De nieuwe Prologic WUSB beetverklikker

Naast de JRC Radar DSI kwamen we afgelopen maand nog een beetverklikker tegen die vanaf nu overal in de hengelsportzaken te koop is. De Prologic aanhangers hebben lang moeten wachten op de opvolger van de Polyphonic Bite Alarm maar de afgelopen maand hebben de WUSB beetmelders dan eindelijk de weg gevonden naar de winkelier. Prologic is steeds meer en meer aan de weg aan het timmeren en velen vissers vissen momenteel met de Polyphonic Bite Alarm. De WUSB moest een overtreffende trap zijn en Prologic heeft dan ook al hun kennis gestopt in dit nieuwe paradepaardje.


Een van de eerste prototypes van de Prologic  WUSB

De nieuwe WUSB ziet er enorm gelikt uit en gaat mee op de trend van kleine beetverklikkers. Ze zijn iets groter dan ATTs alarms maar nog steeds zeer klein te noemen. Wat opvalt is dat ze werken op Acryl rollerwheels verkrijgbaar in het groen, geel, blauw en rood. Deze lichten op door een led wanneer er lijn wordt genomen. Het model heeft iets weg van de oude Prologic Batman VTS beetverklikkers wat deze piepers tevens een strakke verschijning maakt. De nieuwe WUSB zijn klein maar fijn (7cm bij 4.1cm). Ze zijn 100% waterdicht en kunnen dus in alle weersomstandigheden gebruikt worden. De techniek in deze piepers is van de laatste generatie en kent enkele leuke eigenschappen. Zo is het geluidsniveau (van stil tot luid) te bedienen met de enigste knop op de beetverklikker en is  deze knop tevens aan en uit knop. Verder geeft de beetverklikker een apart signaal wanneer de batterij aan vervanging toe is en wordt de rollerwheel welke te verwisselen is naar jouw gewenste kleur automatisch verlicht bij een run.

De WUSB in actie

De mogelijkheden op de beetverklikker zelf zijn nog redelijk beperkt. De kracht zit hem ook in de bijgeleverde ontvanger die aardige mogelijkheden erbij biedt. De ontvanger is chique vormgegeven en ligt lekker in de hand. Hij beschikt over een polyfone speaker ten aanzien van de reguliere speakers. De reden hiervoor is dat je het setje niet alleen kan laten piepen maar ook je eigen geluid kan toevoegen! Dit kan op twee manieren. Allereerst is er de digital recorder. Je kan met de ontvanger zelf je geluiden opnemen welke je maar wilt en deze gebruiken als geluid wanneer je een run krijgt. Een leuke optie waarmee je natuurlijk eindeloos kan variëren! Ik zal maar in het midden laten wat voor leuke geluiden je wel niet kan gebruiken als je een run krijgt! De tweede optie is de mogelijkheid om via een USB poort muziek van je pc op de ontvanger te zetten. Hierbij gaat het om mp3 formaat. Zo kan je dus Metallica, James Blunt, Andre Hazes of Angerfist uit je ontvanger laten schallen bij een aanbeet. Je moet er maar van houden!

De WUSB ontvanger

Verder beschikt de ontvanger over een hoofdtelefoonaansluiting om hem te gebruiken als mp3 speler en een Trillfunctie als niemand je mag horen of je het gewoon lekker vind. Het menu is overzichtelijk en het LCD scherm zorgt ervoor dat alles nog overzichtelijker is. De ontvanger beschikt over een oplaadbare Lithium batterij. De piepers overigens werken op kleine 4LR44 batterijen. Een nadeel is dat je de pieper moet openschroeven om de batterij te verwisselen. Als laatste werken de piepers en ontvanger op de betrouwbare 433 MHZ FM frequentie om storingen te voorkomen.


Ik zelf heb even een tijdje met dit setje mogen spelen en vond ze er enorm goed uit zien. De piepers voelen erg degelijk aan en ik verwacht dan ook dat je er lang mee zal doen. Een nadeel zoals net gezegd is dat je de batterijen alleen kan vervangen door de pieper open te schroeven. Niet erg handig maar aan de andere kant gaan de batterijen lang genoeg mee dat dit weinig hoeft te gebeuren. Ik zelf vond ook het geluid van de piepers wat tegenvallen. De hoogste volumestand vond ik tegenvallen en bij harde wind kan dat nog weleens funest zijn. De ontvanger weegt erg weinig wat natuurlijk fijn is. ik hoop alleen dat het hoge plasticgehalte en onze ruwe visserij goed samen zullen gaan. Ondanks deze wat kritische persoonlijke noten was ik aangenaam verrast door deze nieuwe beetverklikkers. Goed gedaan Prologic!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.