De producten van King of the Pond

Anno 2013 is het werkelijk ongelofelijk hoe groot het aanbod is aan endtackle. Door de jaren heen zijn er steeds meer merken bijgekomen die geloven dat ze kunnen bijdragen aan het grote geheel. Toch zien we ook dat de grote merken nog steeds enorm veel terrein hebben en winnen. Niet gek ook daar de kleine bedrijven niet het vermogen hebben om te acteren zoals een Nash, Fox of Korda. Toch zijn er enkele kleinere bedrijven die hard aan de weg aan het timmeren zijn. Een van deze bedrijven is het Engelse King of the Pond. In deze scope nemen we je mee in hun wereld en de prachtige producten die zij verkopen.

De producten

King of the Pond (KOP) is geboren uit de passie voor het vangen van vissen en de zoektocht naar goed materiaal om die vissen te vangen. Zoals ze hun zelf typeren, gaat hun passie verder dan het vissen alleen. Design, nature, wildlife, fotografie en watercraft zijn de pijlers waarop dit merk is gefundeerd. King of the Pond is een merk met een groot gamma aan producten voor zowel de karpervisser als de roofvisser. Naast deze producten verkopen ze ook kleding, hengelbinders, dry bags, gas sleeves, PVA en een heuse Realtree iPhone cover.
  


De Neoprene Gas Sleeve voor het warmhouden van je gasbus

Endtackle Range

Vooral heel interessant voor de karpervisser is hun uitgebreide range aan endtackle producten. Ze hebben namelijk een behoorlijk gamma aan kleine rig accessoires in verschillende kleuren. Denk aan kralen, loodclips, krimpkous, teflon coated hooks, anti tangle sleeves, wartels, stoppertjes, rigrings, quick releases en noem maar op. Voor de vissers onder ons die graag zelf hun pop-ups maken, verkopen ze daarnaast ook kurkenballetjes en hebben ze verder enkele soorten imitatie aas in het assortiment. Naast deze producten verkopen ze ook kant-en-klare producten als onderlijnen en leaders en, hoe kan het ook anders, loden in Fox stijl.
  

De endtackle range is uitgebreid te noemen!

Drop Down Leader & Strip Bac Hooklink

Een van KOP's meest interessante producten zijn hun leader / onderlijnmaterialen. Hun Drop Down Leadfree Leader is misschien wel hun meest interessante product. Deze leadfree leader is uitgevoerd in een donkere camouflage kleur en kent een trekkracht van maar liefs 40lb. Drop Down Leadfree Leader wordt verkocht op rolletjes van 10 meter en de kosten per rolletje blijven onder de 10 euro! Strip Bac Camo onderlijnmateriaal is naast Drop Down ook een heel aardig product. Het gaat hierbij om gecoat onderijnmateriaal met een transparante coating. De kleur van de gevlochten draad zelf is een mengeling van 3 verschillende aardse kleuren waaronder groen en bruin. Hierdoor valt dit materiaal weg op de meeste bodems. Er is tevens ook nog een Strip Bac Dark onderlijnmateriaal verkrijgbaar waarbij zowel de coating als de onderlijn donker groen zijn voor de donkere bodems. De kosten per rolletje (20lb, 10m) blijven onder de 9 euro exclusief verzendkosten!
  

Strip Bac Camo Coated Hooklink van King of the Pond

Waarom King of the Pond?

Zoals ik al tussen de regels aanhaalde, zijn de prijzen van hun producten een stuk lager dan andere concurrerende merken. Een pakje haken van 10 stuks kost slechts 3 euro en ook het onderlijnmateriaal en de leadfree leader blijft onder de 10 euro per rolletje. Een pakje stoppertjes blijft onder de 1,50 euro en zelfs een pakje krimpkous blijft onder deze prijs. Daarnaast zijn alle haken, wartels en andere metalen rig accessoires uitgerust in een donkere matzwarte kleur die erg mooie wegvalt tegen de bodem. Vooral hun haken zijn buiten scherp, ook voorzien van een hele nette matzwarte teflon coating en doen niet onder voor haken van de grote merken. Als laatste besteed KOP erg veel tijd aan zowel hun site als de verpakking. Deze kan beslist doorgaan voor professioneel! Alle producten zijn mooie en professioneel verpakt waardoor mijn eerste indruk zeer positief was! Binnenkort zullen we hun SGC Hooks (Super Grip Curve Hooks) onderwerpen aan een uitgebreide duur test om te kijken of deze haken ook aan de waterkant doen wat je ervan mag verwachten! Stay tuned!
  

Ga jij met dat endtackle pakket van King of the Pond naar huis?

De King of the Pond prijsvraag!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van King of the Pond en zou je eens enkele producten van ze willen proberen? We hebben namelijk samen met King of the Pond een prijsvraag voor je samengesteld waarbij jij een endtackle pakket kan winnen van dit, voor Nederland, exclusieve merk! Wat kan je winnen?

Strip Bac Camo Hooklink Material
• Super Grip Hooks
• Super Wide Gape Hooks
• Anti Tangle Sleeves
• Quick Change Swivels
• Quick Change Heli Swivels
• Soft Rubber Beads Green
Het enige wat je hoeft te doen is het beantwoorden van de volgende vraag: In hoeveel kleuren zijn de Leadclips & Tailrubbers van King of the Pond verkrijgbaar?
 
Surf naar www.kingofthepond.com, vind het goede antwoord en stuur het goede antwoord op via de mailfunctie hieronder. Wellicht ben jij straks de winnaar van dit gave endtackle pakket!
  

 

[usercontrol: ~/Applications/Contact/Contact.ascx]


Veel succes gewenst!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.