De producten van Interlok Angling Products

Het Engelse Interlok opende in 1968 zijn deuren en is gevestigd te Stevenage Hertfordshire. Interlok producten worden ontworpen door Kalstan Engineering, een fabrikant van high precision componenten voor onder andere de medische wereld. Een van de ontwikkelaars van de Interlok producten heeft meer dan 20 jaar ervaring in de hengelsport en onder andere vanuit zijn gedachtegang die gebaseerd was op kwaliteit en gewicht ontstond na 12 maanden intensief testen het Interlok idee. Het Interlok idee is gebaseerd op zeer lichtgewicht maar enorm sterk materiaal en de mogelijkheid om alle producten compatible te maken met elkaar. Zo kon iedere visser zijn eigen rod setup samenstellen zonder compromissen te maken.


Goalpost setup van Interlok


Interlok Banksticks

Het gehele Interlok systeem werkt op 2 groeven die alle componenten verstelbaar maken. Te beginnen bij de banksticks. Alle Interlok banksticks zijn verstelbaar en de binnenste staaf bevat aan beide kanten een groef. Je kan de banksticks op elke hoogte zetten en hem met de stelschroef aan de buitenkant vastdraaien. Deze schroef valt precies in de binnenste groef waardoor je onnodig de stelschroef enorm vast moet draaien. De banksticks zijn verkrijgbaar in zowel geanodiseerd aluminium als een zwarte geanodiseerde variant. Het gaat hierbij om een lichtgewicht aluminium wat 300% lichter is als rvs! De banksticks zijn zowel verkrijgbaar in een slimline als chunky diameter en verkrijgbaar in 5”, 12”, 9” en 18”.

Zwarte en aluminium banksticks met de groef op de binnenste staaf


Interlok Buzzer Bars

Gelijk aan de banksticks zijn ook de buzzerbars uitgevoerd met een speciale groef. De buzzer bars zijn zeer uniek en helemaal zo te customizen als jij wilt. De centrale moederbalk bevat groeven waarover je adapters kan schuiven. Deze adapters, Uprights genoemd, zijn de bevestigingspunten voor je piepers aan de bovenkant en de bevestiging voor het monteren van een bankstick aan de onderkant. Je kan zelf bepalen hoeveel Uprights je over de moederbalk schuift. Zo kun je snel wisselen van 2rod naar 3rod. Vis je liever niet met goalpost setups, dan kun je ook kiezen om een Snag bar Adaptor erover te schuiven waardoor je buzzer bar op 1 bankstick staat. Losse moederbalken zijn verkrijgbaar in zowel 2rod, 3rod als 4 rod. Uprights en andere toebehoren zijn los verkrijgbaar. Verder verkoopt Interlok verschillende sets zodat je niet alles los hoeft te kopen meer!

Een Interlok 2rod buzzer bar


Interlok Rod Pod System

Het Interlok Rod Pod System is het simpele antwoord op de vraag of je een dure rodpod moet aanschaffen als je toevallig op een water gaat zitten waar banksticks niet de grond in zijn te krijgen. Het Rod Pod System is een doeltreffende methode om je goalpost setup snel om te toveren naar een rodpod door slechts een Rod Pod Adaptor Bar toe te voegen. Deze Adaptor bars zijn in principe 2 dubbele aluminium buizen waarbij je aan beide uiteinden je banksticks kan vastzetten met een dubbele schroef. Ze zijn zowel compatible op de chunky als de slimeline banksticks van Interlok door de bijgeleverde adapter. De Adaptor bars zijn zowel los te koop als in een complete rodpod set voor 3 hengels en verkrijgbaar in zowel geanodiseerd aluminium als de zwarte variant.

Het Interlok Rod Pod System in aluminium


Interlok Butt Rests

Om een gehele Interlok set compleet te maken heeft Interlok ook Butt Rests in het assortiment. Ze zijn verkrijgbaar in beide kleuren (aluminium en zwart) en er zijn 2 soorten verkrijgbaar. een type voor kurk en full duplon handvatten en eentje voor dunne blanks. Gekozen kan worden voor zowel speciaal vervaardigde Butt rests die je over een Interlok Buzzer bar kan schroeven als een normale versie met schroefdraad die compatible is voor alle gangbare banksticks. Zeer mooie Butt rests die weer eens wat anders zijn dan alle conventionele zwarte rubberen varianten!


Als laatste heeft Interlok nog tal van toebehoren in het assortiment. Van stage stands tot stelschroeven en diverse onderdelen om je setup nog meer te customizen. Een leuke en innovatieve range voor die vissers die graag hun rod support willen aanpassen aan de omstandigheden en niet teveel aan gewicht willen sjouwen naar de waterkant. Ben je nieuwsgierig geworden naar dit merk en de prijzen van de producten? Kijk even op hun site!

Link:  www.interlokangling.co.uk

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.