De producten van Weston Developments

Het personifiëren van je visuitrusting is een tendens die we al jaren kunnen merken. Naast het enorme aanbod aan karpergerei van de honderden merken rondom de wereld, zijn er fabrikanten die nog meer mogelijkheden kunnen bieden om je visuitrusting te personifiëren. Dit personifiëren, het aanpassen van je materiaal aan jouw wensen en eisen, komen we vooral tegen in de hengelbouw, metalware (rodpods etc.) en voornamelijk in de aasindustrie. Weston Developments daarentegen levert een andere bijdrage. Het customizen van je molenspoelen! Het aanpassen van je molens spoelen was eerder alleen gericht op de slipknoppen. Onder andere Daiwa leverde een Bite en Run slipknop om je Daiwa molens om te toveren naar een baitrunnersysteem. Weston Developments gaat verder met het fabriceren van jouw gewenste molenspoelen.


Zwarte Weston customized Daiwa SS3000 molens


Molenspoelen

Het personifiëren van je molenspoelen heeft alles te maken met lijncapaciteit en werpafstand. Sommige vissers prefereren diepe spoelen voor het ver uitvaren van je lijn. Andere vissers hebben liever ondiepere taps toelopende spoelen om ver te werpen. Wie de standaard Daiwa spoelen niet toereikend vindt voor zijn visserij kan daarom eens kijken naar de spoelen van Weston. Weston is Daiwa georiënteerd oftewel, ze maken producten speciaal voor Daiwa molens gericht op de SS3000 en de 5000T modellen. In het gamma is zowel een diepe als een ondiepe spoel te vinden in zowel zwart als zilver geanodiseerde kleur. De ondiepe spoelen hebben een bereik van 230 meter waar de diepe spoelen afhankelijk van de lijndikte tot 460 meter kan worden vol gespoeld.  Beide specificaties op basis van 35 honderdste lijn. De spoelen zijn CNC gefreesd en zijn van lichtgewicht aluminium. Ze bevatten een lijnvriendelijke lijnclip die ook nog voorzien kan worden van een isotoop. Originele line clips van Daiwa spoelen, werken vaak minder lekker en beschadigen Nylon lijnen sneller. Sommige vissers kiezen daarom voor vervangingsonderdelen als de Line Clips van JR (Johnson Ross) De Weston spoelen daarentegen hebben een lijnclip die werkt met een veer voor de juiste spanning en zijn een goed alternatief voor de originele exemplaren. Verder zijn deze spoelen zo ontworpen dat bij de slipknop geen dichtingsringen meer hoeven te worden geplaatst. Deze zijn vaak namelijk het probleem voor het slecht functioneren van de slip.

Zwarte Weston spoelen


Speedcaps

Een tijdje geleden lieten we al een methode zien om je standaard Daiwa molens om te toveren tot Quick Drag molens. Optioneel bij Weston zijn de speciale Speedcap slipknoppen. Deze zwart geanodiseerde slipknoppen maken het mogelijk om 5000T. SS3000, SS2600 en Emcasts Evo modellen om te toveren tot Quick Drag molens. In slechts een halve draai kun je je slip stellen van los naar vast. Bij elke set worden spacers bijgeleverd om alles te perfectioneren en een juiste werking te garanderen.

Weston Speedcaps


Spreidblokken en Stage Stands

Naast molenspoelen en slipknoppen heeft Weston verder nog spreidblokken voor je schepnet en Stage Stands in het assortiment. De spreidblokken zijn verkrijgbaar in twee geanodiseerde kleuren namelijk zwart en blauw. Ze zijn gefreesd uit een stuk en daarom enorm duurzaam. Ze zijn voorzien voor een inkeping om een isotoop te plaatsen en zijn geschikt voor de meeste spreidarmen. De Stage Stands zijn enorm sterk en passend voor de meeste conventionele banksticks. Ze zijn zwart geanodiseerd. De inserts zijn verkrijgbaar in drie maten te weten 3”, 6” en 12”. Alles bij elkaar is enorm lichtgewicht wat het draaggemak enorm vergroot ten opzichte van de vaak zwaardere roestvrijstalen conventionele Stage Stands. De Stage Stands beschikken als laatst over 4 uitsparingen om ze muurvast te bevestigen op de ondergrond. Iets wat niet geheel onbelangrijk is!

Een Stage Stand van Weston


Weston Handles

Het allerlaatste product in het assortiment van Weston zijn Handles. Wie vist met Daiwa TS5000T of SS3000 molens weet dat deze voorzien zijn van houten handles. Nu zijn er natuurlijk zat vissers die zo’n stuk hout niet erg mooie vinden. Weston heeft voor deze molens dan ook speciale aluminium zwarte handles ontwikkeld die de houten hendels vervangen. Het gaat hierbij om zwart geanodiseerde hendels die voorzien zijn van een isotope inkeping. Zo kun je je molens nog verder customizen!


Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.