De producten van Finkelde

Het jonge merk Finkelde is opgezet door topvisser Christian Finkelde die onder de vlag van Solar en Dynamite baits zijn kunstjes jarenlang vertoonde en met succes. Deze Duitse karpervisser staat bekend om zijn grote vangsten. Zo heeft hij in zijn carrière al enkele karpers boven de 30 kilo weten te vangen waaronder de befaamde Mary. Twee jaar geleden heeft Christian zijn eigen merk op de markt gebracht met daarin interessante en kwalitatieve producten. In dit artikel enkele van deze producten.


Aas

Het grootste gedeelte van de productrange momenteel bestaat uit aas. In dit gamma zijn onder andere Shelflife boilies in drie maten (15mm, 20mm, 25mm) pop-ups, hookbaits, liquids, pellets, grondmixen, stickmixen en basismixen verkrijgbaar. De boilies zijn verkrijgbaar net als de pop-ups en hookbaits, in een paar bewezen smaken. Verwacht dan ook geen catchy hi-tech boilie benamingen maar gewoon waar ze voor staan. Squid & Liver, banaan, monstercrab, scopex, aardbei en tijgernoot. Enkele interessante producten in de aas range zijn onder andere de pellets en liquids. Zo is er een speciale Protaste sweetner en partikel booster in het assortiment te vinden om je partikels eens een flinke dosis attractie mee te geven. Ook de pelletmix is het vernoemen zeker waard. De T-Pelletmix is er eentje met 2mm tot 8mm pellets in verschillende kleuren. Zo kun je een attractieve voerstek opbouwen met een pelletmix van verschillende maten en kleuren!


De Finkelde T-Pellet mix
 

Finkelde CF1 Rods

Naast aas heeft Finkelde ook hengels in het assortiment. Deze CF1 hengels zijn verkrijgbaar momenteel in 3 versies. De 12ft 2 ¾lb, de 12ft 3lb en de 13ft 3 ¼ lb. Deze hengels zijn vervaardigd in samenwerking met Century Composites. Dit bedrijf kennen we natuurlijk allemaal en is vooral bekend geworden doordat ze onderdelen vervaardigenonder voor meerdere formule 1. Teams. De hengels kunnen minimalistisch worden genoemd met een classy look. De hengels zijn voorzien van Fuji K ogen, een speciale composiet reelhouder en een laser gegraveerde butt cap.  Het eerste oog van alle hengels is een 40mm exemplaar voor het mogelijk maken van verre worpen. Het topoog is ook iets groter dan gemiddeld zodat voorslagknopen etcetera nimmer blijven haken. de Fuji K ogen hebben verder een anti tangle werking. Het handvat is van Japanse kwaliteit waardoor hij ook nog lekker in de hand ligt! De prijzen van deze hengels beginnen bij 389 euro en lopen op tot 459 euro per stok.


De Finkelde CF1 rods
 

Finkelde CF1 Landing Net

Naast de hengelrange heeft Finkelde ook een 42” net in het assortiment. Deze is vervaardigd van dezelfde materialen als de hengels. Een handvat van Japanse kwaliteit en een stok van composiet materiaal. Het net zelf is een grove groene versie. Het spreiblok is er eentje van RVS met daarin het Finkelde merk gegraveerd. Een exclusief schepnet die  prima past bij de uitstraling van de hengels. De kosten van dit net bedragen 299 euro.


De prachtige afwerking van het CF1 Landing Net
 

Finkelde Clothing

Naast bovengenoemde producten heeft zoals een goed merk betaamd, Finkelde ook een eigen kledinglijn. In deze lijn zijn onder andere hoodies, shirts,petten en mutsen, jassen en een handdoek verkrijgbaar. Alle kleding is uitgerust in een bruine of groene tint en verkrijgbaar in alle gangbare maten.


Een Olive Green fleece jacket van Finkelde
 

Im Zeichen Des Karpfens

Het laatste product wat ik wil benoemen is het boek wat Christian Finkelde zelf heeft geschreven. Dit 320 pagina dikke boek bevat de verhalen achter zijn grote successen maar ook technische stukken over rigs, uitrusting en meer. Het is een boek wat geschreven is voor zowel de beginnende als gevorderde karpervisser. Naast zijn eigen hoofdstukken staan er ook stukken in van gastschrijvers als Oliver hasselhoff, Jan Ulak, Jurgen Proske en Andreas Reber. Het voorwoord is geschreven door niemand meer dan Christoph Schulz. Ben je de Duitse taal dus een beetje machtig en zoek je nog leuke literatuur voor de komende wintermaanden, kijk dan eens naar dit boek!


Im Zeichen Des Karpfens van Christian Finkelde..
 

Nawoord

Het is nog niet zeker of de producten op korte termijn naar Nederland zullen gaan komen. Ondanks dat het er vorig jaar op leek dat er een Nederlandse verdeler zou opstaan, is dit toch niet door gegaan, Wel was het zo dat Finkelde voor de eerste keer zijn producten introduceerde op de afgelopen Carp Zwolle. Het is dus afwachten of we deze producten binnenkort in de schappen tegen kunnen komen.


Website: www.finkelde.com
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.