Dit was de Hareco Carp Show 2020

Afgelopen zaterdag vond alweer de derde editie plaats van de Hareco Carp Show. Met ongeveer 2600 bezoekers was het dus weer een pak drukker dan de vorige editie. Ondanks het nog steeds groeiende bezoekersaantal was het nog steeds niet te druk wat ons betreft. Dit jaar was de opzet wel iets anders dan de vorige editie aangezien de zaal waar lezingen gegeven werden niet beschikbaar was. Natuurlijk waren er ook weer diverse primeurs te vinden waar over meer in dit artikel. 

Het was druk aan de kassa bij HarecoHet was druk aan de kassa bij Hareco

Toen wij rond de klok van acht uur in Sliedrecht aankwamen stonden de eerste bezoekers al te wachten. Dit was misschien ook niet zo gek, want Hareco had een paar echte beursaanbiedingen. Deze waren echt heel erg scherp geprijsd en hier wilde diverse bezoekers dan ook als de kippen bij zijn. Naar wat wij hoorde lag de eerste al rond de klok van drie uur voor de deur. Zodra de deuren om negen uur dan echt open gingen voor de bezoekers stond er dus al een behoorlijke groep te wachten die zich gelijk naar de koopjeshoek snelde welke gelijk bij de ingang was.

Buiten stond de Nash BasecampBuiten stond de Nash Basecamp

In de winkel zelf hadden heel veel merken een klein standje ingericht waar diverse van hun consultants aanwezig waren om hun producten te laten zien. Opvallend was wel deze editie dat er ook diverse Engelse rond lopen. Met als meest bekende natuurlijk Alan Blair van Nash, maar ook op de stand van Ridgemonkey liepen er diverse bekende gezichten. Laten we eens beginnen met de laatste.

Ridgemonkey

Vorig jaar kon je op Carp Zwolle al het prototype zien van 'The Escape Bivvy' en na nog wat behoorlijke ingrepen volgens de mannen van Ridgemonkey is hij eindelijk af. Een ander nieuw product wat ze bij hadden was hun magnetische rigrekje. De vissers die al wat langer meelopen zullen deze nog wel kennen van Fox. Hun hadden een soort gelijk rekje een slordige 10 jaar geleden ook in het assortiment. Ik ben dan ook erg benieuwd of het deze keer wel aanslaat.

DSC01601
DSC01602
DSC01657
DSC01659
DSC01697

Sonik

Ook bij Sonik waren er diverse primeurs te vinden waaronder hun nieuwe beetmelders Gizmo en bivvy AXS. De beetmelders had ik niet heel goed naar gekeken, maar wat me wel opviel is dat er ook een bivvylamp bijzat. Deze heeft zijn eigen ontvanger en een andere bezoeker op de stand gaf gelijk aan dat dit naast het normale gebruik ook handig kan zijn voor het geval als je met een maatje vist en wel in twee tenten slaapt. En daar had ze eigenlijk best wel gelijk in. Voor de rest heeft deze beetmelder eigenlijk allerlei functies die wel verwacht van een beetmelder in deze klasse zoals een mute functie en dergelijke.

Sonik Gizmo

Hun nieuwe bivvy is wat hun betreft een shelter want deze heeft de naam AXS Shelter gekregen. Deze heeft een uitritsbaar front, maar er is ook een winterskin voor beschikbaar welke de tent nog een stuk groter maakt. Wat gelijk opvalt zijn de behoorlijke rechte wanden waardoor je voor gevoel veel meer ruimte hebt in deze tent dan vergelijkbare tenten met het zelfde oppervlakte. Een erg mooie en complete tent voor een zeer schappelijke prijs zoals je gewend bent bij Sonik. Natuurlijk waren er ook hun nieuwe hengels te bewonderen, maar hierover hadden we al geschreven in ons verslag van de Persdag van Carp Zwolle. Check deze even als je die gemist had.

