De Xpress van Hungaryfish

Soms komen er van die producten op de markt die innovatief genoemd kunnen worden. Eentje daarvan is de onlangs verschenen Xpress van Hungaryfish. De Xpress is een compacte pelletmaker die het mogelijk maakt om in een radslag 6 voorgeboorde pellets te maken. De set bestaat uit een Pelletmaker, een zeer fraaie houten plankje en een gebruiksaanwijzing. Ze zijn verkrijgbaar in zowel 7mm , 9mm als 11mm waardoor ze zowel voor matchvissers als karpervissers interessant zijn.


De Xpress van Hungaryfish

Het voordeel van het zelf maken van pellets is dat jezelf kan bepalen welke ingrediënten je gebruikt. Zo kun je natuurlijk standaard vismeel pellets maken met vismeel en een goede binder als PV1. Doch is het juist interessanter om lekker te experimenteren met mixen! Zo kun je met de Xpress bijvoorbeeld pellets maken van je boiliemix of gewoon een paste pakken zoals de pastes van Pro Line. De mogelijkheden zijn eindeloos en in een handomdraai kun je nu afwijkende pellets maken die wellicht dressuur doorbrekend kunnen zijn!

Pellets van paste met de Xpress

Hoe werkt de Xpress nu eigenlijk? Als volgt, we pakken wat boiliemix, paste of grondmix en kneden het uit over het houten plankje.

Verdeel het deeg over het houten plankje

Prik de pelletmaker in het deeg en druk de pellet maker stevig aan tegen het plankje. De pelletmaker neemt nu het deeg op.

De pellet maker neemt het deeg op in de vormpjes

Druk nu de pelletmaker in waardoor de pellet gevormde aasjes uit de pelletmaker vallen. Je aas is klaar!

Simpel maar effectief!

Je kan de net gemaakte pellets nu op meerdere manieren verder bewerken. Allereerst kan je ze zacht gebruiken als hookpellets. Een methode die vooral voor de witvissers en penvissers interessant is. Je kan er ook voor kiezen om de pellets te koken (het creëren van een boiliepellet) of even een paar seconden in de magnetron te doen (het creëren van pop-up pellets) Ondanks dat je maar 6 pellets tegelijkertijd kan maken, kun je zo in een uur toch heel wat pellets wegzetten. Ideaal dus voor die wateren waar de karper je ronde boilies links laten liggen en een afwijkende aasvorm ze wellicht wel kan verleiden tot een aanbeet.


De prijs van de Xpress kit zal gaan liggen rond de 37.50 euro. een hoop geld voor dit apparaatje. Wel is het zo dat de pelletmaker zelf niet roest en het hierdoor een eenmalige uitgave is. Ook het bijgeleverde houten plankje is een stukje kwaliteit. Ondanks de prijs dus wel een product waar je jarenlang plezier van kan hebben en je visserij kan verbeteren!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.