Dit was CARP Zwolle 2016

De odeur van knoflook en monstercrab komen je neus binnen en het geschater van optonics komt met hoge tonen uit boven de mensenmassa waarin ik mij bevind. Het is zaterdagmorgen 9:15 uur en de deuren van de tweede beursdag zijn net open gegaan. Het gemak waarmee iedereen binnen de kortste tijd binnenstond was verbazend te noemen. De online tickets werden snel en adequaat gescand door de appetijtelijke dames en dat is een groot voordeel ten opzichte van voorgaande edities. De tijd van ellenlange rijen wachtend publiek is voorgoed verleden tijd. We besluiten na binnenkomst links aan te houden en volgen het geluid van piepende beetmelders naar de eerste hal waar Smart-Indicators en Bivylight de oorzaak van zijn. De binnenkomst in hal 1. is overigens direct goed met die fijne kalenders van Carponizer. Ik denk dat als die bij mij op de wc hangt ik heel vaak op de wc zit. Wow!

Gezellig druk op alle dagen

Bonne, eerst tijd voor koffie. We doen een bakkie in hal 2. en gaan door naar de derde hal. Bij binnenkomst kan je niet om de stand heen van het Duitse Carpleads. Loden in alle kleuren en formaten komen op je af en de aangename prijsjes zorgen ervoor dat de portemonnee even open gaat. We lopen verder langs diverse merken en stoppen even bij Rig Marole. Hun nieuwe Linteq leadermateriaal staat al een tijdje in de spotlights maar foto’s of informatie was er nog niet. Roy van Goor laat mij even de ins en outs zien en ja, dit is een fantastisch product! We lopen verder naar Carp Whisperer waar we even een glimp zien van het prototype van de No Escape Leadclip. De eerste loodclip waarbij het kopschudden van de karper steevast ervoor zorgt dat het lood van de karper wegschuift. Dat gaat ongetwijfeld lossers tegen!

The Carp-Van

We lopen langs de fantastische boten van Kolibri, snuffelen aan de hoogwaardige aasproducten van Keen Carp en verlekkeren ons op de stands van VAS, Nash Tackle en Fortis Eyewear. Op de stand van Haka Tackle kijken we nog even naar het nieuwe Deep Purple Filament van Wychwood. Deze lijn had vanaf de aankondiging al mijn interesse en de paarse kleur zou fantastisch wegvallen onderwater. Je begrijpt dat er een klosje in de pocket zit momenteel en deze binnenkort uitgebreid getest zal worden voor CarpFeeling. Bedankt nog Sander!

Limited edition hangers van Matrix

We komen aan in hal 4 en eerlijk is eerlijk, dit is meestal mijn favoriete hal. Naast dat de grote merken hier vaak te vinden zijn, vind ik de sfeer altijd aangenaam. We schudden even een handje met meneer Terlouw, schuimen een beetje rond op de stand van Paddy Hengelsport en bekijken de nieuwe producten van MTC Baits. Gardner Tackle wordt natuurlijk even aangedaan waarna ik linea recta naar CC Moore loop. Ik ben stiekem heel erg fan van een aantal producten van hun en tevreden gebruiker. Mijn stickmixen bevatten veel van hun ingrediënten en van hun Pacific Tuna Project wilde ik meer weten. Je begrijpt dat het een en ander over de toonbank ging.

MTC had ook alles weer uitgestald

We lopen verder en ik bezoek even Dutch Bait Company en schudt gelijk meneer Avezaat even de hand. We lopen door over de stand van Markerworld waar het overigens weer als vanouds druk is. Erwin en Stef zijn druk in de weer en na een paar korte woorden lopen we verder. We nemen even tijd om de stand van Korda en alle aanverwante merken te bezoeken. Wat maken ze toch indrukwekkend spul! We lopen nog even langs Arjan Verkoelen om zijn custom Benchmark bedchair te zien en lopen verder naar Mario’s Tackle waar een drukke Mario bezig is met klanten. Zijn stand zag er overigens heel puik uit. Knap werk Mario! Natuurlijk lopen we ook even langs RidgeMonkey om hun producten te bekijken. Man, wat zijn die mannen goed bezig! De enkel op de beurs verkrijgbare Nite Glo Braid Scissors ging de tas in.

Ook voor kamer decoratie kon je terecht

Ondertussen zijn er al heel wat uren versleten en begint de maag lastig te doen. Ik bel Erwin op en we besluiten met zijn allen, ik, vismaat Zowi, Frank en Marco, even een hapje te gaan eten in de laatste hal. Een uur verder, cateringprijzen vielen mij mee, lopen we rond in de laatste hal. Op de stand van Cipro Baits is Ton Hogenkamp druk bezig met zijn rigclinics. We zeggen kort gedag en lopen verder. In deze hal bezoeken we nog een aantal stands van onder meer Summit Tackle, Sticky Baits, Raven en Dutch Carp Metals. We gaan even het gesprek aan met Lennart Hoomoedt en hij vertelt vol passie over zijn producten. De rodsupport producten zien er werkelijk fantastisch uit en ik ben dan ook benieuwd wat er nog meer in hun koker zit!

Ton Hogenkamp met zijn rigclinics

We eindigen bij het aasmerk waar ik de afgelopen jaren enorm goed op heb gevangen en dat is Pioneer Baits van Pim Starreveld. Pim is met zijn bedrijf op de goede weg en deze beurs lanceerde hij zijn Finest Fruits range. Deze heerlijk geurende boilie ruikt en proeft in ieder geval prima en ik heb er vertrouwen in dat dit hem gaat worden. Ik neem twee zakken van mijn vertrouwde Black Squid boilies inclusief de liquids mee en een zak Finest Fruit om te proberen. Naast Pioneer Baits staat Jonas van Hulle die spiegelkarpertjes verkoopt van het zogenaamde W-VL ras. Aangezien ik nog wel een plaatsje heb in mijn aquarium, loop ik niet veel later met twee nieuwe bewoners naar de uitgang.

Ook CarpFarm was van de partij en had wat fraaie exemplaren meegenomen

Ik vond deze editie van CARP Zwolle is velen manieren beter dan vorig jaar. De verkeerssleur naar de beurs blijft een crime maar dat is de organisatie niet aan te spreken. Het snelle binnenkomen, de aangename drukte en de cateringprijzen waren mijns inziens prima in orde. Ik heb weer veel mooie producten gezien, leuke mensen gesproken en nieuwe gear gekocht voor het nieuwe seizoen. Op naar het voorjaar!

Tekst: Tim van Zanten
Fotografie: Edwin Stoffels

Sorry, only modern browsers.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.