De KSN Jeugdkampen 2013

Het afgelopen jaar is het stil geweest rondom de Commissie Jeugd van De KSN, maar met ingang van dit nieuwe jaar zullen er weer leuke evenementen worden georganiseerd voor de jeugdige karpervissers. Een nieuwe groep, bestaande uit vijf commissieleden, heeft de handen uit de mouwen gestoken en dat uit zich direct in een viertal jeugdkampen die afgelopen maandag bekend zijn gemaakt.
 


Deze jeugdkampen worden nu ongeveer tien jaar georganiseerd door de Commissie Jeugd en veel karpervissers hebben hier prachtige herinneringen aan overgehouden. De jeugdkampen zijn leerzaam, gezellig en je maakt bovendien kans om mooie vissen te vangen op openbare wateren in binnen- en buitenland. Dit jaar is er zelfs een unieke mogelijkheid gecreëerd om te gaan pionieren in Denemarken!

De prijs van deze kampen is opgebouwd uit de prijs van de vergunning, een lidmaatschap van De KSN (verplicht) en eventuele kosten voor het vervoer naar de locatie + reisverzekering. Er wordt geen winst gemaakt op deze kampen. Bij de kampen zijn altijd voldoende ervaren begeleiders aanwezig om de jeugd te begeleiden in de visserij.
 


De jeugdkampen voor 2013:

Land: Nederland

Wanneer: dinsdag 30 april – vrijdag 3 mei  2013
Waar: De vestinggrachten van Hellevoetsluis
Moeilijkheid: 2 uit 3 sterren
Deelnemers: 16
Leeftijd: 12 t/m 17
Vervoer: Eigen gelegenheid
Kosten:  € 65,-- (inclusief lidmaatschap 2013 De KSN)


Info:
Dit water is de thuisbasis van onze penningmeester Michel Hollaar en hij zal dan ook 1 van de begeleiders zijn. De vestinggrachten rondom het gezellige uitgaanscentrum van Hellevoetsluis zijn goed bezet met karper tot 16 kilo. Het water bestaat uit 4 grachtdelen, hiervan mogen wij er van de lokale Hengelsportvereniging HSV Het Voornse Kanaal er 3 gebruiken. Ruim voldoende voor de 16 deelnemers om niet alleen statisch maar ook struinend de vissen aan de oppervlakte of met het pennetje te belagen. Een water uitstekend geschikt voor jeugdige, beginnende karpervissers. In het oude centrum is ook Hengelsporthuis De Catfish gevestigd, binnen 5 minuten loopafstand van elke stek kan je hier je ontbrekende of verloren gegane hengelportuitrusting aanvullen.
 


Land: Nederland

Wanneer: zondag 13 oktober – donderdag 17 oktober 2013 
Waar: VC de Meeren in Langeboom
Moeilijkheid: 3 uit 3 sterren
Deelnemers: 10
Leeftijd: 14 t/m 18
Vervoer: Eigen gelegenheid
Kosten: € 65,-- (inclusief lidmaatschap 2013 De KSN) 
 


Er is altijd voldoende begeleiding aanwezig


Info: 
Na het succes van vorig jaar zullen we ook dit jaar weer naar VC de Meeren afreizen. In een prachtige omgeving ligt het water van VisClub de Meeren. Naast de prachtige natuur kun je ontzettend mooie vissen tot 20kg+ verwachten. Dit water biedt 11 hectare aan kraakhelder water met een grillig bodemverloop tot 18 meter diepte. Door dit heldere water kun je een hoop wier verwachten wat een extra uitdaging zal vormen. Hiervoor zal elk koppel een boot en wat extra begeleiding ter beschikking hebben om jullie de fijne kneepjes van het wiervissen mee te kunnen geven. 

Voor meer informatie kun je kijken op www.de-meeren.nl
 


Land: Duitsland

Wanneer: zondag 20 oktober – donderdag 24 oktober 2013
Waar: Duitsland
Moeilijkheid: 2 uit 3
Deelnemers: 12
Leeftijd: 14 - 18
Vervoer: Eigen gelegenheid
Kosten: Geschat op € 100,-- tot € 125,-- (inclusief lidmaatschap 2013 De KSN) 

Info:
De organisatie werkt momenteel aan een aantal opties voor een viskamp in het najaar, te houden in Duitsland. In de week van 5 februari zal het kamp online staan en kan men zich hier voor inschrijven. Het kamp zal zeker plaatsvinden op de genoemde data, de vraag is waar. Wij laten jullie nog even in spanning zitten. Zorg er in ieder geval voor dat deze bijzondere week in je agenda staat. 

 


Land: Denemarken

Wanneer: zaterdag 10 augustus – zaterdag 17 augustus 2013 
Waar: Denemarken in de buurt van Kopenhagen
Moeilijkheid: onbekend, het is immers pionieren!
Deelnemers: 6
Leeftijd: 16 - 18
Vervoer: Georganiseerd, vanaf centrale opstappunten
Kosten: € 380,-- (inclusief lidmaatschap 2013 De KSN)
 


Pionieren in Denemarken!


Info:
Denemarken is voor vele vissers nog onbekend terrein. Denemarken staat bekend om haar kustlijnen, riviertjes en vele adembenemende binnenwateren. Het is dan voor iedere visser een waar paradijs. Karpers zwemmen dan ook zeker rond in grote en kleine meertjes; elk watertje huisvest wel een karperbestand waar enorm zware uitschieters kunnen zwemmen. De Commissie Jeugd heeft gemeend voor de jeugd een ware expeditie op te zetten zodat je als een van de weinigen de mogelijkheid hebt om het karpervissen daar te verkennen. In de buurt van Kopenhagen liggen meerdere meertjes met mogelijkheden. Het idee is om licht bepakt te gaan en actief op zoek te gaan karper. Dus schrik jij niet terug om je te begeven op onbekend terrein en zaken uit te proberen, zorg dan dat je onderdeel bent van dit avontuur. 
 


Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en wil jij ook graag mee met de jeugdkampen? Kijk dan welk kamp bij jouw past. Kijk voor meer informatie op de website van De KSN Jeugd: www.deksn.nl/de_jeugd
 


Plezier en mooie vissen!


Let op: de jeugdkampen zijn populair en ervaring leert dat ze snel vol zitten. Wacht dus niet te lang met aanmelden om teleurstellingen te voorkomen!
 

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.