DSC01676
DSC01677
DSC01679
DSC01680

Strategy

Op de stand van Strategy stonden Koen Koops en Pieter Van de Werfhorst welke ook diverse nieuwe producten hadden meegenomen. Zo was hun nieuwe fluoro carbon hoofdlijn te bewonderen uit de Slackliner range. Fixeer je graag je hair op de haaksteel dan moet je zeker ook eens kijken naar de nieuwe Fixaligner uit de Pole Position range. De fixatie van de hair zit namelijk verwerkt in de line aligner, maar is nog wel flexibel waardoor deze bij de inhaking niet in de weg zit. De Fixaligner is verkrijgbaar in een short en long model in de kleuren muddy brown en weedy green.

Nieuwe producten van StrategyNieuwe producten van Strategy

Baitbalancer

Wie graag een wat uitgebalanceerd haakaasje gebruikt zal vast al eens met kurk, stukjes foam en een boortje in de weer zijn geweest. Niet echt heel lastig, maar het gat echt recht boren is natuurlijk uit de losse hand niet echt heel makkelijk. Natuurlijk is er ook nog steeds het al oude gezegde 'gemak dient de mens'. En dit geldt zeker voor dit product. Het gemak en snelheid waarmee je hier je boilie voorziet van een gat met een stukje foam en deze vervolgens op de hair rijgt is verbluffend te noemen. Eigenlijk is het heel simpel en eenvoudig, maar ik heb het nog niet eerder gezien. Je plaats de boilie in de houder, drukt de andere helft er op en boort een gat met de meegeleverde boor. De houder is zo gemaakt dat je niet door de boilie kan heen draaien.

Vervolgens plaats je een stukje foam in de boilie die je vervolgens met het boortje op de plek duwt. De foam en boor zijn namelijk perfect op mekaar afgestemd zodat het goed klemt. Vervolgens duw je via het kleine gat aan de andere kant je boilienaald door je boilie waardoor deze exact door het midden van het foam zit er trek je hair er door. Nu kan je boilie uit de houder nemen en voorzien van een stoppertje en klaar ben je. De Baitbalancer zal verkrijgbaar zijn in twee varianten, namelijk eentje voor 15,16 en 17 mm aasjes en de andere voor 20,21, en 22mm. Op de foto zie je het prototype en met een beetje geluk zijn ze op Carp Zwolle te verkrijgen op de stand van Wout van Leeuwen. Je kan dan ook meedoen met een wedstrijd om zo snel mogelijk de Baitbalancer te gebruiken. De snelste deelnemer per dag wint dan een Baitbalancer.

DSC01613
DSC01615
DSC01616
DSC01617
DSC01618
DSC01619
DSC01620

Poseidon

Ook het Duitse Poseidon was weer van de partij, al had je dit niet in de gaten want Tommy spreekt een behoorlijke woordje Nederlands. Ze hadden ook diverse nieuwe producten bij waaronder hun nieuwe Rod Safe. Deze achtersteunen combineren eigenlijk een achtersteun en een butt bungee in één en ziet er wat mij betreft ook nog eens heel strak uit. Ze zullen uiteindelijk in twee versies beschikbaar zijn, namelijk een small en een grote versie voor de hengels met een kurken handvat. Wil je dat je hengels echt vast staan, maar wil je het wel strak houden? Check dan zeker deze steunen eens.

De nieuwe Poseidon Rod Safe

Ook was hun nieuwe markerboei te wonderen. Deze heeft alle features van hun andere markerboei, maar is nu voorzien van een LED lamp die automatisch aan/uit gaat. Als je het jaaroverzicht gelezen hebt had je al door dat ik de SHR bobbins van Poseidon een erg mooi en slim ontwerp vindt, maar de mannen van Poseidon hebben hem nog een keer verbeterd. Althans niet echt het systeem zelf, maar ze hebben de Triggeradjuster nog voorzien van wat handige features. Zo kan je nu de bobbin monteren in een klem en de Triggeradjuster monteren op een schuivertje zodat je hem snel en gemakkelijk kan verwijderen voor transport.

