Dit was de Cold Carp Carrousel

Afgelopen zaterdag stond het clubgebouw van KEHV de Ruischvoorn in Tilburg in het teken van karpervissen. Zodra je de parking op kwam rijden was de sfeer van de Carp Cold Caroussel meteen goed te proeven met brandende haarden, gratis erwtensoep en glühwein. Een leuke en gezellig samenkomst voor leden en standhouders welke ook nog eens gratis was. Mocht je het gemist hebben dan hebben wij een verslag voor je gemaakt. Ook waren er nog diverse nieuwtjes te vinden van Nash, PB Products, Allinpartikels en Carpelicious.

In de sfeervolle tenten had je de mogelijkheid om een poging te wagen bij het Carp (rad) van fortuin met gave prijzen onder het genot van een bakje erwtensoep of glühwein. In de andere tent was Proline van de partij waar verschillende boten, accu’s en electromotoren opgesteld stonden. Waaronder ook de nieuwe Lithium Pack 153. Deze Lithium Pack heeft dezelfde eigenschappen als de vorig jaar uitgekomen Lithium Pack 80, maar dan met 153 Ah capaciteit. Hij beschikt dus over een 12V aansluiting voor je electromotor, 2 USB aansluitingen en een 12v sigarettenaansteker.   

Bij binnenkomst stonden wij als CarpFeeling met de stand waar je kennis kon maken met onze website en webshop. Tevens hadden wij ook de ECU MK1 Compacts 3+1 set meegenomen welke deze weken te winnen is met onze vette winactie in samenwerking met M2 Bait and Tackle. Check dus snel nog even deze post op Facebook hoe je deze zeer gave set kan winnen.

Lowrange was ook aanwezig en bij de stand kon je diverse fishfinders eens goed bekijken. Ze hadden er maar liefst 5 opgesteld, waar er toch wel twee heel gave tussen zaten. Zo hadden ze de Raymarine Element 2019 opgesteld. Deze werkt met een 1.2 MHz transducer en de scans die hij maakt zijn bijna van fotokwaliteit. Je kan gewoon zien aan de hand van de scan wat voor soort vis het is. Tevens kan hij een 3D kaart maken van de bodem. Wel zo handig om juist net dat putje te vinden. Een andere zeer gave fishfinder is de Garmin Lifescope. Deze maakt een 3d beeld welke vooruit kijkt. Natuurlijk is deze functie vooral interessant voor de roofvissers, maar ik kan me zo voorstellen dat dit ook super interessant kan zijn voor iemand die stalking te werk gaat maar dan met een boot. Tevens kan deze ook direct een dieptekaart maken van het water. 

Op de stand van Holland Baits kon je kennismaken de verschillende boilies uit hun assortiment waaronder de nieuwe The Instant Project Boilie. In het artikel over de persdag van Carp Zwolle hadden we deze range ook al een belicht en verwijs ik je dan ook naar dit artikel om meer te weten te komen over deze range.

Als je nog op zoek was naar een visvakantie kon je je bij Angling Escapes laten informeren over jouw ultieme visvakantie. Misschien zal niet iedereen deze naam gelijk kennen, want vroeger hadden ze de naam De Vissende Hollander. 

Fons Jonkers is naast karpervisser ook een hobby fotograaf die dagelijks foto’s maakt. Hij gaf dan ook een workshop rond fotografie. Hij begon met de zaken waar je op moet letten zoals de stand van de zon, opgeruimde achtergrond en dergelijke. Vervolgens ging hij wat dieper in op de materie door zaken als diafragma, ISO en sluitertijd te belichten. De workshop duurde een half uurtje, maar Fons wist hier toch best een hoop in te proppen zonder dat het aan de kwaliteit af deed. In het kort dus: duidelijk en interessant. Ook op onze website staan er inmiddels als legio artikelen over fotografie. Wil je meer weten over fotografie? Check dan eens deze zoekopdracht.

Verder waren ook Allinpartikels aanwezig met diverse producten uit hun assortiment aan partikels. Een leuk nieuwtje is dat je op Carp Zwolle partikels kan gaan scheppen zoals je dat ook doet in de snoepwinkel. Je kan dus je eigen partikelmix samenstellen zoals jij hem graag wilt. 

Op de stand van PB Products zagen we diverse nieuwe producten zoals de Hookbeats, Boilie Rasp en de nieuwe leader Stretch Attack. De reacties op het uitkomen van de rasp waren nogal uitéénlopend om het maar zo te zeggen. Toch is de coating verwijderen een trucje die veel mensen toepassen denk ik. Ik snij in ieder geval heel vaak een stuk van de boilie af om het uitlekken van de attractors te verbeteren. Dit is natuurlijk exact wat de rasp ook als doel heeft. De Rasp zal er voor zorgen dat de wat hardere buitenkant van de boilie wordt geopend zodat geur- en smaakstoffen makkelijker vrijkomen. De Strech Attack is de nieuwe leader van PB. Zoals de naam al doet vermoeden bevat deze rek wat natuurlijk belangrijk is als je met een gevlochten hoofdlijn vist. Hij combineert dus de voordelen van een leader en een voorslag.

PB Products Boilie Rasp
PB Products Hookbeat
PB Products Strech Attack

Ook op de stand van Carpelicious waren er diverse nieuwtjes te aanschouwen. Ze hadden ze hun nieuwe pasta's bij die straks voor alle smaken in hun assortiment verkrijgbaar zijn. Tevens vermelde ze dat er voor Carp Zwolle nog diverse nieuwe producten op de rol staan. Zo zullen ze ook hun readymades gaan leveren in 12mm en komen er ook Hard Hooked Baits voor alle smaken in hun assortiment. 

Als laatste was ook Nash met een stand aanwezig waar diverse teamleden van het Benelux team klaar stonden om je alles te vertellen van nieuwe producten. Natuurlijk hadden ze diverse producten mee van hun nieuwe Subterfuge range, welke we al besproken hadden in de CF News Flash Jaaroverzicht. Nieuw in hun bait range is de Hot Tuna waar een volledige range van komt. Dus boilies, pellets, liquids, pop-up’s etc. Ook hadden ze de nieuwe Utility Tray mee die in de 17 liter square bucket past. Als je een thee liefhebber bent dan is de nieuwe Thermal Mug misschien wel iets voor je, want in deze beker zit een theezeefje. De Thermal Mug heeft een hoge isolatiewaarde om je drank lang koud of warm te houden. Warme dranken blijven zelfs 4 uur warm en een ijsklontje blijft zelfs 16 uur intact. Als laatste nieuwtje hadden ze ook de nieuwe kant en klare onderlijnen bij welke zowel in een microbarb als barbless uitvoering verkrijgbaar zullen zijn. 

Nash Bugs
Nash Citruz Range
Nash Dot Spod
Nash Ready Tied Rigs
Nash Subterfuge OPS Rod Skin
Nash Subterfuge Workbox
Nash Subterfuge
Nash Thermal Mug
Nash Utility Tray
NashBait Hot Tuna

Fotodump

DSC01401
DSC01402
DSC01404
DSC01405
DSC01409
DSC01421
DSC01422
DSC01430
DSC01435
DSC01436
DSC01440
DSC01442
DSC01443
DSC01446
DSC01447
DSC01449
DSC01451
DSC01455
DSC01456
DSC01457
DSC01458
DSC01459
DSC01460
DSC01462
DSC01463
DSC01469
DSC01470
DSC01472
DSC01474

Complimenten voor de Karperafdeling Tilburg van KEHV de Ruischvoorn voor de organisatie en als je het ons vraagt, zeker voor herhaling vatbaar! 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.