krijgen. Elke bedrijf dat ook maar een beetje affiniteit heeft met de karpervisserij is hier om ons te laten zien wat ze voor ons kunnen betekenen.
 


Een sfeervolle bar


Het eerste dat mij meteen opvalt is de ruime opzet. Zo zijn de paden tussen de verschillende stands zo rond de 5 meter breed. Door de vele gecamoufleerde outfits en deze ruime opzet heb je niet snel het gevoel dat het heel erg druk is. Erg prettig en je hoeft je niet meer door de mensen massa te wurmen. Dit is iets wat in het verleden wel vaak het geval was.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende 'hallen' was de opzet zo gemaakt dat je na binnenkomst een soort route moest afleggen langs alle hallen. Goed over nagedacht omdat de kans anders groot is dat je een hal over het hoofd zou zien en dat is voor niemand leuk ...

In het midden van deze hallen vinden we een grote zaal waar je even lekker kunt rusten, eten en drinken. Verder vond je in vrijwel elke hal een eet en drink gelegenheid. Wat ik jammer vind is dat het eten en drinken aan de dure kant was. Helaas is dit iets waar de organisatie van de beurs niet veel aan kan doen aangezien dit geregeld wordt door de IJsselhallen zelf.
 


Alijn showt trots zijn nieuwste boek


Om jullie een goed beeld te geven van de sfeer, de indeling en het grote aanbod hebben we een mooie foto impressie voor jullie samengesteld. Heel erg veel kijkplezier!
 

Foto collectie Carp Zwolle 2013

Sorry, only modern browsers.


Boilies, voerboten, end game, boeken, dvd's, you name it... Iedereen kon er zijn hart ophalen. Met precies 12.112 bezoekers weet Mick Paine met deze 19e editie van de Carp Zwolle de lat weer een stukje hoger te leggen. Een beurs met veel diversiteit, leuke aanbiedingen, veel nieuwe producten en nog meer gezelligheid. Dit is het type beurs waar je gemakkelijk een aantal uur kunt rondlopen zonder alles te hebben gezien. Het was weer een enorm succes als je het mij vraagt. Ik kijk nu al uit naar de volgende Carp Zwolle!  

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.