De producten van Anchor Tackle

Het Engelse Anchor Tackle van Arun Keightley is een speler die al een geruime tijd meedraait in de hengelsport. Eind jaren ’70 begonnen ze met het maken van loden voor diverse visdisciplines en nu een dikke 40 jaar later doen ze dat nog steeds naast een range aan diverse andere materialen. Het werd dan ook eens tijd om dit merk onder de loep te nemen. Ondanks dat ze al lang meedraaien, is het merk in Nederland namelijk niet heel bekend. Jammer want de producten mogen er mijn inziens zeker zijn!Loden

Zoals al gezegd begon Anchor ooit met het vervaardigen van loden. Hedendag doen ze dat nog steeds voor verschillende visdisciplines als karper, barbeel, zee- en de matchvisserij. In de range aan karperloden zijn diverse modellen verkrijgbaar. Van wartel, inline tot het bewuste steenlood welke de naam Deceivers mee hebben gekregen. Daarnaast hebben ze nog speciale loodsystemen als het in het kennisdocument PVA besproken B.D.S System en de speciale Stink Bombs waar ik later op zal terugkomen. Op loodgebied leveren ze verder nog interessante producten als markerleads en prachtige camo loodhageltjes om je rigje uit te balanceren.


Camo loodhageltjes van Anchor Tackle
 

Anchor Stink Bombs

Het Anchor Stink Bomb idee gaat een beetje terug naar de tijd dat er nog speciale loden bestonden waarin pva capsules paste. Je spoot met een naaldje de capsule vol met een flavour of liquid naar keuze en zo creëerde je een wolk rondom je lood en haakaas. Deze loden met capsules zien we tegenwoordig amper meer. Logisch ook want er zijn genoeg betere oplossingen om de attractiviteit te vergroten van je voerplek en het haakaas. Stink Bombs van Anchor Tackle werken eigenlijk net als de capsules van toen alleen zijn net wat handiger in gebruik. Bij dit systeem gebruik je een speciaal wartellood met daarin een gat geboord. In dit gat past precies een foampje. Je drenkt het foampje in je favoriete liquid, stopt het in het lood en klaar ben je. Het foampje laat langzaam de liquid los waardoor je attractiviteit van je stek,als het goed is, toeneemt. Een leuk product om eens in een single hookbait presentatie te gebruiken!


Stink Bombs van Anchor
 

Anchor Endtackle

Ook Anchor heeft een aardig scala aan endtackle. Zo hebben ze bijvoorbeeld wartels met leuke camou coating, speciale Variable Release Lead Clips, de nodige toploodjes, flying backleads en controllers voor het vissen aan de oppervlakte. Onder deze controllers zit een heuse controller in de vorm van een blad. Als dat de meest schuwe karper niet om de tuin kan leiden dan weet ik het ook niet meer! Als laatste leveren ze ook nog diverse PVA producten en Method Feeders.


De Camo swivels van Anchor Tackle
 

Bait Logic

Anchor Tackle is een bedrijf met een klein scala aan producten waarvan de producten hierboven wellicht het meest interessant zijn. Toch is er 1 product in Nederland wat velen van ons in de vistas hebben zitten en dat is het Bait Logic imitatieaas. Bait Logic stond vorig jaar opeens op en de imitatieaasjes die verkrijgbaar zijn in diverse uitvoeringen en groottes bleken al snel geliefd te zijn in Engeland. Ook in Nederland worden de boxjes prima verkocht. Het is ook handig om meerdere soorten, kleuren en maten imitatieaasjes bij elkaar te hebben. Iets waar Enterprise Tackle ook recentelijk achterkwam en onlangs ook maar selectiedoosjes introduceerde. Een goede zet van Anchor Tackle in ieder geval!

 


Het imitatieaas van Bait Logic is ook van Anchor Tackle
 

Anchor Tackle is een beetje een underdog in hengelsportland. De producten zijn helemaal niet verkeerd en zelfs soms heel doordacht. Het is een bedrijf met ruime ervaring, een kleine maar selectieve range aan producten maar is vooral een kwaliteitslabel. Anchor Tackle is in een kleine mate te koop in Nederland. Een deel van de endtackle is herverpakt in Bait Logic verpakking zoals bijvoorbeeld de camou wartels. Voor alle andere Anchor Tackle producten kun je het beste even navraag doen bij verkooppunten van de Bait Logic lijn.
 


De Anchor Leaf Buoy. Een oppervlakte controller in de vorm van een blad

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.