De producten van Chris Brown Products

Chris Brown is een zeer gerenommeerde karpervisser die al een dikke 35 jaar producten ontwikkeld in de karperscene. Chris Brown is een van de grondleggers van de uit 1969 stammende Britisch Carp Study Group. De eerste georganiseerde karperstudiegroep te wereld die als eerste ter wereld een karpermagazine op de markt bracht. Het is een organisatie die als eerste het karpervissen naar een hoger niveau bracht door meetings, studies en meer. Ze zijn de grondlegger voor alle studiegroepen ter wereld. Chris Brown heeft al een dikke 35 jaar een eigen visie op materiaal en anno 2011 zijn zijn producten nog steeds verkrijgbaar en geliefd bij Engelse karpervissers die van nostalgie houden. In dit artikel de producten van Chris Brown (CB). Een genot voor die karpervissers die de Engelse karpertraditie in hun hart dragen.


Chris Brown


CB Rodrest System

Het rodsystem van CB is een combinatie van banksticks en buzzerbars. Ondanks dat we momenteel een trend doormaken van rvs hengelsupport systemen, is het Rodrest System van CB vervaardigd van een zeer sterk aluminium. Het aluminium is afgewerkt in een matzwarte kleur en is voorzien van het traditionele gele CB logo. De voordelen volgens CB zijn dat de Rodrest Systems enorm licht maar sterk zijn en ideaal voor stalking. Het Rodrest System is verkrijgbaar in zowel 2rod als 3rod. Bij elke set zitten 2 10” buzzerbars. De banksticks zijn verkrijgbaar in zowel 12” 16” als 24”. De buzzerbars kunnen niet om hun as draaien door een speciaal mechanisme. Daarbij is alles goed vast te zetten middens een machine gefreesde stelschroef. Als laatste wordt bij elke set 3 soorten rodrests geleverd.

Het 3rod Rodrest System van Chris Brown


Chris Brown Rodpods

Naast het Rodrest System levert CB ook losse buzzerbars en banksticks in diverse lengtes. Deze zijn universeel toepasbaar en kunnen ook prima worden gebruikt om je rodpod te verlengen of te verkorten. Daarbij komen we ook op een ander product. De rodpods van CB. CB heeft twee type rodpods in het assortiment. Een Singlebar en een Doublebar versie. Beide rodpods zijn van het zelfde sterke aluminium gemaakt als de overige rod support delen. De Singlebar rodpod heeft een centrale moederbalk van 54”. Aan beide einden van de moederbalk is een uitsparing gemaakt waarin een bankstick kan worden gestoken. Alles is goed vast te zetten middens stelschroeven. De poten staan wijd waardoor de rodpod heel stabiel staat. Ze zijn uit te schuiven tot zelfs 36” wat neerkomt op 92 centimeter voor uiterste stabiliteit. De Doublebar rodpod is een goalpost type pod waarbij de buzzerbars geheel gefixeerd zitten. Uitgestald heeft deze rodpod 6 poten wat hem heel stabiel maakt. Het materiaal is het zelfde matzwarte aluminium als de andere pod. Hierdoor weegt deze rodpod slechts 4 kilo!

De Chris Brown Singlebar rodpod

Zoals net gezegd worden ook losse buzzerbars, banksticks, een Tripod (geschikt voor meerdere doeleinden) en alle losse delen als schroeven verkocht.


Chris Brown Landingnets

De Landingnets van Chris Brown zijn wellicht wel het mooiste product wat hij ooit heeft ontwikkeld en wordt gebruikt door veel gerenommeerde vissers rondom onze aardbol. Ze zijn ontwikkeld voor de Engelse markt en kennen daardoor een zeer hoge standaard als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. De netten zijn vervaardigd van de beste materialen en beschikken over glas of carbon armen in 36” 42” en 52”. De netten zijn verder voorzien van metalen inserts en net beschermeinden. Het spreidblok is een CNC gefreesd exemplaar welke onbreekbaar is. De pennen van de armen zijn van metaal en steken maar liefs 12 centimeter in het spreidblok waardoor ze onmogelijk daar kunnen breken. De netten zijn door de materiaalkeuze enorm lichtgewicht, sterk en perfect afgewerkt. De landingsnetten zijn verkrijgbaar in velen soorten en maten van kleinere netten voor barbeel en zeelt, tot grote karpernetten tot 52”. De steel is verkrijgbaar in diverse lengtes waaronder een exemplaar voor het bootvissen.


Chris Brown producten is voor liefhebbers van Oldskool hengelmateriaal. Ondanks dat het merk redelijk exclusief is voor de Nederlandse markt, is het via Engeland nog enigszins betaalbaar te noemen. Wil je dus echt wat speciaals aan de waterkant hebben en wil je de Engelse traditie voort laten bestaan, kijk dan beslist eens naar deze producten!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.