DSC01579
DSC01580
DSC01582
DSC01583
DSC01584
DSC01586
DSC01662

Ledlenser

Hoofdlampen zijn bijna onmisbaar als je ook in het donker je vissessie doorzet of juist begint. Er zijn natuurlijk al talloze hoofdlampen op de markt en ik was dus ook een beetje terughoudend toen ik een vertegenwoordig zag van een voor mij het zoveelste merk met een hoofdlamp. Eigenlijk denk ik altijd aan Petzl als ik aan een hoofdlamp denk, maar de lampen van Ledlenser zijn toch weer net iets anders. Nu kan het zijn dat deze man zijn werk heel erg goed deed en mij met een mooi verkoop praatje wist te paaien, maar ik heb echt het idee na ze bij Hareco gezien te hebben dat dit toch wel een klasse apart is. Wie weet gaan we ze nog eens aan de tand voelen. Ledlenser heeft diverse hoofdlampen in hun collectie waar er slecht enkele ook min of meer geschikt zijn voor de visserij. Of althans je kan natuurlijk ook een EX lamp gebruiken tijdens het vissen, maar dit lijkt me wat overdreven. Het meest bijzondere aan deze lampen is de reflectorlens die je kan focussen. Hierdoor kan je lichtbundel afstellen op jou doel en kan je zelfs met het instapmodel welke 'slechts' 100 lumen heeft je lichtbundel focussen en hier 100 meter ver een object mee verlichten.

Het topmodel de MH11 heeft zelfs een Bluethooth optie waarmee je de lamp kan instellen met profielen. Met de functietoets kies je dan gelijk voor jou ingestelde functie van de lamp. De MH8 lijkt dan weer het meest af te stemmen voor ons als karpervisser. Deze heeft namelijk een wit,rood en groen licht en heeft tevens een gemakkelijke magnetische connector voor het opladen. En als je niet in staat bent hem om te laden kan je hem ook gewoon op normale batterijen laten werken. Met de kwaliteit zal het wel goed zitten, want je krijgt er standaard 7 jaar garantie op. Enigste dingetje is misschien de model aanduiding. Met de afkorting MH krijg ik toch altijd de associatie met een iets minder prettig voorval in onze geschiedenis. Hopelijk denkt het Duitse Ledlenser wel even na voor ze aan model 17 zitten.

En meer....

Natuurlijk was er nog veel meer te zien zoals de 'nieuwe' Globetrotter P1 GT van Solar welke voor het eerst te zien was. Buiten stond de complete Basecamp opgesteld van Nash. Op de stand van Century was er een nieuwe compacte rodpod te zien welke op Carp Zwolle officieel word gelanceerd en ze niet heel veel over los lieten. Dat wordt dus zeker even hun stand bezoeken op Zwolle. Ook CC Moore was prominent aanwezig en hadden veel bekende gezichten meegenomen waaronder ook Alain Danau. Op hun stand waren ook diverse producten te zien van Wolf welke er wel allemaal erg gaaf uitzagen. Hun spider spod was ook te bewonderen, maar deze kende we natuurlijk al van het Italiaanse Advance Fishing.

Fotodump

DSC01567
DSC01569
DSC01570
DSC01572
DSC01573
DSC01574
DSC01576
DSC01566
DSC01587
DSC01588
DSC01589
DSC01593
DSC01594
DSC01571
DSC01595
DSC01568
DSC01598
DSC01603
DSC01604
DSC01605
DSC01606
DSC01607
DSC01608
DSC01609
DSC01610
DSC01611
DSC01612
DSC01624
DSC01626
DSC01628
DSC01629
DSC01630
DSC01631
DSC01632
DSC01633
DSC01635
DSC01637
DSC01638
DSC01644
DSC01645
DSC01646
DSC01647
DSC01649
DSC01650
DSC01651
DSC01653
DSC01654
DSC01656
DSC01663
DSC01664
DSC01666
DSC01667
DSC01668
DSC01682
DSC01683
DSC01685
DSC01699
DSC01700
DSC01702
DSC01704
DSC01705
DSC01706
DSC01708

Conclusie

Wat ons betreft was het meer dan geslaagde dag! Van diverse merken waren en verschillende stands waar je van alles kon vragen over hun producten. Hareco had er ook voor gezorgd dat iedereen was voorzien van eten en drinken en dat allemaal zonder maar een cent entree te vragen. Tevens hadden ze ook een hele berg leuke winacties op gezet, waar wij Marcia mochten verblijden met een compleet kledingpakket. Wat ons betreft tot volgend jaar!

 Met slechts drie weken was dit wel de jongste bezoeker denken we :-)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.