De eerste Live karper is binnen!

We hebben er lang naartoe gewerkt, maar eindelijk is het een feit. De eerste karper is Live voor de CarpCam gevangen. Het gebeurde allemaal onder het toeziend oog van meer dan 50 kijkers die op het puntje van hun stoel zaten. Meerder keren schoven verschillende karpers over de stek om het haakaas te inspecteren.


17 pond, schoon aan de haak

Hoewel de karpers de hele week al stevig aan het azen waren, leken ze er gisteren niet zo'n zin in te hebben. Ze zwommen vaak voorbij maar zonder voer tot zich te nemen. Om hun nieuwsgierigheid te prikkelen besloten we daarom maar een grote snowman rig in te zetten. Een MK1 bottom bait(22 mm) in combinatie met een pineapple fluor pop-up (16 mm).


En hangen!! Rasco kwam met deze mooie printscreen van de aas opname

Het werkte duidelijk. Meerdere karpers kwamen een kijkje nemen en tikte met hun kop tegen de snowman. Helaas namen ze het aas niet meteen tot zich. Het eerste slachtoffer was een flinke brasem. Niet lang daarna nam de eerste karper het boilie duo tot zich. Bij het opkomen wist hij het uit te blazen zonder gehaakt te worden. Een kortere onderlijn had in deze situatie de vis waarschijnlijk gehaakt.


We waren bezig met het in elkaar knutselen van een nieuwe rig(een kortere) toen het gebeurde. Opname, haken, keiharde fluiter!! Na een leuke dril van ongeveer 15 minuten en snel wat foto's te hebben geschoten gleed deze knappe vis ongeschonden weer terug! Op naar de volgende!

Vanavond weer?

Erwin van Hensbergen


Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.