Dit was Carp Zwolle 2017

Carp Zwolle is traditiegetrouw de aftrap van het nieuwe karperseizoen. Voor ons was dit een extra speciale editie, want we stonden voor het eerst ook zelf op de beurs met een stand. Na een hele hoop vrije uurtjes nadenken en knutselen was de stand klaar en kon er worden afgereisd naar Zwolle op donderdag. Na enkele uurtjes stond de stand en konden we met gerust hart uitkijken naar de rest van de beurs.

CarpFeeling Stand

De beurs zelf

De vaste bezoekers kunnen zich de drukte op zaterdag van 2015 nog wel herinneren. Daarom had de organisatie weer gekozen voor een driedaagse beurs. De vrijdag was natuurlijk wat rustiger, want niet iedereen wil of kan vrij nemen om een dagje naar de beurs te komen. Zaterdag was het topdrukte en net na de opening waren er al zo'n slordige vijfenhalf duizend mensen die de lieftallige dames bij de ingang gepasseerd waren wat zeer vlotjes verliep. Zondag was het gezellig druk en met een dikke 16.000 bezoekers was het wederom een goed bezochte beurs te noemen. Natuurlijk hebben we de beurs dit jaar van een iets andere hoek bekeken, maar ook de mensen die we spraken waren positief.

De parking stond vol op zaterdag. Via pendelbussen werden de bezoekers naar een andere parking gehaald en gebracht.

FR Custom Reels

Bij de vele winkeliers waren er een hele hoop diverse molens te zien, je zou bijna denken voor ieder wat wils. Toen ik langs de stand liep van het Duitse FR Custom Reels zag ik toch molens die er wel een tikkeltje anders uitzagen. FR Custom Reels is een Duits bedrijf wat allerlei modificaties kan doen aan een hele range aan molens, al zijn ze gespecialiseerd in Daiwa en Shimano. Je moet dan denken aan speciale lijnclips, quickdrags, houten handles etc. Waardoor de stand mij opviel was de gecustomiseerde paint job op de molens. Als je een molen een speciale paint job laat geven door hun krijgt hij ook een volledige schoonmaakbeurt in een ultrasoon bad. Wat me pas later opviel bij het schrijven van dit artikel is hun SOS shaft (Slow Oscillation System). Deze is gecoat met teflon en je krijgt er een levenslange garantie op. Wil je meer weten kijk dan eens op http://www.custom-reels.de/

DSC03084
DSC03085
DSC03087
DSC03090

Lood, loodvervangers en systemen

Het zal veel mensen niet ontgaan zijn dat er de laatste tijd nog al wat aandacht is voor loodvervangers. UFO Sinkers presenteerde op de beurs twee nieuwe varianten namelijk de SRI-Dunlop en de Distance Inline Sinker. De eerste van de twee is een variant op de Dunlop versie maar dan geschikt voor een drop-off systeem. De UFO Sinkers hebben als extra feature dat ze ook poreus zijn en dus een dip kunnen opnemen en dus extra attractiviteit bieden rond je haak aas. Een nadeel is natuurlijk het lagere soortelijke gewicht. Het Duiste Tiger Tackle heeft een lood variant ontwikkeld met een speciale coating die ook dips opneemt en deze in circa 24 uur laat uitlekken. Ze noemen deze Liquid Bombs en zijn er alleen in 135 grams distance uitvoering. Een andere welbekende loodvervanger is natuurlijk gewoon een steen. In de News Flash hadden we al vermeld dat Carp Supplies een 100% natuurlijke variant zou meenemen. Ze hadden dus het gamma meegenomen van Pallatrax. Zowel de inline als wartel versie bleken erg intrek en gingen als zoete broodjes over de toonbank. Een nieuw lood systeem wat recentelijk gepresenteerd is natuurlijk het CS (Central Shooker) systeem van Strategy. De teamleden van Strategy legde natuurlijk haarfijn uit hoe je dit systeem exact moest gebruiken. 

DSC02832
DSC02982
DSC03097

Aas

Zoveel mensen zoveel smaken zegen ze wel eens. Als je over de beurs loopt ga je dit ook denken over karpers, want er waren weer een hele hoop aasfabrikanten te vinden. Veel fabrikanten hadden hun hele assortiment meegenomen en mooie deals voor je klaar staan. Vanuit onze stand heb ik heel veel mensen met grote zakken boilies en tijgernoten zien slepen. Schijnbaar waren er een hoop goede deals te sluiten. Als aasfanaat kon je dus helemaal los gaan. Mocht je niet de beurs bezocht hebben en wel een graantje willen meepikken dan wil ik je even wijzen op de beursactie van Pioneer Baits. Hun beursactie is zelfs de hele maand februari geldig! 

CarpFeeling

De oplettende bezoeker op zondag had al gezien dat er flinke delegatie met oranje shirts op onze stand aanwezig was. Dit had een reden natuurlijk! We houden je graag op de hoogte houden van alles wat met karpervissen te maken heeft, dit betekent natuurlijk ook het WK karpervissen. Daarom meldden we met trots dat we de Nederlandse WK dames- en herenteams gaan sponsoren. We zullen je dus op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom hun teams en vorderingen. Natuurlijk wensen we hun enorm veel succes en hopelijk kunnen we dit jaar melden dat de Oranje teams het goud mee naar huis mogen nemen. 

IMG-20170206-WA0003
DSC03109
shirt

Foto impressie

Een foto zegt meer dan duizend woorden zeggen ze wel eens. Dus hebben we ook een hoop foto's genomen, een selectie van onze foto's vind je hieronder. We hebben deze editie als wederom een gezellige beurs ervaren. Veel lachende gezichten en als standhouder hebben we veel trouwe bezoekers nu eidenlijk eens kunnen ontmoeten. Hopelijk tot volgend jaar! 

Oh ja, de slogan van Carp Zwolle is natuurlijk 'Seasons kickoff'. Als redactie van CarpFeeling wensen wij je natuurlijk een fantastisch seizoen toe!

Sorry, only modern browsers.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.